یک کارشناس مسایل دینی گفت: ویژگی خاص عبادت در شبهای قدر برخورداری از آگاهی و معرفت از این شبها است.
حجتالاسلام حسین قنبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، با اشاره به اهمیت شبهای قدر، تصریح کرد: شب قدر شب نزول قرآن و نزول ملائکه است و شبی است که امورات سال بعد برای بندگان خداوند مقدر میشود.
وی با بیان اینکه «عبادت و نیاش بندگان خدا باید از روی آگاهی صورت گیرد» خاطرنشان کرد: افراد باید در طول سال به رفتارهای خود توجه داشته باشند به این صورت نباشد که با درک نکردن اعمال انسانی خود، گاهی اوقات دچار خسران و لغزشی شوند و با نزدیکی به شبهای قدر به فکر بخشیده شدن گناهان باشند به طوری که افراد باید در طول سال از روی معرفت و آگاهی زندگی کنند.
قنبری با اشاره به اینکه «نگاه افراد به شب قدر باید آگاهانه باشد» اظهار کرد: توبه و تضرع در پیشگاه خداوند در شب قدر که خداوند از گناه بندگان بگذرد درست نیست یعنی باید در طول سال به فکر بخشیده شدن گناهان بود زیرا ممکن هست که فرد تا شب قدر زنده نماند.
این کارشناس مسایل دینی ادامه داد: بهتر است افراد همیشه مواظب رفتار و کردار خود باشند، زیرا زمان قطعی شب قدر به طور دقیق معلوم نیست که چه شبی، شب قدر است، در روایات آمده که شب 19 شب تقدیر، شب 21 شب ابرام و شب 23 شب امضاء است، بنابراین تضرع به سوی خداوند باید همیشه ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه «نباید فقط در شب قدر به قرآن متوسل شد» خاطرنشان کرد: از یک طرف قرآن به طور کامل در شب قدر نازل شده و از طرف دیگر در طول 23 سال، چنانچه کسی آگاهانه به این امر نگاه کند باید این موضوع را لحاظ کند که نگاه به قرآن و عمل به دستورات آن باید همه روزه باشد نه در یک شب به آن توجه شود.
قنبری با اشاره به ویژگی اشخاص حقیقی در این شب، اظهار کرد: در این شب سلام فرشتهها بر کسانی است که اقدام به کارهای خیر برای افراد خاص خدا انجام میدهند و به طوری که در سوره قدر آمده است شب قدر بهتر از هزار ماه است که بهتر بودن این شب از این بابت است که عبادت در آن باید آگاهانه و از روی معرفت باشد.
انتهای پیام
نظرات