استاندار اردبیل تاکید کرد: تا روزی که افتخار نوکری این مردم مومن را دارم، خودم، تک تک مسئولین و تک تک مردم اردبیل دستبه دست هم میدهیم که هردوره جشنواره «میلاد سرخ» را بهتر از قبل برگزار کنیم.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ابتدای مراسم اختتامیه دومین جشنوارهی «میلاد سرخ»، منصور شرفی (مدیرکل ارشاد اردبیل و دبیر جشنواره) ضمن خوشامدگویی به مهمانان اظهار کرد: اردبیل با نام بلند امام حسین (ع) در طول تاریخ خود، عشق به آموزگار شهادت را همواره بهنمایش گذاشته است.
وی ادامه داد: میلاد سرخ که آغاز رویش فرهنگ حماسه و ایثار است، بهانهای است تا مروجین فرهنگ عاشورایی مورد تکریم قرار گیرند و دومین جشنواره میلاد سرخ همتی است مقدس. امیدوارم این حرکت ارزشی به درختی تنومند تبدیل شود. صمیمانه از همه پدیدآورندگان آثار ارزشمند در این حوزه، دوستان در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، همکاران سابق در سازمان سینمایی، استاندار محترم و... تشکر میکنم.
بغض مدیرعامل مرکز گسترش و درخواست برای ماندن جشنواره در سرعین
شفیع آقامحمدیان (مدیرعامل مرکز گسترش و مدیر دومین جشنواره میلاد سرخ) هم در سخنانی ضمن تشکر از تلاشهای انجام شده برای برگزاری این جشنواره اظهار کرد: استانداری اردبیل کمک شایانی به برگزاری جشنواره کرد، درحالی که ما در دوره اول گلایههای از مجموعه مدیران اردبیلی داشتیم.
وی با بغض ادامه داد: اجازه ندهید که بهراحتی این جشنواره را از شما بگیرند. برای آوردن «میلاد سرخ» به استان زحمات زیادی کشیده شده است. کمک کنیم که جشنواره رفته رفته تکامل پیدا کند و به عنوان نمونهای در دنیا مطرح شود. ما چه چیز از دنیا کمتر داریم؟ در دنیا، در یک روستا جشنوارهای معتبر برگزار میکنند. ما نیز جایی مانند سرعین را داریم که میتواند میزبان جشنوارههای مهم دنیا باشد.
مدیر جشنواره میلاد سرخ با انتقاد از تبلیغات نامناسب جشنواره در سطح شهر گفت: در این دوره 500 اثر به جشنواره ارسال و 55 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کرد. امسال کمترین نقص را در برگزاری «میلاد سرخ» داشتیم اما متاسفانه از لحاظ تبلیغات ضعیف کار شد و آرزو به دل شدم تا تبلیغ جشنواره را حتی در تلویزیون محلی ببینم. واقعا هنرمندانی که به این جشنواره آمدهاند به این راحتی در دسترس نیستند و میتوانست بهرهبرداری خوبی شود.
آقامحمدیان همچنین در پایان سخنانش با یادآوری رسالت جشنواره میلاد سرخ خاطرنشان کرد: قرار نبود که این جشنواره صرفا به حماسه عاشورا اختصاص پیدا کند. قرار بود در قالب جشنواره، فرهنگ ائمه نشر پیدا کند و در بخشی از ان هم به سیرت امام حسین (ع) و یاران ایشان پرداخته شود. فیلمسازان باید تلاش کنند دایره موضوعی آثارشان را گسترش دهند.
قول استاندار اردبیل برای استمرار برگزاری «میلاد سرخ» در این استان
همچنین اکبر نیکزاد، استاندار اردبیل نیز در بخشی از مراسم، گفت: به شما هنرمندان تبریک میگویم که فعالیتتان در زمینه عاشوراست، این توفیق بزرگی برای انسان است. طبق فرمایشاتی که از بزرگانمان شنیده میشود، دشمنان قوت اصلی ما مسلمانان را عشق به مکتب عاشورا میدانند. این مکتب امروز پاسخگوی تمامی نیازهای بشر است. مکتب عاشورا مکتبی است که اگر هزاران فیلم و کتاب درباره آن بنویسیم کار زیادی نکردهایم.
وی ادامه داد: کسی معمار این مکتب است که بزرگترین کارگردانان دنیا به او احسنت میگویند؛ لحظه به لحظه عاشورا با کارگردانی آقا اباعبدالله (ع) شکل گرفته و هر لحظهاش یک داستان است. کدام نویسنده یا کارگردانی میتوانست مظلومیت امام حسین (ع) را با فرزند 6 ماههاش به تصویر بکشد به جز خود ایشان؟ به همین دلیل است که مکتب عاشورا روز به روز ریشه دارتر شده و پس از گذشت بیش از 14 قرن میبینیم نهضت عاشورا به قلب دشمنان واهمهای انداخته که آن را قوت اصلی مسلمانان میدانند.
نیکزاد با تاکید بر اینکه باید به داشتن هنرمندان متعهد افتخار کنیم، عنوان کرد: درباره تداوم این جشنواره در اردبیل باید بگویم که ما اردبیلیها هرچه داریم از امام حسین (ع) و آقا ابالفضل (ع)است. بنابراین بنده تاکید دارم تا روزی که افتخار نوکری این مردم مومن را دارم، هم خودم، هم تک تک مسئولین و هم تک تک مردم اردبیل دستبه دست هم میدهیم که هردوره آن را بهتر از قبل برگزار کنیم.
تقدیرها
دکتر علی عبدالحسینزاده از روستای اندبیل خلخال که قرآن کریم را با خط ثلث کتابت کرده است، او در بخش نخست اهدای جوایز دومین جشنواره فیلم میلاد سرخ، مورد تقدیر قرار گرفت.
در این بخش، رسانههای محلی برتر فعال در حوزه جشنواره میلاد سرخ، لوح سپاس و هدیه ویژهای به نشریه «اردبیل فردا»، «اندیشه اردبیل» و دفتر خبرگزاری «ایکنا» در اردبیل اهدا شد.
اعلام برگزیدگان جشنواره میلاد سرخ
به گزارش ایسنا، در بخش اهدای جوایز فیلمهای انیمیشن، دیپلم افتخار و تندیس و هدیه نقدی جشنواره برای بهترین کارگردانی پویانمایی جشنواره به آرزو کاوه از شهرکرد (برای فیلم «شرح اشتیاق») اهدا شد. همچنین «آنها زندهاند» بهکارگردانی محمد لطفعلی از نیشابور بهعنوان بهترین فیلم انیمیشن این دوره از جشنواره انتخاب شد.
در این دوره از جشنواره، فاطمه قدیرینژادیان (برای «بهشت کجاست؟») بهعنوان بهترین کارگردان بخش فیلمهای کوتاه داستانی اتخاب شد. همچنین یوسف یزدانی برای نگارش فیلمنامه «یک لحظه دیرتر» تندیس جشنواره را دریافت کرد. فیلمهای «ارتش پنهان» و «بازگشت» بهتهیهکنندگی روحاله سهرابی هم توانستند عنوان بهترین فیلمهای این دوره از جشنواره میلاد سرخ را کسب کنند.
در بخش فیلمهای بلند ویدئویی با اینکه کاندیدایی معرفی نشده بود، رضا دادوی بهترین کارگردان این بخش انتخاب شد. جایزه بهترین فیلمنامه این بخش هم به سیدروحالله حجازی برای نگارش فیلمنامه «ستاره» رسید.
جایزه بهترین فیلم داستانی جشنوارهی «میلاد سرخ» هم به «ستاره» روحالله حجازی رسید. جایزه بهترین بازیگر مرد به امیر آقایی برای بازی در «مسافر باران» و جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره میترا حجار برای بازی در «ستاره» اهدا شد.
در بخش مستند، جایزه بهترین فیلم این بخش به «لبیک» به کارگردانی وحید امیرخانی اهدا شد. میردولت موسوی برای کارگردانی «عاشقانه» جایزه بهترین کارگردانی بخش مستند را دریافت کرد. موسوی جایزهاش را به پسرش تقدیم کرد که با فیلم دیگری در بخش مسابقه، رقیب او بود.
در ادامه، جایزه بهترین تحقیق و پژوهش مستند به فاطمه مشهدی مهدی کارگردان «واهوم» اهدا شد.
در بخش جوایز ویژه هیات داوران، جایزه فیلم کوتاه به «حنانه» به کارگردانی داریوش عذنانی، جایزه فیلم بلند ویدئویی به «مسافر باران» داریوش یاری، جایزه فیلم مستند «آب و آینه» و جایزه ویژه هیات داوران در بخش پویانمایی به فیلم «از خاک» پویا نظری اهدا شد.
همچنین در اختتامیه جشنواره میلاد سرخ، نسرین مقانلو برای بازی در «مختارنامه» و امین زندگانی برای بازی در «مختارنامه»، «ملک سلیمان» و «راه بهشت» تقدیر شدند.
نسرین مقانلو در هنگام دریافت جایزهاش گفت: خوشحالم که توانستم در آثار تاریخی کوچکترین قدمی را بردارم. همه ما ایرانی هستیم و شیعه مولا علی (ع) و حسین بن علی (ع) و باعث افتخارمان است که همه زندگیمان را از این دو بزرگوار سرچشمه میگیریم.
وی ادامه داد: سینما حرف برای گفتن مخصوصا برای دین زیبایمان دارد. امیدوارم جشنوارهی «میلاد سرخ» با همت مسئولان تداوم داشته باشد.
امین زندگانی هم هنگام دریافت جایزهاش بیان کرد: اگر «مسلم» در مختارنامه رنگی دارد، از نسخی است که استاد عناصری در کلاس به ما میدادند. یادم میآید به استاد میرباقری گفتم که میترسم نقش «مسلم» را بازی کنم چون از تعزیهخوانهایی میترسم که مسلم را خیلی بهتر تصویر میکنند. اگر کاستیای داشت، عذرخواهی میکنم.
این بازیگر سینما خاطرنشان کرد: ما برای هرچیزی در دینمان توصیهها و سُوَر خیلی بزرگی داریم که باید درست از آنها دفاع شود، بدترین اتفاق، دفاع بد از دین و... است. نکته دیگر هم این است که خواهش میکنم نخبگانتان را مصادره نکنید. استاد عناصری ابتدا افتخار ایران است و سپس افتخار اردبیل.
تجلیل از دکتر جابر عناصری؛ پدر تعزیهخوانی ایران
به گزارش ایسنا در مراسم اختتامیه دومین جشنواره «میلاد سرخ»، دکتر جابر عناصری بهعنوان یکی پدر تعزیه ایران و موسس و یکی از اساتید ممتاز دانشگاه در حوزه هنر تعزیه تجلیل شد.
جابر عناصری در سخنانی بسیار حماسی در وصف اباعبدالله الحسین (ع) تعزیهمانندی اجرا کرد که حال و هوای سالن را کاملا عوض کرد.
عناصری هنگام حضور روی سن اظهار کرد: من یک معلمم و نمیتوانم در زمان خیلی اندکی درباره بزرگترین مرد دنیا صحبت کنم. جرقه فیلم مستند را در دانشگاه صدا و سیما، سینما تئاتر جه کسی زده است؟ از ناصر باکیده بپرسید که در چگونه فیلم «روز عاشورا» را با دستهای ورم کرده گرفتم. آقای شورجه، داریوش یاری، پناهبرخدا رضایی و... همه شاگردان من بودهاند.
او سپس کتابهایش را در این حوزه نشان داد و گفت: آیا هیچ وقت از کتابها سراغ گرفتید؟ این تفاخر نیست. این جلال و عزتی است که آقا امام حسین (ع) به من داده است. من با این انگشتانم که به مردگی زده، کتابهایی نوشتهام که همه آنها فیلمنامه است. البته من قطرهای در دریای معرفت پدرم هستم.
دکتر عناصری سپس یک جلد از کتابش را به مسعود یحیوی که از او به عنوان فرزند معنویاش در حفظ تعزیه نام برد، تقدیم کرد. او سپس نسخه دیگری از کتابش را به زینب بهرو از محله معمار اردبیل تقدیم کرد که از او به عنوان «سکینه» تعزینهخوانی این محله که آن را کربلای ایران مینامید، تقدیم کرد.
او در پایان سخنانش، مناظرهای بین امام حسین (ع) و شمر در روز عاشورا را به اجرا در آورد که موجب استقبال زیاد حاضران شد.
پس از این سخنان، جمعی از حاضران در سالن، دستهگلهایی را به وی اهدا کردند. دکتر عناصری هم دستهگلهای اهدایی را به مهمانان جشنواره هدیه کرد.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم به پاس تجلیل از رشادتهای مردم اردبیل در هشت سال دفاع مقدس، از خانواده شهیدان برادران عظیمپور که پنج شهید را به انقلاب تقدیم کرده است، به نمایندگی از همه ایرانیان تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات