به گزارش ایسنا، سمر ابوالوف، عکاس خبری که او نیز اهل غزه است، سه ماه پس از انفجاری که موجب قطع شدن دو دست محمود عجور پسر ۹ ساله فلسطینی در حملات اسرائیل شد، با وی و خانوادهاش که برای دریافت درمان به دوحه قطر رفته بود، دیدار و این عکس را ثبت کرده است.
ابوالوف در یادداشتهای همراه خود روی این تصویر نوشت: «یکی از سختترین چیزهایی که مادر محمود برای من توضیح داد این بود که چگونه وقتی محمود برای اولین بار متوجه شد که دستانش قطع شده است، اولین جملهای که به او گفتم این بود: «چطور میتوانم تو را در آغوش بگیرم؟»
این عکس یادآور هزینههای طولانیمدت جنگ غزه است که جان دهها هزار را گرفته و منجر به ویرانی و آوارگی گسترده ساکنان آن شده است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل تخمین میزند که حدود نیمی از جان باختگان زن و کودک هستند.

جومانا الزین خوری، مدیر اجرایی ورلد پرس فوتو، در بیانیهای مطبوعاتی گفت: «این یک عکس آرام است که با صدای بلند فریاد میزند. این عکس داستان یک پسر را روایت میکند اما همچنین از یک جنگ گستردهتر که برای نسل ها تأثیر خواهد داشت، حکایت دارد.»
لوسی کونتیچلو، مدیر عکاسی مجله ام لوموند و یکی از داوران، می گوید که هیات داوران سه موضوع اصلی جنگ، مهاجرت و تغییرات آب و هوایی را در آثار امسال مشاهده کردند.
عکس برنده از بین ۶۰ هزار عکس ارسالی توسط ۳۷۷۸ عکاس در بیش از ۱۴۰ کشور انتخاب شد.
دو اثر دیگر در جایگاه دوم این جایزه عکاسی قرار گرفتند: تصویری ماورایی از مهاجران چینی که پس از عبور از مرز آمریکا و مکزیک، خود را در کنار آتش گرم می کنند، و تصویری تحسین برانگیز از مرد جوانی که در امتداد بستر رودخانهای بیابانی مانند در آمازون به سمت روستای خود می رود که زمانی با قایق قابل دسترسی بود.


برندگان همچنین برای دستههای منطقهای انتخاب شدند، از جمله تصویری از یک هواپیمای بوئینگ سرگردان که در فرودگاه بینالمللی سالگادو فیلهو در برزیل توسط سیلاب احاطه شده بود و دامادی در مراسم عروسیاش در سودان.






تصاویر برنده در حال حاضر در یک نمایشگاه سیار به نمایش گذاشته شدهاند که ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) در آمستردام برپا شده و پس از آن در سراسر جهان از جمله در لندن، جاکارتا، سیدنی و مکزیکو سیتی نیز برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات