به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گروه پژوهشی منابع اسلامشناسی، ایرانشناسی و نسخ خطی سازمان، در سومین برنامه از سلسله نشستهای تخصصی معرفی و نقد کتابهای حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی، کتاب «سربازان ساسانی در جامعه اسلامی: خاستگاههای عیاری و فتوّت» نوشته محسن ذاکری با ترجمه حمیدرضا پیغمبری را به بوته نقد میگذارد.
نهاد اجتماعی-اقتصادی مشهور به «فتوّت» از سده نوزدهم میلادی موضوع پژوهشهای بسیاری بوده است. پژوهشگران از سویی به اهمیت اهل فتوّت در بسط و گسترش سازمانهای گوناگون در قرون میانی اسلامی و از سوی دیگر به تأثیرپذیری عمیق آنها از میراث ایران باستان پرداختهاند.
کتاب «سربازان ساسانی در جامعه اسلامی» از جمله این پژوهشها است که بر دورۀ گذار ایران از عصر باستان به دوران اسلامی تمرکز دارد. این اثر به طور دقیق و مفصل به بررسی خاستگاه نهاد «فتوّت» میپردازد.
نویسنده کتاب، ابتدا وجود عیاران، نخستین پیروان آیین فتوت در جامعه ساسانی را مستند ساخته و سپس به پیگیری تعامل آنها با فاتحان مسلمان تا زمان بنیانگذاری خلافت عباسی پرداخته است.
در این نشست، حمیدرضا پیغمبری مترجم کتاب، اسماعیل مطلوبکاری پژوهشگر تاریخ ایران باستان و شهرزاد ساسانپور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، به نقد و بررسی این کتاب میپردازند. دبیری این نشست بر عهده فرح زاهدی، عضو هیأت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی روز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ میزبان علاقهمندان به این رویداد است.
انتهای پیام
نظرات