با ارايهي پرونده «رديفهاي موسيقي سنتي ايران»، محمد سرير: شانس زيادي براي ثبت در فهرست ميراث معنوي يونسكو داريم
محمد سرير معتقد است كه پروندهي «رديفهاي موسيقي سنتي ايران» شانس زيادي براي ثبت در فهرست جهاني ميراث معنوي يونسكو دارد.
اين عضو خانه موسيقي كه مسووليت پيگيري و آمادهسازي پروندهي «رديفهاي موسيقي سنتي ايران » را برعهده داشت به خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)اعلام كرد: اين پرونده از سه سال گذشته در حال جمعآوري و آماده سازي از سوي خانه موسيقي بود و نهايتا با ارائه فهرست جديد ضوابط ثبت ميراث معنوي از سوي يونسكو پرونده تكميل شد.
او اضافه كرد: يكي از مهمترين بخشهاي اين پرونده مربوط به فيلم مستندي ميشد كه درباره رديف موسيقي سنتي ايران بايد تهيه ميكرديم و اين فيلم با حضور بزرگاني رديفآوازي چون محمدرضا شجريان، حسين عليزاده،حاتم عسگري،فرهاد فخرالديني،كياني،طلايي،ظريف ، ساير اساتيد حوزهي آوازي و با كمك يكي از مستندسازان ،اساتيد دانشگاه تهران و اساتيد خانه موسيقي آماده شد.
سرير خاطرنشان كرد: در اين مستند ما بايد به تمام سوالات مورد توجه يونسكو براي چرايي ثبت اين پرونده در فهرست ميراث معنوي و جهاني پاسخ ميداديم و اهميت اين پرونده براي ثبت جهاني و دلايل حفاظت از آن را توضيح ميداديم كه فكر ميكنم با نتيجهاي كه در پايان كار حاصل شد، در كنار ساير پروندههاي ارائه شده از ديگر كشورها كار قابل قبولي باشد.
به گفتهي سرير در آمادهسازي اين پرونده در كنار خانه موسيقي به عنوان اصليترين متولي ، كميتهي ملي موسيقي در يونسكو و سازمان ميراث فرهنگي هم كمكهاي بسياري داشتند.
به گزارش ايسنا، دو پروندهي نوروز و رديفهاي موسيقي سنتي ايران اواسط مهرماه در حالي براي ثبت در فهرست ميراث معنوي به يونسكو ارائه شدند كه پروندهي «تعزيه» با وجود پيگيري از چهار سال پيش، حتي در موعد مقرر به ثبت ملي هم نرسيد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات