به گزارش ایسنا، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با بیان اینکه نظامنامه اکران با اعمال تغییراتی تازه در دست تدوین است و فعالیت شورای صنفی نمایش هم با حضور نمایندههای جدید صنف به زودی آغاز میشود، از تهیه آییننامه ردهبندی سنی سینما برای اکران فیلمهایی همچون «پیرپسر» خبر داد.
ما ایرانیان باید به اسطورههای خودمان توجه کنیم
محمد حاتمی از اجرای نمایش «آرش» خبر داد و گفت: آرش مایه افتخار ما ایرانیان است و باید ما به اسطورهها و قهرمانهای حماسی خود بپردازیم.
چرا انیمیشن ایرانی به ژانر تخیلی و آیندهنگر کمتر پرداخته است؟
«چرا انیمیشن ایران، با وجود برخورداری از ظرفیتهای تکنیکی و هنری، کمتر به ژانر علمی تخیلی و آیندهنگر پرداخته و در عوض، روایت خود را بیشتر با زبان اسطوره و ناخودآگاه جمعی درآمیخته است؟» این پرسشی است که یکی از سازندگان انیمیشن با نگاهی انتقادی آن را مطرح کرده است.
میخواستند سرویسهای بهداشتی مسجد شاه را به مغازه تبدیل کنند!
محمدحسن محبعلی از مشکلات ساختاری و چالشهایی که در مرمت آثار تاریخی وجود دارد و دستاندازیها و کوتاهیهایی که میشود، و همچنین از دوران ریاست حمید بقایی در میراث فرهنگی که مرمت را از مسیر خود منحرف کرد، سخن گفت و به تجربههای خود در جریان مرمت و بازسازیهای مسجد شاه، سبزه میدان تهران و کاخ گلستان اشاره کرد.
انتقاد به جابهجایی «موزه ملی قرآن» و تعطیلی «موزه آب»
رئیس ایکوم ایران (کمیته ملی موزهها) در آستانه روز جهانی موزه از انتقال موزه ملی قرآن از کاخ مرمر به سعدآباد و تصمیم برای جابهجایی موزه آب از سعدآباد به پردیسان، انتقاد کرد.
مسئله فقط ایرانهراسی نیست/ چرا بلیت هواپیما برای اتباع خارجی دوبرابر حساب میشود؟
عضو جامعه تورگردانان گفت: مسئله فقط ایرانهراسی نیست؛ در این چند سال که گردشگری رکود داشت، بیشتر راهنماهای تور یا مهاجرت کردهاند یا تغییر شغل دادهاند. اتوبوس و وسایل نقلیۀ مجهز وارد چرخه گردشگری نشده، کیفیت خدمات هتلها افت کرده، نرخها ارزی حساب میشود. بلیت پرواز و قطار برای اتباع خارجی دو برابر قیمت مسافر ایرانی محاسبه میشود و زیرساختها تقریبا ضعیف و بیکیفیت شده است.
سودابه سالم: موسیقی راه خود را از دل مردم باز میکند
نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان در حالی اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار میشود که بسیاری از فعالان فرهنگی، این رویداد را فرصتی برای تقویت نقش موسیقی در رشد نسل آینده میدانند. سودابه سالم، موسیقیدان و پژوهشگر باسابقه حوزه کودک، با تأکید بر اینکه «موسیقی زبان طبیعی کودک است»، معتقد است این نمایشگاه میتواند بخشی از شکاف میان فرهنگ رسمی و فرهنگ زنده را پر کند.
هنوز یاد نگرفتیم از کشتههای یک انفجار عکس منتشر نکنیم!
یک استاد ارتباطات با اعتقاد بر اینکه رسانههای ما همچنان در بحرانها محافظهکار عمل میکنند، این مساله را تا حدودی به نحوه برخورد با اشتباهات رسانهای در کشور نسبت داد و در عین حال یادآور شد که رسانههای داخلی نسبت به بحرانهای گذشته نمره بهتری میگیرند.
در این برنامه از موضع بالا به پایین با مردم صحبت نمیکنیم
تهیهکننده مجموعه «خانه ایرانی» با اشاره به اینکه در این برنامه، اتفاقات عجیب و خارقالعادهای رخ نمیدهد، میگوید: آنچه ما در «خانه ایرانی» پیگیری کردیم، بهرهگیری از شکل خالص رئالیتی بود؛ گونهای که تمرکز آن بر شخصیتها و موقعیتهای واقعی زندگی افراد است و نه بر رقابت یا نمایشی ساختگی.
حضور زنان بدون صدای زنانه!/ نقدی بر سریالهای «آبان» و «تاسیان»
در نشست بررسی تصویر زنان در سریالهای «آبان» و «تاسیان» تاکید شد: تلاشهایی برای نمایش زنِ متفاوت صورت گرفته، ولی هنوز کارگردان ما آن زن تغییر یافته را، با همهی پیچیدگیها و عمق وجودیاش، درک نکرده است. هنوز هم در بیشتر موارد، زندگی زن توسط کاراکترهای بیرونی هدایت میشود؛ در حالیکه در زندگی واقعی، ما با زنانی مواجهیم که زندگی خود را پیش میبرند.
بیفرهنگی با عطرِ میوه!
قبلا اگر قرار بود کسی سیگار بکشد از اطرافیان اجازه میگرفت تا مبادا اذیت شوند یا این کار را در محیطهای سربسته انجام نمیداد، این روزها اما فرقی نمیکند در حال تماشای ویترین مغازههای یک پاساژ باشید یا برای دیدن یک فیلم به سینما رفته باشید؛ به یک باره بوی تند میوههایی مثل انبه، شاتوت و... تمام مشام شما را پر میکند و زمانی که به اطراف خود نگاه میکنید فرد یا افرادی را غرق در حلقهای از دود میبینید؛ کسانی که حتی در آن شرایط هم نتوانستند «ویپ» را کنار بگذارند و مشغول کار دیگری شوند.
جای خالی صنایع خلاق ایران در عرصه بینالمللی / واکاوی دو خسران بزرگ
یک پژوهشگر صنایع خلاق با اشاره به عدم حضور صنایع خلاق ایران در عرصههای بینالمللی درباره از دست رفتن فرصتهای مهمی که این حضور میتواند به همراه داشته باشد، سخن گفت و تاکید کرد: این حوزه به شدت قدرت توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی دارد ولی تنها در حد صحبت و لفاظی باقی مانده است.
انتقاد از نحوه تخصیص غرفه در نمایشگاه کتاب
یک ناشر با انتقاد از نحوه تخصیص غرفه ناشران در نمایشگاه کتاب تهران، اعلام کرد صرفا در نمایشگاه مجازی شرکت کرده و در بخش حضوری نخواهند بود.
نمایشگاه کتاب؛ چشمانتظار مردم
نمایشگاه کتاب تهران در روز اول برگزاری، روز خلوت و آرامی را پشتسر گذاشت و امید ناشران به روزهای آخر هفته و آینده است
مصوبات فرهنگستانِ زبان را اجباری نمیکنیم
غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی میگوید: فرق ما با فرهنگستان اول این است که مصوبات خود را الزامی و اجباری نمیکنیم. دنبال این نبودیم که به زور و تحمیل و فشار قانون، نویسندگان و اهل ادب را مجبور به استفاده از مصوبات بکنیم.
برنامههای اربعین در سالهای اخیر همواره رو به پیشرفت و گسترش بودهاند
در جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین که با محوریت انتخاب و معرفی شعار اربعین در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد بر ضرورت پویایی و نوآوری مستمر در فعالیتهای مرتبط با مراسم اربعین تأکید شد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
آموزگارانی که مدافع دو سنگر بودند
گلاب آدینه در شب نکوداشتاش چه گفت؟
سیاست ایران رعایت مقررات عربستان است
ماجرای افشای راز یک جاسوس در اسارت
برندگان پولیتزر روزنامهنگاری و عکاسی خبری معرفی شدند
انتهای پیام
نظرات