• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404030301178
  • خبرنگار : 50072

صفحه نمایش سخنگو ساخته شد

صفحه نمایش سخنگو ساخته شد

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان نوع جدیدی نمایشگر OLED (دیود ساطع کننده نور ارگانیک) را توسعه داده‌اند که نه فقط تصاویر را نشان می‌دهد، بلکه صدا نیز تولید می‌کند؛ در این نمایشگر می‌توان صدای جیک‌جیک پرنده‌ای در گوشه بالا و حتی صدای قدم‌ها را در پایین صفحه شنید.

این گروه اولین نمایشگر جهان را ساخته‌اند که می‌تواند از هر پیکسل صداهای متفاوتی تولید کند؛ صفحه نمایش‌ها و سیستم‌های صوتی به‌طور سنتی، از هم جدا هستند و با وجود اینکه فناوری‌های صفحه نمایش مانند OLED تصاویر شگفت‌انگیزی را با رنگ‌های روشن و وضوح بالا به ارمغان آورده‌اند، اکثر دستگاه‌ها هنوز برای تولید صدا به بلندگوهای خارجی یا ساندبارها متکی هستند.  این امر به ویژه در فضاهای کوچک مانند فضای داخلی خودرو یا دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند، حجم دستگاه را افزایش می‌دهد.  

شرکت‌ها در رفع این مشکل، رویکردهای متفاوتی داشتند برخی سعی کرده‌اند به عنوان مثال، قطعات تولید صدا را به پشت نمایشگرها متصل کنند اما این رویکردها اغلب فضا اشغال می‌کنند، امکان کنترل دقیق بر محل صدا را فراهم نمی‌کنند و می‌توانند کیفیت بصری صفحه را کاهش دهند.

اکنون گروهی از دانشمندان به رهبری سو سوک چوی و اینپیو هونگ، نوع جدیدی از صفحه نمایش OLED را توسعه داده‌اند تا این مشکلات را بر طرف کنند. آنان با موفقیت روی نمایشگر ۱۳ اینچی سایز صفحه نمایش بسیاری از تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها، این ساخته جدید را آزمایش کردند. راه‌حل دانشمندان دانشگاه علم و فناوری پوهانگ (POSTECH) در کره جنوبی طراحی واحدهای صوتی فوق نازک به نام محرک‌های پیزوالکتریک است که درون قاب صفحه نمایش قرار می‌گیرند.

این دستگاه‌های کوچک سیگنال‌های الکتریکی را به ارتعاشات صوتی تبدیل می‌کنند و به اندازه خود پیکسل‌های OLED نازک و جمع و جور هستند، به همین دلیل، هر پیکسل می‌تواند مانند بلندگوی کوچک خود عمل کند به این معنی که یک صفحه نمایش می‌تواند چندین صدا را همزمان از قسمت‌های مختلف صفحه نمایش پخش کند، بدون اینکه صداها با یکدیگر همپوشانی یا با یکدیگر تداخل داشته باشند.  

دانشمندان راهی برای حذف کامل چیزی که «تداخل صدا» نامیده می‌شود نیز پیدا کردند که همیشه مشکلی عمده در تنظیمات چند بلندگو بوده است.

کاربردهای بالقوه این فناوری بسیار زیاد است. برای مثال، در یک خودرو، راننده می‌تواند صدای مسیریابی را بشنود در حالی که سرنشین از همان صفحه نمایش به موسیقی گوش دهد. صدا می‌تواند در هدست‌های واقعیت مجازی یا تلفن‌های هوشمند، حرکات شما را دنبال کند تا با آنچه می‌بینید مطابقت داشته باشد و همه چیز را واقعی‌تر جلوه دهد.  

سایت ساینس گزارش کرد، این فناوری جدید نمایشگر نه فقط مزایای باریکی و انعطاف‌پذیری OLED ها را حفظ می‌کند، بلکه صدای با کیفیت بالا را به‌طور مستقیم  به صفحه نمایش اضافه می‌کند. این فناوری، دریچه‌ای به سوی نسل جدیدی از دستگاه‌ها می‌گشاید که در آن‌ها صدا و تصویر بدون نیاز به بلندگوهای حجیم یا سخت‌افزار اضافی، کاملا با هم کار می‌کنند.

نتایج این تحقیق در نشریه Advanced Science منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha