• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۴:۰۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404050603378
  • خبرنگار : 71658

تشخیص زوال عقل ۳.۵ سال پس از شروع علائم طول می‌کشد

تشخیص زوال عقل ۳.۵ سال پس از شروع علائم طول می‌کشد

داده‌های مطالعه جدیدی که توسط متخصصان UCL انجام شده است، نشان می‌دهد که ابتلای افراد به زوال عقل به طور متوسط ۳.۵ سال پس از شروع اولین علائم، یا حتی بیشتر برای افراد مبتلا به زوال عقل زودرس (۴.۱ سال)، تشخیص داده می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این مطالعه که در مجله بین‌المللی روانپزشکی سالمندان منتشر شده است، اولین ارزیابیِ سیستماتیک و متاآنالیز شواهد جهانی است که زمان تشخیص زوال عقل را بررسی می‌کند.

متخصصان داده‌های ۱۳ مطالعه منتشر شده قبلی را که در اروپا، ایالات متحده، استرالیا و چین انجام شده و داده‌های مربوط به ۳۰ هزار و ۲۵۷ شرکت‌کننده را خودشان گزارش کرده‌اند، بررسی کردند.

تیم تحقیقاتی در حال بررسی میانگین فاصله زمانی بین شروع علائم (که توسط بیماران یا مراقبان با استفاده از مصاحبه یا سوابق پزشکی ارزیابی شده است) تا تشخیص نهایی زوال عقل بود.

دکتر «واسیلیکی اورگتا»، (بخش روانپزشکی UCL) نویسنده اصلی این مقاله گفت: تشخیص به موقع زوال عقل همچنان یک چالش بزرگ جهانی است که توسط مجموعه‌ای پیچیده از عوامل شکل می‌گیرد و برای بهبود آن به استراتژی‌های خاص مراقبت‌های بهداشتی نیاز مبرمی است. مطالعات دیگر تخمین می‌زنند که تنها ۵۰ تا ۶۵ درصد موارد در کشورهای با درآمد بالا تشخیص داده می‌شوند و بسیاری از کشورها نرخ تشخیص حتی پایین‌تری دارند.

این متخصص گفت: تشخیص به موقع می‌تواند دسترسی به درمان‌ها را بهبود بخشد و برای برخی افراد، مدت زمان زندگی با زوال عقل خفیف را قبل از بدتر شدن علائم، طولانی‌تر کند.

در یک متاآنالیز ترکیبی از ۱۰ مطالعه‌ی مورد بررسی، متخصصان دریافتند که معمولاً ۳.۵ سال از اولین هشدار علائم تا تشخیص زوال عقل در بیمار طول می‌کشد، یا ۴.۱ سال برای افراد مبتلا به زوال عقل زودرس و برخی از گروه‌ها احتمالاً تأخیر بیشتری را تجربه می‌کنند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این تیم دریافت که سن پایین‌تر در شروع بیماری و ابتلا به زوال عقل پیشانی-گیجگاهی هر دو با زمان طولانی‌تر برای تشخیص مرتبط هستند. در حالی که داده‌های مربوط به نابرابری‌های نژادی محدود بود، یکی از مطالعات بررسی شده نشان داد که بیماران سیاه‌پوست نیز تأخیر طولانی‌تری را قبل از تشخیص قطعی بیماری، تجربه می‌کنند.

دکتر اورگتا گفت: کار ما نیاز به یک چارچوب مفهومی روشن در مورد زمان تشخیص زوال عقل را که با همکاری افراد مبتلا به زوال عقل، مراقبان و حامیان آنها تهیه شده باشد، برجسته می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha