• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404012513378
  • خبرنگار : 71573

شبی برای «صدرالدین عینی»

شبی برای «صدرالدین عینی»

هشتصد و سی و یکمین شب از سلسله شب‌های مجلۀ بخارا به کتاب «یادداشت‌های صدرالدین عینی» به کوشش مصطفی باباخانی اختصاص یافته است.

به گزارش ایسنا، هشتصد و سی و یکمین شب از سلسله شب‌های مجلۀ بخارا به نقد و بررسی کتاب یادشده اختصاص یافته که از ساعت ۱۷ روز چهارشنبه، بیست و هفتم فروردین ۱۴۰۴ با سخنرانی نظام‌الدّین زاهدی (سفیر مختار و نمایندهٔ تام الاختیار جمهوری تاجیکستان در تهران)، علی‌اشرف مجتهد شبستری (رئیس انجمن دوستی ایران و تاجیکستان)، اصغر دادبه (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)، عبدالنبی ستارزاده (عینی‌پژوه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، محمد جعفری قنواتی (پژوهشگر حوزهٔ فرهنگ و ادبیات عامه)، حسن قریبی (پژوهشگر ادبیات تاجیکستان)، مصطفی باباخانی (مصحح کتاب «یادداشت‌ها») و علی دهباشی‌ در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.

در خبر برگزاری این نشست آمده است: «یادداشت‌ها» خاطرات صدرالدّین عینی یا تصویر واقعه‌هایی از زندگی اوست که خود شاهد آنها بوده است. این رویدادها، جنبه‌های گوناگون حیات و مهم‌ترین جریان‌های اجتماعی و تاریخی بخارای اواخر قرن نوزده میلادی را دربرگرفته است و گنجینه‌ای است از مسائل تاریخی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دینی، زبانی، ادبی و هنری قوم‌نگاری و فولکلور و بسیاری از موارد دیگر؛ از همین رو، آن را دائرة‌المعارفِ حیاتِ بخارای قرن نوزده نامیده‌اند. «یادداشت‌ها» آخرین اثر استاد عینی است که حجم زیادی دارد و می‌توان آن را مهم‌ترین دستاورد آفرینش‌های ادبی عینی و یکی از شاهکارهای ادبیّات معاصر تاجیکستان به شمار آورد. در این اثر نمایندگان همۀ طبقات مردم با نام واقعی خود فعالیت می‌کنند.
صدرالدّین عینی (۱۹۵۴-۱۸۷۸ م/ ۱۳۳۳-۱۲۵۷ ش) یکی از بزرگ‌ترین شاعران، نویسندگان، منتقدان، تاریخ‌نویسان و زبان‌شناسان تاجیک است و آثاری در هر یک از این زمینه‌ها پدید آورده که بیشتر آنها سهم بزرگی در دگرگونی‌های ادبی، اجتماعی و فرهنگی ورارود سدۀ بیستم میلادی داشته است. وی بنیان‌گذار و پیشگام ادبیّات معاصر فارسی‌تاجیکی بوده و از بزرگ‌مردان و تاریخ‌سازانی است که در تاجیکستان عنوان عالی «قهرمان تاجیکستان» را بدو داده‌اند و او را «استاد» و «پدر ملّت» خطاب می‌کنند. وی برای حفظ و گسترش زبان و ادبیّات فارسی و در راه خودشناسی تاریخی و معنوی و احیای خودآگاهی و هویّت ملی تاجیکان ورارود کوشش‌ها و مبارزه‌ها کرده است.

فرهنگسرای نیاوران در خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران واقع است.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha