• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۳:۲۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404030100446
  • خبرنگار : 71461

بازتعریف نقش زن در گفتمان جهانی حضرت علی‌اصغر علیه‌السلام

بازتعریف نقش زن در گفتمان جهانی حضرت علی‌اصغر علیه‌السلام

اجلاس سالانه مسئولین برگزارکننده همایش جهانی شیرخوارگان حسینی با حضور گسترده بیش از ٨٠٠ نفر از مسئولین استانی، از سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این اجلاس با هدف هم‌افزایی، تبادل تجربه و تقویت بنیان‌های فکری و اجرایی بزرگ‌ترین اجتماع مادران و شیرخوارانشان در جهان، شکل گرفت.

داود منافی‌پور دبیر مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر علیه‌السلام در این اجلاس، با تأکید بر جایگاه محوری مادران در شکل‌گیری این نهضت جهانی، گفت: همایش شیرخوارگان تنها یک مراسم آیینی نیست، بلکه حرکتی تمدنی است که زن مسلمان را به‌عنوان کنشگر فرهنگی، اجتماعی و تاریخی بازتعریف می‌کند.

وی با اشاره به نقش تعیین‌کننده مادران در فرآیند جهانی‌شدن این حرکت، افزود: اگر ما از ابتدا به جایگاه زن به‌عنوان موجودی الهی توجه جدی‌تری می‌داشتیم، امروز شرایط فرهنگی و اجتماعی‌مان اینگونه نبود. دشمن طمع کرد از همان‌جا که ما غفلت کردیم.

منافی‌پور تصریح کرد: ان‌شاءالله به جهانیان ثابت خواهیم کرد که نماد اربعین حسینی، زن است؛ زنی به نام حضرت زینب کبری سلام‌الله‌علیها. این پیام باید به مطالبه‌ای در مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی تبدیل شود. این پیام، شایسته آن است که در کانون توجه محافل علمی، حوزوی و نهادهای پژوهشی قرار گیرد و به‌عنوان یکی از محورهای کلان در بازخوانی نقش زن در تمدن‌سازی عاشورایی و عصر ظهور مورد تحقیق قرار گیرد.

وی هم‌چنین با اشاره به تجربه‌های بین‌المللی افزود: ما و شما بارها دیده‌ایم که در کشورهای مختلف، افراد با سلیقه‌ها و حتی ادیان متفاوت در این مراسم شرکت می‌کنند و با دیدن حضور شیرخوارگان در کنار مادران، یک سوال مشترک در دل‌شان شکل می‌گیرد: به کدامین گناه این کودک شیرخوار را کشتند؟ این سوال، از فطرت برمی‌خیزد، نه از مذهب.

دبیر مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر علیه‌السلام با اشاره به اهمیت عملکرد میدانی مسئولین استانی نیز گفت: هر جلسه همایش شیرخوارگان، یک سنگر از جبهه روایت است. باید با خلاقیت، انسجام و روایت‌گری مؤثر، پیام عاشورا را به نسل‌ها و ملت‌ها منتقل کنیم.

وی افزود: شایسته است به این حقیقت توجه شود که در این مراسم، مادران با چشمانی اشکبار، فرزندان شیرخوار خود را نذر یاری قیام مهدوی می‌کنند؛ نذری که از دل باور عاشورایی و انتظار ظهور برمی‌خیزد.

بازتاب‌های جهانی همایش شیرخوارگان حسینی

در این اجلاس، بخشی از توجهات به ابعاد جهانی نهضت علی‌اصغر علیه السلام معطوف بود؛ نهضتی که در طول دو دهه گذشته، از مرزهای جغرافیایی عبور کرده و به گفتمانی انسانی و الهی در سراسر جهان بدل شده است.

بر پایه آمارهای مجمع، این مراسم طی سال‌های گذشته در بیش از ۴۵ کشور جهان و برگزار شده و حضور فعال مادران در آن، موجب شکل‌گیری پویشی جهانی با محوریت طفل مظلوم عاشورا شده است.

کشورهایی چون لبنان، عراق، سوریه، بحرین، یمن، افغانستان، پاکستان، هندوستان، انگلیس، آلمان، استرالیا، آمریکا، کانادا، فرانسه، کویت، امارات، ترکیه، نیجریه، تانزانیا، سنگال، ماداگاسکار و... در سال‌های اخیر میزبان این مراسم بوده‌اند.

رسانه‌های بین‌المللی متعددی چون الجزیره، العالم، المیادین، فرانس۲۴، پرس‌تی‌وی و رسانه‌های محلی در اقصی نقاط جهان، این مراسم را با نگاهی تحلیلی و انسانی بازتاب داده‌اند.

در ادامه مراسم، از استان فارس به‌عنوان استان برتر در برگزاری گسترده و منسجم همایش جهانی شیرخوارگان حسینی ، تجلیل شد.

در پایان نشست، اعلام شد که همایش جهانی شیرخوارگان حسینی در سال ۱۴۰۴، ان‌شاءالله به فضل الهی در بیش از ۹۰۰۰ نقطه در ایران و ۴۵ کشور جهان برگزار خواهد شد.

زمان برگزاری این مراسم عظیم، همچون سال‌های گذشته، صبح نخستین جمعه ماه محرم خواهد بود که امسال در ۶ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha