یک مدرس حوزه علمیه فاطمیه پاکدشت با اشاره به فلسفه حج و جایگاه آن در شعائر اسلام گفت: حج یک درس کامل خداشناسی، پیامبرشناسی و انسانشناسی است.
مریم محمدینژاد در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به یکی از مهمترین درسهای حج که خداشناسی است، اظهار کرد: خداوند در یک زمان مشخص با یک رنگ لباس تمام انسانها را به یک مسیر یعنی حق دعوت میکند، از این رو این امر بر هر انسان مکلف و واجد شرایط حداقل یکبار در زندگی واجب است.
این مدرس فقه و احکام حوزه علمیه به یکی دیگر از درسهای حج یعنی پیامبرشناسی اشاره کرد و گفت: حضرت ابراهیم(ع) بعد از سالها زندگی فرزند و خانواده خود را در بیابان رها و به دستور خداوند عمل کرد و این درس را به ما میدهد که در زندگی همواره راضی به رضای خداوند باشیم.
وی به سومین درس حج یعنی انسانشناسی اشاره کرد و گفت: افراد در نزد خداوند از چنان جایگاهی برخوردار هستند که حتی ارزش و مقام معنوی آنها برای نسلهای آینده هم قابل ستایش است، همانند مقام حضرت ابراهیم(ع) یا حضرت هاجر که سالها در مناسک حج محل و مصلای حاجیان شده است.
محمدینژاد عنوان کرد: حج چکیده تمام عبادات ما است همانند یک کپسول قوی ویتامینه برای اسلام است.
این مدرس احکام و علوم حدیث با اشاره به توهین اخیری که به ساحت مقدس پیامبر(ص) شده، بیان کرد: اگر همه مسلمانان بصیرت خود را افزایش بدهند و پیرو راه و سنت نبوی باشند میتوانند پیام خود را به جهانیان برسانند.
وی افزود: اگر فلسفه حج را مورد بررسی قرار دهیم خواهیم دید که بر وحدت مسلمین تاثیر بسزایی دارد، شاید شیعه و سنی در یکسری مسائل اختلاف داشته باشند ولی اصل نبوت را کاملا قبول دارند.
محمدینژاد با اشاره به آثار سیاسی و اجتماعی حج عنوان کرد: بیشترین اثرات حج سیاسی است، زیرا تمام کشورها مسائل روز را مطرح کرده و از نظرات همدیگر آگاه میشوند و در مراسم برائت از مشرکین که بعد از پیروزی انقلاب توجه ویژهای به آن شده تمام کشورها در یک مکان به گفتوگوی سیاسی میپردازند.
وی در پایان با بیان اینکه «در زمان حج دید و اعتقادات کشورها کاملا مشخص میشود» گفت: در این زمان کشورها متوجه تفرقهافکنی دشمن میشوند و ابهامات سیاسی رفع میشود.
انتهای پیام
نظرات