به گزارش ایسنا، دسته عزاداری در حالی که آوای عزای سنج و دمام را سرمیدادند، از سالن انتظار وارد سالن اجرای موسیقی شدند و نوای موسیقی آنها غم مردم بندرعباس را فریاد میزد.
در این شب تمامی هنرمندان حاضر در جشنواره در غم هموطنان بندرعباس شریک شدند و آوای محزون غم را سر دادند و از غم از دست دادن عزیزان خواندند.
در این قسمت میتوانید ویدیویی از اجراهای این شب را ببینید:
در این شب قرار بود هشت گروه روی صحنه بروند که به علت رخداد ناگوار این شهر، گروه «آواهای شالیزاری» رضا عشقی روی صحنه نرفت.
نوای عزا از هرمزگان
نخستین اجرا در این شب با نوازندگی عود محمد رام و شروهخوانی مجید ایرانمنش برای ادای احترام به جانباختگان و آسیب دیدگان رخداد انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس همراه بود.
بنابر گفته محمد رام قبل از فاجعه بندر شهید رجایی، قصد به نمایش گذاشتن اجرایی شاد را داشتهاند، اما در پی این رخداد ناگوار تصمیم گرفتند روی دستگاههای غمگین همانند نت شوره اجرا کنند.
دو دقیقه سکوت برای قربانیان حادثه
دومین اجرا سوگ خوانی لری کیخسرو طاهری مقامخوان و شاهنامهخوان از منطقه باشت و باوی استان کهگلویه و بویراحمد با نوای غمگین مقامهای موسیقی لری بود.
کیخسرو طاهری در این دوره از جشنواره، همراه با میلاد خالویی (کمانچه) و جاوید جمالی (نی) به اجرای قطعات مقامی لری که در سوگ خوانده میشود حاضران را با خود همراه کرد.
او در آغاز اجرای خود با ابراز همدردی با حادثه دیدگان اسکله شهید رجایی بندرعباس گفت: «اجرای امشب من تحت تاثیرحادثه انفجار اسکله شهید رجایی غمانه است.»
این مقامخوان نوای «یار یار» را اجرا کرد؛ نوایی که صدای غمانگیز سوگواری در موسیقی لری است و اشارهای به دشورایها و مشقات روزگار دارد و در هنگامه سوگ خوانده میشود.
مدیرگروه حماسه خوانی ایرانزمین در پایان اجرای خود با تسلیت به بازمندگان حادثه بندرعباش گفت: این حادثه دل همه ایرانیان خارج از این سرزمین را به درد آورد ما هم از طرف جامعه هنری به عنوان خدمتگزاران فرهنگ و هنر با سوگ مردم بندرعباس همراهیم.
این هنرمند سپس پیام همدردی دکتر تاجگردن نماینده گچساران را به اطلاع مردم بندرعباس رساند و گفت: من به خاطر این حادثه هولناک قطعات آوازی را تغییر دادم و با سوگخوانی همدردیام را با حادثهدیدگان ایران زمین با دو دقیقه سکوت اعلام میکنم.
نوای غم از دل گیلان
گروه سوم، گروه موسیقی «دیلمان» به سرپرستی محمود فرضینژاد بود. این گروه در ابتدای اجرای خود، همدردی عمیق خود را با حادثهدیدگان انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس ابراز کرد.
محمود فرضینژاد در این مراسم با اشاره به غمانگیز بودن حوادث اخیر، گفت: «از بلندای البرز و منطقه گیلان تسلیت میگویم و با قطعاتی از جلگه گیلان، این احساس همدردی را به شما تقدیم میکنم».
کرمانیها با دشتی به صحنه رفتند
اجرای چهارم به موسیقی کرمان اختصاص داشت با هنرنمایی حسن سالار در مقام خواننده و علیرضا امیری نوازنده نی.
حسن سالار در این برنامه در ادای احترام به حادثه دیدگان بندر رجائی شهر بندرعباس با همراهی ساز نی آواهای موسیقی کرمان را در آواز دشتی به اجرا درآورد که مورد استقبال قرار گرفت.
کوک قوپوز در سوگ حادثه بندرعباس
عاشیق ارشد جمالی، پنجمین اجرای این شب را به عهده داشت و موسیقی عاشیقی از روستای کرووس، شهرستان قروه درگزین واقع در استان همدان با نوای غمگین ساز و آواز خود به این سوگ ملی ادای احترام کرد.
موسیقی کردی با مقام قطار به سوگواری پرداخت
ششمین اجرا به گروهی از آذربایجان غربی اختصاص داشت و گروه موسیقی «آرنگ» در این بخش به اجرای برنامه پرداخت.
ساسان صمدی نوازنده کمانچه، آرمین دباغی نوازنده نرمه نای، از نوازندگان این گروه موسیقی بودند که به اجرای برنامه پرداختند.
غمنامههای خراسان
و اما پایان دومین شب از هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، با اجرای گروهی از خراسان جنوبی همراه بود که به گفته آنها در سوگ برادران از دست رفته خود، خواندند.
غفور محمدزاده (خواننده، نوازنده و پژوهشگر موسیقی) و رسول دوستی که در این بخش اجرا کردند، به همدردی با خانواده آسیب دیدگان و درگذشتگان حادثه بندر شهید رجایی پرداختند.
اجرای آنها با چهار بیتی خوانی همراه بود ولی به علت محزون بودن، گونهای از غمنامههایی را اجرا کردند که در خراسان رواج دارد و تلاش کردند حس غم را به شنونده منتقل کنند.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران به دبیری فواد توحیدی و به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و با مشارکت استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، از ۵ تا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در استان هرمزگان برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات