• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021812912
  • خبرنگار : 50308

همپوشانی عصبی در بی‌خوابی، افسردگی و اضطراب وجود دارد؟

همپوشانی عصبی در بی‌خوابی، افسردگی و اضطراب وجود دارد؟

ایسنا/خراسان رضوی بی‌خوابی، افسردگی و اضطراب شایع‌ترین اختلالات روانی هستند و درمان‌ها اغلب فقط تا حدی موثر هستند و بسیاری از افراد علائم را دوباره تجربه می‌کنند. به‌همین دلیل است که یافتن سرنخ‌های جدید برای درمان بسیار مهم است. نکته قابل‌توجه این است که این اختلالات همپوشانی زیادی دارند و اغلب با هم رخ می‌دهند اما آیا ممکن است، مکانیسم مغزی مشترکی در پشت این پدیده وجود داشته باشد؟

سیمون د لانگه، الکه تیسینک و یوس ون سومرن، به همراه همکارانشان از دانشگاه «وریج» (Vrije) آمستردام هلند، اسکن‌های مغزی بیش از ۴۰ هزار شرکت‌کننده از بانک زیستی بریتانیا را بررسی کردند. الکه تیسینک، محقق این تحقیق گفت: شباهت‌ها و تفاوت‌های بین بی‌خوابی، اضطراب و افسردگی را در آزمایشگاه، بررسی کردیم و دریافتیم، هر کس از دیدگاه متفاوتی به این موضوع می‌پردازد؛ برخی بیشتر ژنتیک را بررسی می‌کنند اما ما به اسکن‌های مغزی توجه کردیم که چه جنبه‌هایی بین این اختلالات مشترک و چه چیزی برای هر یک منحصر به‌فرد است؟

همپوشانی‌ها و تفاوت‌ها

تیسینک افزود: ما جنبه‌های مختلفی مانند ساختار و اتصال بافت مغز را بررسی و در هر سه اختلال، کاهش سطح قشر مغز، حجم تالاموس کوچک‌تر و اتصال ضعیف‌تر بین نواحی مختلف مغز را مشاهده کردیم.

علاوه بر این، برخی از ناهنجاری‌ها برای هر اختلال منحصر به‌فرد هستند، به‌عنوان مثال، به‌نظر می‌رسد شدت بی‌خوابی بیشتر با حجم‌های کوچکتر در نواحی مغز مرتبط با پاداش مرتبط است. از سوی دیگر، به‌نظر می‌رسد شدت افسردگی بیشتر با قشر مغزی نازک‌تر در نواحی مغز مرتبط با زبان و احساسات مرتبط است. در عوض، اضطراب با واکنش‌پذیری ضعیف‌تر آمیگدال و اتصال عملکردی بین نواحی که دوپامین، گلوتامات و هیستامین نقش حیاتی در ارتباط دارند، شدیدتر است.

مدار مغزی مشابه

سایت مدیکال گزارش کرد، در نهایت با این اطلاعات چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ تیسینک ادامه داد: به‌نظر می‌رسد این نواحی از یکدیگر جدا هستند، اما وقتی آنها را با هم بازنمایی می‌کنید، همه آنها بخشی از یک مدار (مدار آمیگدال-هیپوکامپ-قشر جلوی پیشانی میانی) می‌شوند، بنابراین، اگرچه آنها مناطق متمایزی هستند، اما به‌نظر می‌رسد که همه آنها نمایانگر قطعات مختلف آسیب‌پذیری در یک پازل هستند.

وی بیان کرد: تحقیقات زیادی در مورد همپوشانی بین اضطراب و افسردگی انجام شده است، اما بی‌خوابی اغلب فراموش می‌شود. این اولین باری است که ما هر سه اختلال را همزمان و در چنین مقیاس بزرگی بررسی کرده‌ایم.  

تیسینک ادامه داد: میزان همبودی (وجود همزمان دو یا چند بیماری جسمی یا روانی در فرد) بسیار بالاست. افراد ممکن است این اختلالات را در مراحل مختلف زندگی خود یا همه آنها را به‌طور همزمان تجربه کنند. بحث‌های زیادی در مورد مکانیسم‌های اساسی وجود دارد، به‌عنوان مثال، درمان بی‌خوابی گاهی اوقات افسردگی را نیز بهبود می‌بخشد، اما چرا؟ با بررسی بیشتر این سوال، امیدواریم سرنخ‌های جدیدی برای تحقیقات بعدی و همچنین درمان‌های بهتر پیدا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha