• سه‌شنبه / ۱ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91120100334
  • خبرنگار : 71191

بار سال‌ها بی‌توجهی بر دوش دیوارهای لرزان موزه‌ی علی‌اکبر صنعتی

بار سال‌ها بی‌توجهی بر دوش دیوارهای لرزان موزه‌ی علی‌اکبر صنعتی

مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر کشور گفت: موزه‌ی استاد علی‌اکبر صنعتی در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد و ساختمان این موزه هر روز به نابودی نزدیک‌تر می‌شود.

مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر کشور گفت: موزه‌ی استاد علی‌اکبر صنعتی در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد و ساختمان این موزه هر روز به نابودی نزدیک‌تر می‌شود.

پویا حاجیان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به ثبت بودن ساختمان موزه‌ی استاد علی‌اکبر صنعتی در فهرست آثار ملی، ادامه داد: بیش از یک سال پیش، پیگیری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری تهران برای بازسازی بنای موزه و آثار در حال تخریب آن توسط جمعیت هلال احمر آغاز شد؛ ولی هنوز هیچ نتیجه‌ی عملی مشخصی در این زمینه ندیده‌ایم.

وی با بیان این‌که جامعه‌ی هنری و خانواده‌ی استاد صنعتی نگران وضعیت این موزه هستند، اظهار کرد: پیگیری‌هایی توسط جمعیت هلال احمر در دوره‌ی روسای پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری (روح‌الله احمدزاده کرمانی و سیدحسن موسوی) انجام شد و موضوع به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران برگشت خورد؛ اما متأسفانه به‌دلیل تغییرات زیادی که در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رخ می‌دهد هنوز به هیچ نتیجه‌ی عملی نرسیده‌ایم.

حاجیان با بیان این‌که پیگیری‌های جمعیت هلال احمر از تیرماه سال گذشته آغاز شد و شش‌ماه پیش نیز آخرین پیگیری‌ها صورت گرفت،‌ گفت: به‌دلیل ثبت ملی بودن بنای موزه‌، هلال احمر اجازه‌ی جابه‌جا کردن حتا یک آجر از این بنا را ندارد. از سوی دیگر، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام می‌کند مشکل اعتبار برای مرمت و رسیدگی به این بنا دارد‌.

وی شهرداری تهران را یکی دیگر از نهادهای متولی سامان‌دهی وضعیت موزه‌ی استاد علی‌اکبر صنعتی دانست و تأکید کرد: بعد از عبور تونل مترو از زیر ساختمان موزه و تبدیل حیاط موزه به ورودی مترو و رعایت نشدن حریم این بنای ثبتی‌، اکنون ساختمان موزه در شرایط بدتری قرار گرفته است و به‌دلیل لرزش‌هایی که با هر بار عبور مترو از زیر ساختمان به بدنه‌ی آن وارد می‌شود، سقف و دیوارهای بنا در حال ریزش است؛ اما متأسفانه هیچ توجهی از سوی نهادهای متولی به این بنا نمی‌شود.

او با اشاره به رفت و آمد مردم از کنار ساختمان موزه به‌دلیل قرار گرفتن بنا در میدان توپخانه‌، ادامه داد: از نظر اصول ایمنی و شهرسازی، این ساختمان در وضعیت نامناسبی قرار دارد. تا کنون به‌دلیل ملی بودن بنا،‌ جمعیت هلال احمر وارد عمل نشده، ولی وظیفه‌ی خود را برای اطلاع‌رسانی و پیگیری با هدف به‌سازی و مرمت این بنا انجام داده است‌.

وی تأکید کرد: اگر دو نهاد شهرداری و سازمان میراث فرهنگی به این موضوع توجه نکنند،‌ جمعیت هلال احمر مجبور است برای حفاظت از جان مردم رسما وارد عمل شود. به‌نظر می‌رسد توجه به این ساختمان تاریخی، در بروکراسی اداری افتاده است، هرچند هلال احمر از همان ابتدای پیگیری‌ها آمادگی خود برای مشارکت و همکاری با متولیان اعلام کرد.

مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر با اشاره به تعطیل بودن این موزه از حدود دو سال پیش به‌دلیل امنیت نداشتن بازدیدکنندگان آن،‌ افزود: تعدادی از مجسمه‌های قابل انتقال و نقاشی‌های استاد علی‌اکبر صنعتی برای جلوگیری از هر اتفاق ناخوشایندی، به موزه‌ی ملی جمعیت هلال احمر منتقل شده‌اند، ولی آثاری که قابل انتقال نیستند،‌ هنوز در این بنا قرار دارند که باید درباره‌ی آن‌ها فکری کرد، حتا موزه‌ی استاد صنعتی در کرمان پیگیر انتقال همه‌ی آثار تهران به آن موزه است.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر صنعتی نقاش و مجسمه‌سازی بود که فروردین 1385 درگذشت. صنعتی یکی از مجسمه‌سازان قدیمی عصر جدید ایران است. او شاگرد ابوالحسن‌خان صدیقی بود. صنعتی تا پایان عمر عضو پیوسته‌ی فرهنگستان هنر ایران باقی ماند. موزه‌ی صنعتی در کرمان، علاوه بر نمایش آثار با ارزش استاد صنعتی، آثار هنرمندان بزرگ دیگری از جهان را هم دارد. موزه‌ی صنعتی در تهران نیز در میدان امام خمینی (ره) قرار دارد و در آن، مجسمه‌های بسیار مهمی از او به‌نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha