• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۱۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404020906637
  • خبرنگار : 71461

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور:

بازشناسی سهم و قدر تربیت در حوزه‌های علمیه ضروری است

بازشناسی سهم و قدر تربیت در حوزه‌های علمیه ضروری است

مدیر حوزه علمیه خواهران کشور گفت: گمشده ما در حوزه های علمیه، روحیه شاگردپروی است. آنچه که در حوزه‌های علمیه می‌گذرد و حتی در دانشگاه ها و مراکز علمی دیگر، چنین است، مشخص نبودن سهم و قدر تربیت است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین فاضل در آیین تکریم استادان حوزه های علمیه خواهران استان تهران که امروز (۹ اردیبهشت) در محل ایوان ری برگزار شد با بیان اینکه در آستانه برگزاری مراسم سالگشت یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم هستیم، گفت: این مراسم، هفدهم و هجدهم اردیبهشت در قم برگزار می شود و جامعه الزهرا نیز میزبان برخی از نشست های علمی این مراسم مهم هستند.

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور یادآور شد: بخشی از تاریخ درخشان صد ساله حوزه علمیه قم، مدیون زحمات و مجاهدت حضرت امام رحمت الله علیه و شاگردان ایشان است، افزود: البته همه قدردان زحمات مرحوم آیت الله حائری هستیم که با مجاهدت مثال زدنی و هجرت از نجف به قم، منشأ اتفاقات بزرگی در قم شدند. با وجود این، نقش بی بدیل مرحوم امام در شاگردپروی بی بدیل است که این حقیقت، در مسیر استاد شاگردی محقق شد.  

وی اضافه کرد: گمشده امروز ما در حوزه های علمیه که از آن آسیب جدی خورده ایم، کم رنگ شدن روحیه شاگردپروی در حوزه های علمیه است. آنچه که در حوزه های علمیه می گذرد و حتی در دانشگاه ها و مراکز علمی دیگر، چنین است مشخص نبودن سهم تربیت از تعلیم است. نقش بی بدیل امام خمینی رحمت الله علیه و علامه طباطبایی در تربیت شاگرد باید در ساختار فعلی حوزه های علمیه احیا شود. باید سهم و قدر تربیت از تعلیم در مراکز علمی ما مشخص و پر رنگ شود. در فلسفه تعلیم و تربیت مراکز علمی ما، نقش تربیت و اندازه و سهم و قدر آن مشخص نیست. امروز اکثر همت در مراکز علمی و مدارس، به موضوع آموزش محدود شده است و بحث تربیت، حلقه مفقوده است. اصلاح این وضعیت و توجه حداکثری به موضوع تربیت، با دستان با کفایت معلمان و استادان رقم می خورد.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل گفت: استان تهران بیش از هفتاد واحد آموزشی دارد. باید پرسید با وجود این تعداد مرکز علمی در تهران و البته در سرتاسر کشور، آیا فارغ التحصیلان ما می توانند در نقش طلبگی و تبلیغی و فرهنگی خود مثمرثمر باشند؟ وقتی معلمان و استادان ما دغدغه معیشت دارند که نباید چنین باشد، آیا می توانند نقش طلبگی و تبلیغ را به خوبی ایفا کنند؟ بازشناسی سهم و قدر تربیت از تعلیم باید جدی گرفته شود. عمده همت و دغدغه امروز در واحدهای آموزشی و حتی حوزه های علمیه کشورمان، بعد آموزشی است.  

مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور با اشاره به اهمیت نقش تربیت در شما گیری شخصیت و روحیه انقلابی در میان طلاب، گفت «نسل امروز با ما تفاوت دارد، زیرا این نسل و نسل ما در دو دوره متفاوت تاریخی زندگی کرده ایم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha