• سه‌شنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 92050100455

قاضی عسکر:

استغفار در ماه رمضان آثار و برکات بسیاری در زندگی انسان می‌گذارد

استغفار در ماه رمضان آثار و برکات بسیاری در زندگی انسان می‌گذارد

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت یکی از توصیه‌های اکید در ماه مبارک رمضان را طلب مغفرت از درگاه باری‌تعالی عنوان و اظهار کرد: استغفار دارای برکات و ثمرات بسیاری برای انسان است و سبب می‌شود تا انسان در گرداب گناه و گمراهی غوطه‌ور نشود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت یکی از توصیه‌های اکید در ماه مبارک رمضان را طلب مغفرت از درگاه باری‌تعالی عنوان و اظهار کرد: استغفار دارای برکات و ثمرات بسیاری برای انسان است و سبب می‌شود تا انسان در گرداب گناه و گمراهی غوطه‌ور نشود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر در جلسه‌ای با عنوان «تواصی بحق» اظهار کرد: سحر‌های ماه مبارک رمضان یکی از زمان‌های مناسب برای استغفار به درگاه خداوند تبارک و تعالی است. طلب مغفرت از درگاه خداوند یک توفیق بزرگ و هدیه‌ای الهی برای بشر است تا اگر اشتباه و گناهی از او سر زد، همه چیز را تمام شده نداند و به بخشش خداوند امیدوار باشد.

قاضی عسکر در ادامه به آیات و روایاتی در این زمینه اشاره کرد و گفت: خداوند در سوره آل عمران آیه ۱۳۵ یکی از اوصاف متقین را این گونه بر می‌شمرد: متقین کسانی هستند که اگر گناهی را مرتکب شوند و به خود ستم کنند از گناهان خود طلب مغفرت می‌نمایند.

وی افزود: انسان همواره در معرض گناه و ظلم به نفس قرار دارد. اما خداوند وقتی انسان مرتکب گناهی می‌شود مهلتی برای طلب اسغفار به او می‌دهد.

قاضی عسکر در خصوص دعا نیز به آیه‌ای از قرآن اشاره کرد که می‌فرماید «و اذا سئلک عبادی عنی فانی قریب ُاجیب دعوه الداع» (وقتی که بندگان من از تو سوال می‌کنند باید بدانند که من به آنها نزدیکم و هرگاه مرا می‌خوانند دعوت آنها را قبول می‌کنم.) که به فرموده مرحوم علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان این تنها آیه‌ای است که این همه خداوند با ضمیر بر روی خود تاکید می‌کند. انسان در هیچ شرایطی نباید از خداوند گریزان باشد یاس از رحمت خدا گناه کبیره است و نباید از درگاه خدا مایوس شد.

وی افزود: در یک تعبیر دیگر از امام صادق (ع) در خصوص استغفار از درگاه خداوند آمده است: انسان وقتی گناهی را مرتکب می‌شود خداوند فرصتی از بامداد تا شامگاه به او می‌دهد، تا طلب استغفار نماید. اگر فرد گناهکار در این فاصله از درگاه خداوند طلب استغفار نمود گناهی در نامه اعمال او نوشته نمی‌شود ولی اگر این کار را نکرد آن گناه نوشته خواهد شد و عواقب گناه دامنگیر او خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به آثار و برکات استغفار اشاره و اظهار کرد: در قرآن کریم آمده است که از درگاه خداوند تبارک و تعالی طلب مغفرت نمایید، اگر این کار را کردید خداوند از آسمان برکاتش را بر شما نازل خواهد کرد و نیروی شما را افزایش خواهد داد.

وی سومین برکت استغفار را افزایش روزی انسان دانست و در این زمینه به روایتی از امیرالمومنین علی (ع) اشاره کرد که می‌فرماید: انسان‌هایی که از درگاه خداوند طلب استغفار می‌نمایند و فرصت‌ها را از دست نمی‌دهند روزیشان افزایش می‌یابد.

قاضی عسکر در ادامه به روایتی از پیامبر اسلام (ص) استناد کرد که می‌فرمایند: کسی که زیاد استغفار می‌کند خداوند به وسیله این استغفار کاری می‌کند که از هم و غم نجات پیدا کند و هر تنگنایی را پشت سر گذاشته و از آن خلاصی یابد.

وی در ادامه گفت: فردی به حضرت علی (ع)مراجعه کرد و اظهار داشت که مشکلات زیادی در زندگی دارم و از نظر مالی و معیشت گرفتارم… حضرت به او فرمود «استغفار کن». آن شخص بعد از مدتی بار دیگر به نزد امیرالمومنین علی (ع) بازگشت و اظهار کرد: من بسیار استغفار نمودم ولی گشایشی در کارهایم بوجود نیامد. امام روش درست استغفار کردن را به ایشان آموختند و فرمودند ابتدا نیت خود را خالص گردان و خدا را اطاعت کن و… آن شخص با این روش طلب استغفار نمود و گشایش در زندگی او ایجاد شد. امام صادق می‌فرماید با این که پیامبر اسلام (ص) هیچ گاه مرتکب گناه نمی‌شدند در طول روز ۷۰ بار استغفار می‌کردند.

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی اظهار کرد: انسان همواره در معرض هواهای نفسانی قرار دارد و اگر لحظه‌ای غفلت نماید مرتکب گناه می‌شود. از فرصتی که در ماه مبارک رمضان نصیب همه ما شده است باید استفاده کرد. باید سعی کنیم نماز شب بخوانیم و از برکات این ماه مبارک بهره ببریم. کسانی که در ماه مبارک رمضان به ویژه در سحرگاهان به استغفار می‌پردازند و شب زنده داری می‌کنند شاهد آثار و برکات آن در زندگی خود خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha