• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1404022316567
  • خبرنگار : 71625

گزارش ایسنا از مراسم تشییع پیکر عنایت‌الله نظری نوری

با رنگ‌ها به ایران سلام داد و در خاک آرام گرفت

با رنگ‌ها به ایران سلام داد و در خاک آرام گرفت
عکس لیلا ابراهیمی

مراسم تشییع پیکر عنایت‌الله نظری نوری، مراسمی بود آمیخته با شعر، خاطره، ستایش از زندگی هنری پُربار او و وداعی باشکوه با یکی از چهره‌های ماندگار هنر معاصر.

به گزارش خبرنگار ایسنا، مراسم تشییع پیکر عنایت‌الله نظری نوری ـ هنرمند نقاش ـ امروز سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت‌ ماه) با حضور خانواده، دوستان و جمعی از هنرمندان در مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سهیل محمودی (شاعر) گفت: من ۳۵ سال پیش با ایشان آشنا شدم و او چون سایه مرغان هوا در سفر خاک، آزار به موری نرساند. هنرمندی که بتواند از بیماری‌های رایج زمانه مثل حسد و حرص گذر کند، انسان بزرگی است. این سنت هستی است که روزی بیاییم و روزی برویم، مهم کیفیت زندگی است و آقای نوری عمر با برکتی داشت. او با عشق بین دیگران می‌شتابید که این امر نشان از پشتوانه عاطفی خانوادگی او داشت. 

با رنگ‌ها به ایران سلام داد و در خاک آرام گرفت

در ادامه علی شیرازی (خوشنویس) و عسل نظری نوری (نوه هنرمند فقید) ابیاتی در وصف این هنرمند خواندند.

همچنین حمیدرضا قلیچ‌خانی ( محقق هنری) در سخنانی گفت: از کهن‌ترین مرثیه‌هایی که یک هنرمند در باب هنرمند دیگری در تاریخ ادبیات ایران سروده است، مرثیه‌ای است که رودکی در زمان درگذشت شهید بلخی سروده است؛ زمانی که تابوت شهید بلخی و کسانی که تشییع کننده عبور می‌کردند، سروده است «کاروان شهید رفت از پیش و آن ما رفته گیر و می‌اندیش از شمار دو چشم یک تن کم وز شمار خرد هزاران بیش ... ».

با رنگ‌ها به ایران سلام داد و در خاک آرام گرفت

او ادامه داد: در این جمع صحبت از استاد نوری درحالی که تمام عزیزان او اعم از دوستان و مریدانش هستند، کار سختی است. ایشان نشان داده که از قالب‌های کهن مثل غزل و قصیده تا نقاشی خط با موج جوان ایرانی همراه بوده است. یکی از ویژگی‌های ایشان این بود که برخلاف دیگران که همیشه گله سیاسی و معیشتی دارند، بلافاصله که شما را می‌دیدند از عشق و هنر صحبت می‌کردند و جوان‌ها را به داشتن امید تشویق می‌کردند. این ویژگی را کمتر افرادی داشتند و او در بین هنرمندان هم نسل خود جزو آخرین‌هایی است که دارای این خصلت بود. در برخورد با او و هم‌نسلانش می‌توانستیم متوجه شویم که ذهن این افراد تنها در پی هنر است، آنها فرصت را غنیمت می‌شمارند، به جوان‌ها انگیزه می‌دهند و همه تمرکزشان بر این حوزه است.

با رنگ‌ها به ایران سلام داد و در خاک آرام گرفت

این پژوهشگر هنری تصریح کرد: افرادی که با ایشان حشر و نشر داشتند، می‌دانند که او هم در حوزه شعر حرف برای گفتن داشتند، هم نقاشی آبرنگ و هم نقاشی خط. تنوع رنگ و الوان در آثارش، باقی نگذاشتن فضای منفی و سرشار شدن تمام فضای کار او با فرم‌ها و رنگ‌ها از ویژگی‌های کارش بود. در نهایت همین ویژگی در زندگی، رفتار و اشعار ایشان هم بازتاب داشت. او یک مسلمان معتقد، هنرمند بی‌ریا، مشوق دیگران و بسیار شفاف و زلال بود. امیدوارم یاد او همیشه به نیکی باشد.

پس از او مجید عبدالهی از شاگردان محمد نوری قطعه موسیقی «خانه خوبان» را خواند.

با رنگ‌ها به ایران سلام داد و در خاک آرام گرفت

در پایان به امامت حاج آقا موسوی بر پیکر نظری نوری فقید نماز خوانده شد و پیکر او را به روستای پدری‌اش «بیدهند» واقع در نطنز بردند.

بر اساس این گزارش، عنایت‌الله نوری نظری متولد ۱۳۱۶ در محله سرچشمه تهران بود. او فارغ التحصیل دوره کارشناسی رشته ادبیات دانشگاه تهران و دوره ممتاز نقاشی جهاد دانشگاهی هنر بود. نوری چندین نمایشگاه نقاشی آبرنگ و کالیگرافی جمعی و انفرادی در ایران، ایتالیا، سوئیس، انگلستان، امریکا و استرالیا برگزار کرده بود.

از جمله تابلوهای مشهور او که در حراج تهران هم شرکت داده شد، ایران من و ایران سلام بود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha