• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404043119501
  • منبع : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش:

ایرانیت و اسلامیت اساس هویت فرهنگ و تمدن ایران است

ایرانیت و اسلامیت اساس هویت فرهنگ و تمدن ایران است

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش، نشستی با موضوع ایرانشناسی با حضور فارسی آموزان این نمایندگی و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا برگزار کرد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست مشترک، دو فیلم کوتاه ویدئویی از اماکن و آثار تاریخی، گردشگری و پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران برای حاضران پخش شد و سپس، خانم «تنجینه بنت نور» استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا در سخنانی، ارتباط و همکاری دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا و رایزنی فرهنگی را در امر گسترش زبان فارسی در بنگلادش مفید و مؤثر دانست و بر تداوم این ارتباط و همکاری تاکید و برگزاری این قبیل نشست‌ها را لازم و ضروری ارزیابی کرد.

سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی ایران در داکا گفت: ایران کشور و سرزمینی با هزاران سال سابقه تاریخی و تمدنی است که دو عنصر و مولفه اصلی تشکیل دهنده هویت آن، ایرانیت و اسلامیت است. ستون و پایه ایرانیت آن زبان فارسی و رکن و اساس اسلامیت آن نیز قرائت اهل بیت (ع) از اسلام است که از آن می توان به اسلام ناب و اصیل هم تعبیر کرد.

وی ادامه داد: تلفیق و هم پوشانی این دو رکن و پایه، فرهنگ و تمدنی ذیل نام پرآوازه ایران خلق کرده است که در طول دوره‌ها و مقاطع تاریخی مختلف، یکی از فرهنگ‌ها و تمدن های غنی و درخشان تاریخ بشریت محسوب می‌شود.

میرمحمدی افزود: ایران سرزمین فرهنگ و هنر و ادب است و امروز به هر گوشه‌ای از جغرافیای آن نگاه کنیم، از سیستان و بلوچستان با شهر سوخته 6 هزار ساله، خورستان با چغارزنبیل 3 هزار و 500 ساله، فارس با تخت جمشید 2 هزار و 500 ساله در دوره پیش از اسلام و اعجاز هنر میدان امام اصفهان، معنویت و روحانیت مشهد الرضای خراسان، اوج لطافت شعر و ادب فارسی با سعدی و حافظ در شیراز  و .... در دوره بعد از اسلام، جلوه ای از بهشت فرهنگ و هنر بنام ایران را می‌بینیم که در تاریخ دنیا می‌درخشد و هیچ طوفانی از حوادث تاریخی روزگاران دراز گذشته، بنای استوار آن را خراب نکرده است.

رایزن فرهنگی کشورمان در داکا، در باره فرهنگ و تمدن ایرانی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و تشکیل جمهوری اسلامی در این سرزمین کهن که بر دو پایه و اساس اسلامیت و ایرانیت بود، دوره پر افتخار جدیدی در سیر عمر چند هزار ساله فرهنگ و تمدن ایرانی رقم زد که حاصل دانایی و آگاهی بر گرفته از روح بزرگ و غنای ایران اسلامی است و امروزه کشوری با عنوان و شناسه جمهوری اسلامی ایران، به یکی از کشورهای پیشرو و پیشتاز در عرصه علم و فناوری در جهان اسلام تبدیل شده است و در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی حرکت می‌کند.

وی اظهار داشت: این چشم انداز روشن حاصل کسب استقلال و آزادی در پرتو پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و حاکمیت نوع خاصی از ساختار سیاسی بر اساس اسلام، بنام جمهوری اسلامی ایران است که در آن، جمهوریت و اسلامیت جمع شده است.

میرمحمدی به اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و بنگلادش اشاره کرد و افزود: وجود اسلام و سابقه تاریخی زبان فارسی در بنگاله، بستر مشترکات تاریخی و فرهنگی ما دو ملت و دو کشور است. چنانچه از تاریخ بر می‌آید، ترویج اسلام در شبه قاره و بنگلادش توسط عالمان ایرانی صورت گرفته و زبان فارسی نیز توسط بزرگان ادب این سرزمین پای در بنگاله (بنگلادش) گذاشت است و این پیشینه، زمینه و بستری از مشترکات تاریخی و فرهنگی میان دو کشور فراهم کرده است که امروزه روابط و مناسبات دو کشور بر آن استوار است.

وی تصریح کرد: به عبارت دیگر اسلام و زبان فارسی که اساس هویت فرهنگ و تمدن ایرانی است در سرزمین بنگلادش ریشه دارد و این واقعیت تاریخی، فهم مشترک و متقابل دو طرف از همدیگر را عاملی برای نزدیکی مردمان ایران و بنگلادش قرار داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha