مراسم پاياني بيستودومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عصر امروز (شنبه، 26 ارديبهشتماه) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در اين مراسم كه در طبقهي دوم شبستان مصلا برپا شد، با بيان اينكه امسال يك خلأ بزرگ را در فرآيند ديدوبازديدهاي نمايشگاه شاهد بوديم و آن عدم حضور رهبر معظم انقلاب بود، يادآور شد: اين يار ديرآشناي كتاب به دليل سفرشان به كردستان ميسر نشد كه از نمايشگاه كتاب امسال ديدن كنند.
او افزود: به نظر ميرسد جريان هدايت فرهنگي جامعه مسير درستي را پي ميگيرد. اگر زماني گفته شد كه ما به ريل عوض كردنها در اين حوزه نياز داريم، امروز ميبينيم آن ريل عوض كردنها در جهت منافع عمومي نشر بوده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: وقتي انسان تلاشي را سامان داد، طبيعي است نقصاني هم داشته باشد؛ ولي وقتي با گذشته قياس ميكنيم، ميبينيم مطابق برنامهريزيهايمان توفيقاتي داشتهايم.
او افزود: در ظرف يك دهه در كتابخواني جهشي دوبرابر داشتهايم. همينكه ما جادهاي را كه انتخاب كرديم كه رو به اعتلاست، باعث ميشود اين راه را با اتكاي بيشتر بپيماييم.
صفار هرندي با اشاره به افزايش 20درصدي حضور مردم در نمايشگاه كتاب امسال گفت: امسال كف بازديدها از نمايشگاه كتاب، 300 تا 350هزار در روز و سقف آن بيشتر از 800 تا 900هزار نفر در روز بوده است كه متوسط بازديدكنندگان در 11 روز بيش از پنجونيم ميليون نفر بوده و بخش قابل توجهي از مراجعان مشتريان حقيقي كتاب بودهاند. اين حاصل اقتصادي قابل افتخاري در عرصه فرهنگ است كه رقمي حدود دهها ميليارد تومان كتاب داخلي و خارجي به فروش رفته و قدر مسلم اين است كه ناشران ما بيش از 30درصد ظرفيت سال گذشته فروختهاند.
صفار هرندي همچنين با اشاره به اينكه سليقه و ذائقهي كتابخواني در كشور ما دارد بالا ميرود، متذكر شد: امروز ديگر مخاطبان كتاب به كتابهاي متوسط رو به پايين توجهي نشان نميدهند.
او همچنين به نمايشگاههاي استاني كه در كشورمان در سال گذشته برگزار شده است، اشاره كرد و گفت: سال گذشته، 22 نمايشگاه استاني برگزار شد و به نظر ميرسد فضاي عمومي فرهنگ كشور ارتقا يافته است. اين را فارغ از اينكه چه كسي عهدهدار مسؤوليت فرهنگي است، ميگويم.
صفار هرندي افزود: ما سالهاي بعد هم مجبوريم كه در محيطي مثل مصلا باشيم. اين از آن الزامهايي است كه بايد خوشحال بود. اين فضا ميتواند گستردهتر شود. اگر رواق غربي هم اضافه شود، ميتوانيم چشم طمع به آن هم داشته باشيم. كثرت جمعيت و ورود به نمايشگاه به گونهاي است كه هر قدر زمينه را گسترده كنيم، جمعيت بيشتري ميآيد.
به گزارش ايسنا، همچنين محسن پرويز - معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - در اين مراسم گفت: اميدوارم تجربههايي كه در نمايشگاه بينالمللي كتاب اندوخته ميشود، در سالهاي بعد مورد استفاده قرار گيرد. باعث سرور است كه مراجعهكنندگان كثيري كه ميآمدند، در ابتدا از برطرف شدن برخي مشكلات و برنامهريزي بهتر تشكر ميكردند.
رييس بيستودومين نمايشگاه كتاب تهران همچنين با تشكر از وزارت نيرو يادآور شد: ما در مجموع، چهار دقيقه و 15 ثانيه در نمايشگاه قطعي برق داشتيم؛ اگرچه برخيها تيتر زدند برق نداريم؛ شايد خودشان برق نداشتند. همچنين 2500 شماره مركز مخابرات در نمايشگاه فعال بود و 95درصد تراكنشهايي كه از طريق دستگاههاي خودپرداز كارتخوان برقرار شد، موفقتآميز بود.
پرويز يادآور شد: اسباب خوشحالي است كه فرهنگ رسانههاي ما به جايي رسيده كه اگر كوچكترين اتفاق و رخدادي بروز يافت، از چشم تيزبين خبرنگاران ما دور نماند؛ چه رخدادهاي مثبت و چه منفي. اميدواريم اين فرهنگ كه اين روزها پايهريزي شده، در كشور ما نهادينه شود و اگر قرار است در يك رخداد عظيم، كوچكترين مسائل را از نظر دور نداريم، در آينده هم از نظر دور نماند.
او در ادامه عنوان كرد: ما سعي كرديم جو نمايشگاه فرهنگي باشد و وارد جو سياسي نشويم. اين اتفاق هم افتاد. بعضي از كانديداها آمدند از نمايشگاه ديدن كردند و نظم و ترتيبي كه در نمايشگاه باقي ماند، نتيجه همت عزيزان است.
پرويز سپس گفت: شرايط امروز به گونهاي است كه همه خواهان فضاي بيشتر هستند. با آنكه فضا دوبرابر شده، خيليها از فضايي كه در اختيارشان گذاشته ميشود، ناراضي هستند.
معاون فرهنگي وزارت ارشاد در پايان متذكر شد: رييسجمهور در جلسهي افتتاحيه دو نكته را تذكر دادند؛ يكي بحث ادبيات داستاني و ديگر بحث كتاب كودك و نوجوان، كه اين دو موضوع در رأس برنامههاي معاونت فرهنگي در سال آتي قرار ميگيرد.
ناشران برگزيده نيز هداياي خود را با حضور علي لاريجاني - رييس مجلس شوراي اسلامي -، علياكبر اشعري - رييس سازمان اسناد و كتابخانهي ملي -، محمدحسين صفار هرندي و محسن پرويز دريافت كردند.
گزارش سخنان لاريجاني در اين برنامه متعاقبا مخابره خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات