معاون ميراث فرهنگي اعلام كرد: تجديد نظر در عرصه و حريم برخي محوطههاي تاريخي كشور
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تأكيد كرد: لازم است، در برخي سايتها و محوطههاي تاريخي، بازنگريهايي در بحث عرصه و حريم انجام شود.
مسعود علويانصدر در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: تعيين عرصه و حريم، ضوابط خاصي دارد كه براساس مطالعات باستانشناسي انجام ميشود. دربارهي عرصهها و حريمهاي تعيينشده نيز در شوراي ثبت به اين نتيجه رسيديم كه لازم است، در برخي سايتها و محوطههاي تاريخي بازنگري انجام شود.
او در اينباره گفت: دليل اين تصميم به اين امر برميگردد كه برخي باستانشناسان اقرار ميكردند، در مراحل تعيين حريم شايد بنا به مقتضيات زمان، تصميمگيري كردهاند و لازم است، مطالعات و بررسيها دوباره انجام شود.
وي ادامه داد: به همه استانها اعلام كردهايم، در صورتي كه براساس مطالعات جامع كارشناسي در حوزهي باستانشناسي به تجديد نظرهايي در عرصه و حريم بتوانند برسند، از آن استقبال ميكنيم. البته اين تجديد نظر فقط كاهش در عرصه و حريم نيست، شايد در جايي عرصه و حريم افزايش يابد.
به گزارش ايسنا، چندي پيش، مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان از تجديد نظر در عرصه و حريم محوطهي تاريخي هگمتانه خبر داد كه اين تجديد نظر به كاهش وسعت عرصه و قرارگيري بخشي از آن در حريم محوطه منجر خواهد شد.
در اينباره، علويانصدر با اشاره به اينكه هنوز اين تجديد نظر را نگرفته است، گفت: چنين موضوعهايي ابتدا در پژوهشگاه سازمان بررسي و سپس در شوراي سياستگذاري ثبت مطرح ميشوند، پس از آن، در صورت تصويب، رسما اعلام خواهند شد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين اظهار كرد: عرصهي آثار تاريخي دو نوع است؛ يكي در بنا كه عرصه مشخص است و ديگري در محوطههاي تاريخي كه براساس سونداژ تعيين ميشود. در اينباره پيش ميآيد كه كارشناسان فاصلهي سونداژها را در حد استاندارد نزنند. به همين دليل، هيچ زماني براي بررسي دير نيست و ما بايد هميشه بررسي را سرلوحهي كار خود قرار دهيم.
او تأكيد كرد: ما بايد مطالعات و اطلاعات خود را دربارهي محوطههاي تاريخي افزايش دهيم. هنوز نتوانستهايم، چنان كه در شأن محوطههاي تاريخي است، به آنها بپردازيم. اين برداشت خوبي از محوطههاي تاريخي نيست كه فقط بگوييم يك تپه، تاريخي است آن هم بدون اينكه مردم محتواي واقعي آن را بدانند و در فرهنگ عامهي خود از آن بهرهبرداري كنند. ما بايد محوطهها را براي حضور مردم و پژوهشگران آماده كنيم. در اين راستا تلاش ميكنيم، در هر استان دست كم يك سايت نمونه را مانند سايت ـ موزهاي كه در درهگز افتتاح كرديم، داشته باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات