به گزارش ایسنا، جورج لوکاس، خالق «جنگ ستارگان» با حضور تاریخی خود در بزرگترین سالن کنفرانس سالانه کامیککان سندیگو، نخستین تصاویر از «موزه هنر روایی» را رونمایی کرد؛ موزهای که او آن را «معبد هنر مردمی» مینامد و قرار است میراثی برای گرامیداشت هنرهای داستانگو از جمله هنر کمیک (داستان مصور) باشد.
در این رویداد هزاران هوادار را ساعتها به صف کشاند و با حضور جمعیت ۶۵۰۰ نفری همراه بود. گیرمو دلتورو فیلمساز برنده اسکار و داگ چیانگ طراح صحنه «جنگ ستارگان» نیز در این مراسم در کنار لوکاس روی صحنه آمدند.
تمام نشست به معرفی موزه هنر روایی اختصاص داشت؛ پروژهای که لوکاس میگوید از دوران دانشجویی و علاقهاش به جمعآوری آثار هنری، بهویژه هنر کمیک، شکل گرفته است. او توضیح داد: «این موزه معبدی برای هنر مردمی است… چیزی که برای من مهم و جادویی است، نه صرفاً مجموعه شخصی من، بلکه میراثی از تصاویر است.»
این موزه که اکنون بیش از ۴۰ هزار اثر هنری در خود دارد، قرار است در سال ۲۰۲۶ افتتاح شود.
گییرمو دلتورو هم در این نشست گفت: «ما در لحظهای بحرانی هستیم که گویی میخواهند گذشته را محو کنند. این موزه در واقع یادبودی برای لحظهای پرشور و پرصدا در تاریخ بصری ماست که متعلق به همه ماست و باید گرامی داشته شود.»
او تفاوت میان هنر برای اسطورهسازی و هنر برای تبلیغات را نیز بیان کرد: «اسطوره متعلق به همه ماست، اما تبلیغات در خدمت گروهی کوچک است. اسطوره ما را متحد میکند و تبلیغات ما را جدا میکند.»
در این رویداد و در یک ویدئوی اختصاصی، نخستین نماهای داخلی موزه نمایش داده شد؛ ساختمانی بدون هیچ زاویه قائمه که طراحی منحصربهفردی دارد.
همچنین طراحیهای مفهومی و استوریبوردهای «جنگ ستارگان» و «مهاجمان صندوقچه گمشده» از رالف مککوری و جیم استرانکو به همراه مدلها و ماکتهای سفینههای «جنگ ستارگان» به نمایش گذاشته خواهد شد.
داگ چیانگ هم درباره نگاه تاریخی به هنر کمیک گفت: «سالها این هنر جدی گرفته نمیشد. وقتی نوجوان بودم، به من میگفتند روزی از این کار دست میکشی… خوشحالم که این کار را نکردم.»
او تأکید کرد که قدرت هنر روایی در داستانمحوری آن است و در این هنر، داستان اولویت دارد و هنر در جایگاه دوم قرار میگیرد.»
لوکاس بارها به نقش هنر روایی در ایجاد اجتماع و باورهای مشترک اشاره کرد. به گفته او، این موزه نهتنها به نمایش آثار هنری میپردازد بلکه ارزش داستانگویی به عنوان یک زبان مشترک فرهنگی را زنده نگه میدارد.
انتهای پیام
نظرات