مدير کل ادارهي فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان: تلاش ميکنيم همهي آثار استاد صنعتي به کرمان منتقل شوند
درحاليکه تعدادي از نشريات محلي کرمان در چند روز گذشته انتقادات و سوالاتي را درباره وضعيت موزه صنعتي کرمان مطرح کرده بودند، مديرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان با دعوت از خبرنگاران به اين موزه، به پرسشهاي آنان در اين زمينه پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در كرمان، علي ملانوري - مدير ادراه کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان - گفت: روز هاي اولي که به عنوان مدير کل ارشاد استان کرمان مشغول به فعاليت شدم، يکي از نشريات محلي مصاحبهاي با آيدين آغداشلو انجام داده بود که او از نحوه نگهداري آثار هنري در موزه صنعتي انتقاد کرده بود. همين موضوع باعث شد تا با جديت بيشتري به بازسازي و استانداردسازي موزه صنعتي اقدام کنيم.
ژاو در ادامه به تفاهم نامهاي اشاره کرد که در زمان سفر احمد مسجدجامعي - وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي - به کرمان ميان وزارت ارشاد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان منعقد شده بود: "در اين تفاهم نامه فصلي به باز سازي موزه صنعتي اختصاص يافت و مقرر شد استانداري هزينه تملک اين موزه را بپردازد و ارشاد نيز به تعمير اين موزه و بازسازي آن اقدام کند."
ملانوري همچنين گفت : از انتهاي سال 1381 تا پايان امسال 1 ميليارد و 400 ميليون تومان براي اين کار در نظر گرفته شده است که 60 درصد آن هزينه تملک موزه بوده است .
وي به وقفههاي پيش آمده سال 83 در بازسازي اشاره کرد و گفت: در اين سال به دليل زلزله بم، بازسازي اين موزه همانند بسياري از طرحهاي عمراني استان با وقفه مواجه شد.
ملانوري همچنين گفت: 85 درصد کار بازسازي موزه صنعتي به پايان رسيده است و اگر اعتبارات تخصيص يافته براي اين منظور در اختيارمان قرار گيرد، تا دو ماه آينده کار بازسازي موزه به پايان خواهد رسيد.
اما مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمان در ادامه صحبتهايش به موضوع آثار استاد صنعتي در موزه 13 آبان تهران پرداخت و گفت: کساني که نگران نحوه نگهداري آثار هنري در موزه صنعتي کرمان بودند، بايد نگران از بين رفتن آثار استاد صنعتي در موزه 13 آبان تهران نيز باشند و روا نيست از چگونگي نگهداري اين آثار ارزشمند غافل باشند.
وي به اين نکته نيز اشاره کرد که موافقت رييس جمعيت هلال احمر کشور براي انتقال آثار استاد صنعتي که در اختيار اين جمعيت بود، به کرمان جلب شده بود؛ اما با مخالفتهايي که از سوي برخي مقامات ديگر اين جمعيت صورت گرفت، عملي نشد. البته ملانوري ابراز اميدواري کرد که امکان انتقال اين آثار به کرمان فراهم شود.
در ادامه اين نشست خبري ملانوري به ساير بخشهايي که در موزه صنعتي ايجاد مي شود، اشاره کرد و گفت: منابعي که در 2 سال گذشته براي کتابخانه تخصصي اين موزه فراهم شده است در شهري غير از تهران سابقه نداشته است و تاکنون 13 هزار عنوان کتاب تهيه شده است.
وي همچنين گفت: در موزه علاوه بر گالريها، اتاق آثار استاد صنعتي به صورت دايم و اتاق آثار نقاشي سهراب سپهري به صورت يک ماه در سال ايجاد خواهد شد.
خبرنگاران از انبار و آرشيو آثار هنري موزه صنعتي که اخيرا به بهره برداري رسيده است بازديد کردند. مدير موزه صنعتي به هنگام اين بازديد گفت: اين موزه دومين موزه بزرگ هنرهاي معاصر کشور بعد از تهران است و انبار آن نيز به لحاظ استحکام و استانداردها از موزه هنرهاي معاصر تهران الگوبرداري شده است.
سلطاني افزود: آثار 70 هنرمند ايراني و 16 هنرمند خارجي در اين موزه به نمايش در خواهد آمد. وي همچنين گفت: 1375 اثر هنري در اين انبار وجود دارد که تيشترين آثار متعلق به استاد صنعتي و سهراب سپهري است و نقش فرشهاي اصيلي نيز در اين مکان نگهداري مي شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات