مصطفی اسداللهی گفت: شرایط برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر باید به گونهای باشد که هنرمندان بزرگ را با این رویداد آشتی بدهد و آنها را به حضور در آن دلگرم کند.
این هنرمند گرافیست در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مهمترین مسئله، تغییر دیدگاه در حوزه هنرهای تجسمی است. متاسفانه هنرهای تجسمی با وجود اهمیت بالایی که دارند در حاشیه قرار گرفتهاند.
امیدواری من این است که بینالهای تخصصی رشتههایی چون نقاشی، گرافیک، مجسمهسازی و... به دست اهالی هنر و انجمنها برگزار شود. اتفاقی که در صحبتهای مدیران دولت جدید هم مطرح بود و امیدوارم حرفهای زیبا تبدیل به عمل شود.
او درباره شرایط برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: باید شرایط برگزاری جشنواره به صورتی باشد که هنرمندان بزرگ را با آن آشتی بدهد و آنها را دلگرم به حضور در جشنواره کند. از طرف دیگر متاسفانه مکانهای مناسبی برای نمایش آثار این رویداد فراهم نشده که بتواند بار مکانهایی مانند موزه هنرهای معاصر را به دوش بکشد و شایسته برگزاری نمایشگاههای آثار هنری این رویداد باشد.
اسداللهی افزود: کوچک انگاشتن و بیتوجهی به هنرهای تجسمی به صلاح خانواده هنری این مملکت نیست. به نظرم اگر بتوانیم به هر کدام از گرایشهای تجسمی به صورت تخصصی بپردازیم و دوباره بینالها را فعال کنیم، بار این موضوع را به دوش بکشند. برگزاری این بینالها به دست انجمنهای تخصصی و در اختیار قرار دادن سالنهای تعطیل برای نمایش آثار هنرمندان تاثیر مهمی در رشد و شکوفایی و بالا رفتن ارتقای سطح کیفی آثار تجسمی خواهد داشت.
او در ادامه درباره اهمیت حوزه هنرهای تجسمی اظهار کرد: مجموعه هنرهای تجسمی آنقدر وسعت زیادی دارند که یک جشنوارهای به این شکل جوابگوی تخصصی تمام گرایشها نیست. یکی از مشکلات اصلی ما در چند سال اخیر، جفای زیادی است که به هنرهای تجسمی رفت. در این سالها ما نگاه تخصصی و درستی که در شأن اهمیت موزه باشد، نداشتیم و اینکه بیاییم وسعت بالای هنرهای تجسمی را در قالب یک جشنواره محدود کنیم، جوابگوی هنر و هنرمندان نخواهد بود.
این گرافیست ادامه داد: هر کدام از هنرهای تجسمی ما به حدی وسیع هستند که میتوانند به تنهایی در دنیا مطرح شوند. هر کدام از آنها میتوانند صاحب یک رویداد هنری مجزا باشند. اهمیت هنرهای تجسمی از سینما و تئاتر کمتر نیست، اما نبود نگاه درست و آیندهنگر به این حوزه باعث شده است برگزاری جشنواره فجر آنگونه که باید پیش نرود و هنرمندان را ترغیب به حضور در جشنواره و ارائه کارهای باکیفیت نکند.
اسداللهی در پایان خاطر نشان کرد: همین هنر سینما که امروز مورد توجه است، در زیربنای خود وابسته به گرایشهای مختلف هنرهای تجسمی است. بسیاری از مسائل پایهای و اصول ارتباط تصویری سینما در طراحی گرافیک مطرح است.
انتهای پیام
نظرات