گبه گزارش ایسنا، حجتالاسلام عرفاتی -معاون علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع)-امروز چهارشنبه(۷ خردادماه) در نشست تشریح ویژه برنامههای ایام مسلمیه و دعای عرفه که در آستان عبدالعظیم الحسنی(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه شعار امسال ایام مسلمیه «سفیر حسینی و قیام خمینی(ره)» است، اظهار کرد: از دو شب مانده به شب عرفه یعنی ۱۲ تا ۱۴ خردادماه از نماز مغرب و عشا ویژه برنامههای این ایام برگزار میشود.
وی ادامه داد: کار رسانهای در حوزه امام حسین(ع) آن هم در عصر امروز که دشمن در تلاش است در جنگ روایتها معنای دیگری از قیام امام حسین(ع) نشان دهد، بسیار مهم است. امروز نسل جوان ما خیلی اطلاعاتی نسبت به حضرت مسلم(ع) سفیر امام حسین(ع) ندارند. پس قلم اصحاب رسانه در روشنگری قیام امام حسین(ع) و نقش تمامی باران ایشان واقعا مهم است.
معاون علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع) به نقش رسانهها در تبیین معارف اهل بیت و حفظ شعائر دینی اشاره کرد و گفت: این مراسمها نه تنها یک آیین فرهنگی بلکه یک وظیفه دینی و ملی است که باید با شور و شعور برگزار شود.فرمان امام حسین(ع) در سال ۶۱ هجری، نشاندهنده اهمیت و ضرورت حمایت از ولیفقیه و قیامهای حقطلبانه است و نسل امروز باید این میراث را حفظ کند و در عزاداریها و مراسمهای مذهبی، بیعت و وفاداری خود را نشان دهد.
وی شعار امسال را «سفیر حسینی(ع) و قیام خمینی(ره)» اعلام کرد و بر ارتباط عمیق میان قیام امام خمینی(ره) و قیام حسینی(ع) تأکید کرد و گفت: که هر دو شخصیت، نماد ولایتپذیری و ذوب در ولایت اهل بیت(ع) هستند و این ویژگیها باعث شده است که مراسم عزای حسینی(ع) در حرم حضرت سیدالکریم، با شکوهترین مراسم در جهان اسلام باشد.
وی در ادامه، اهمیت رسانهها در مقابله با هجمههای دشمنان علیه نام اهل بیت و سیدالشهدا را مورد اشاره قرار داد و بر نقش مهم تبلیغات و فعالیتهای فرهنگی در حفظ و ترویج معارف اسلامی تأکید کرد. از رسانهها میخواهیم که با فعالیتهای مستمر و پیامهای مؤثر، نسل جوان را با قیام حسینی(ع) و ارزشهای آن آشنا کنند و در این مسیر مطالبهگر باشند.
معاون علمی و فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به تقارن رحلت امام خمینی(ره) با قیام حسینی(ع) اشاره کرد و آن را نماد همپوشانی و همجهتی این دو قیام دانست.
وی از تلاشهای صورتگرفته در برگزاری مراسم و هماهنگیهای اجرایی در شهرستان ری خبر داد و بر اهمیت همکاری مسئولین و رسانهها در برپایی هر چه باشکوهتر این مراسمها تأکید کرد.
عرفاتی بر ضرورت حفظ وحدت، همدلی و همکاری در مسیر خدمت به اهداف دینی و ملی تأکید کرد و از همه مسئولین و فعالان فرهنگی خواست تا با همت و تلاش، این میراث عظیم را به نسلهای آینده منتقل کنند و در راه ترویج معارف اهل بیت(ع) و قیام حسینی(ع)، همچنان پیشگام باشند.
وی بر اهمیت برگزاری جلسات منظم و مستمر در حوزه عزاداری سیدالشهدا(ع) تأکید کرد و از همکاری و همافزایی میان علما، تولیتها و هیئتهای مختلف در شهرستان ری و استانهای مجاور مانند قم، سمنان و البرز خبر داد:
وی در ادامه بر لزوم حفظ وحدت، هماهنگی و رعایت آداب و مناسک مذهبی در برگزاری مراسم تأکید کرد و خواستار رعایت نکات امنیتی، آسایش مردم و احترام به پیشکسوتان و مداحان شد.
سخنران همچنین بر نقش رسانهها در ترویج معارف دینی و مقابله با هجمههای دشمنان تأکید کرد و بر اهمیت انتقال میراث فرهنگی و دینی از نسل قبل به نسل بعد اشاره کرد، بهخصوص با نشانگذاری فعالیتها و برنامههای رسانهای که نشاندهنده استمرار و انتقال این قیامها است.
وی برنامهریزی برای مراسم عزاداری در شهر ری را تشریح کرد و گفت: این برنامهها از ۱۲ خرداد ماه با اقامه نماز مغرب و عشا و با حضور پیشکسوتان و مداحان مطرح آغاز میشود و شامل سخنرانی، مرثیهسرایی و ترویج ساختار سنتی هیئتهای عزاداری است. برنامهها در شبهای مختلف با حضور شخصیتهایی چون مرتضی طاهری، سازگار و دیگر مداحان و سخنرانان برگزار میشود و هدف از آن حفظ ساختارهای سنتی، انتقال معارف و ترویج فرهنگ حسینی(ع) است.رعایت آداب اسلامی و ایرانی در مراسم و حفظ شان و جایگاه مداحان و ستایشگران بسیاز اهمیت دارد. برنامههای مراسم در صحن امام حسن مجتبی(ع) و دیگر فضاهای حرم، با حضور پیشکسوتان و اقامه نماز، برگزار میشود و در کنار آن، برنامههای فرهنگی و تبلیغاتی برای انتقال بهتر معارف حسینی(ع) و ترویج سنتهای عزاداری در نسلهای آینده طراحی شده است.
وی بر اهمیت بهرهگیری از رسانهها برای پوشش ملی و بینالمللی مراسم، بهویژه دعای عرفه و برنامههای شبهای مسلم، تأکید کرد و خواستار تقویت فضای مجازی، سایتها و شبکههای داخلی و خارجی برای انتقال پیامهای دینی و فرهنگی شد و بر ضرورت حفظ و انتقال میراث حسینی(ع) تأکید کرد تا این فرهنگ غنی در نسلهای آینده زنده بماند و تداوم یابد.
وی به برگزاری برنامههای مختلف در حوزه عزاداری و مناسبتهای دینی اشاره کرد و از برگزاری جشن روز دختر که به مناسبت تولد حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار شده است، خبر داد که در این جشن حدود ۴۰۰۰ نفر در مصلی حضور داشتند و این رویداد بازتابهای مثبت و انعکاسهای خوبی در رسانهها داشته است.
وی همچنین، بر اهمیت فضای معنوی و دعاهای جمعی تأکید کرد، بهخصوص در شبهای جمعه و شبهای عرفه، که برنامههای فرهنگی و مذهبی مفصلی در این ایام برگزار می شود.
معاون علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم حسنی(ع) با اعلام این خبر که از فردای شب جمعه، آغاز دهه امامت و ولایت و داریم گفت:برنامههای متنوعی در صحن حرم امام هادی (ع) تدارک دیده شده است.
وی بر لزوم برپایی مراسم و برنامههای فرهنگی در این دهه تأکید میکند و اشاره میکند که این برنامهها شامل برپایی غرفهها و فعالیتهای فرهنگی در پردیس فرهنگی حرم است. هدف از این برنامهها، تقویت فضای معنوی، انتقال معارف دینی و ترویج فرهنگ ولایت و امامت است.
انتهای پیام
نظرات