• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404042817257
  • خبرنگار : 71573

در نشست شاهنامه‌پژوهی عنوان شد

وجود پرچم واحد ملی در ایران باستان

وجود پرچم واحد ملی در ایران باستان

یک شاهنامه‌پژوه می‌گوید: بر طبق ابیات شاهنامه که به دوره منوچهریان اشاره دارد می‌توان به روشنی دریافت که کشور ایران در آن دوردست‌های تاریخ دارای ساختار سیاسی کامل و نیز دارای سازمان اداری منظم، و در زیر یک پرچم واحد ملی بوده است. 

به گزارش ایسنا به نقل از موسسه فرهنگی و مطالعاتی بزرگمهر حکیم، سی‌وهشتمین نشست ماهانه شاهنامه‌پژوهی به دبیری محمد رسولی، شاهنامه‌پژوه و با بررسی قسمتی از تاریخ ایران در دوره منوچهریان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. 

در این نشست، محمد رسولی با اشاره به برخی از ابیات به کار گرفته‌شده در شاهنامه، بیان کرد: بر طبق این ابیات که به دوره منوچهریان اشاره دارد، می‌توان به روشنی دریافت که کشور ایران در آن دوردست‌های تاریخ دارای ساختار سیاسی کامل و نیز دارای سازمان اداری منظم بوده است. 

این پژوهشگر تاریخ گفت: در طول بیش از هزار سال که از سرایش شاهنامه می‌گذرد، به قدر کافی و به روش درست به شاهنامه توجه نشده است و متأسفانه بیشتر شاهنامه‌پژوهان ما و استادان گرامی، فقط به جنبه‌های ادبی آن پرداخته و از علوم سیاسی و حقوقی و جامعه‌شناسی آن غافل مانده‌اند. 

رسولی افزود: برای مثال در همین قسمت زندگی زال در دوره منوچهر هنگامی که با بیت «کشنده درفش فریدون به جنگ/ کشنده سرافراز جنگی پلنگ» برخورد می‌کنیم، باید استنباط کرد که کشور پهناور ایران آن روز، دارای یک پرچم واحد ملی و رسمی بوده که این پرچم همچنان که در پایتخت و در دربار منوچهر (شاهنشاه ایران) در اهتزاز بوده، در سراسر نقاط ایران بزرگ هم بوده و در اماکن رسمی بر فراز بوده است. 

نویسنده کتاب «نگاهی‌ نو به شاهنامه» ادامه داد: از این‌رو به آسانی و با اطمینان می‌توان گفت ایران دارای تاریخ سیاسی، اجتماعی ده‌هزارساله و بلکه بیشتر است. به این معنی که ملت به مفهومی که امروزه در حقوق عمومی و علوم سیاسی تعریف می‌شود در ایران دوره منوچهرشاه نیز وجود داشته است. 

رسولی در ادامه گفت: بر طبق این شواهد، ملت ایران قدیمی‌ترین ملت دنیا یا دست کم یکی از قدیمی‌ترین ملل دنیاست. 

 نشست‌های شاهنامه‌پژوهی تخصصی، توسط موسسه مطالعاتی بزرگمهر حکیم، اواخر هر ماه در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha