لیلی گلستان معتقد است، در ایران نام دلالی بد جا افتاده است وگرنه واسطهگران هنری محقند، بابت زحمتی که برای معرفی آثار هنرمندان میکشند، اجرت بگیرند.
این گالریدار در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دربارهی حراجی کریستی اظهار کرد: من شرکت هنرمندان ایرانی در این حراجی را مثبت قلمداد میکنم و معتقدم که شرکت هنرمندان ایرانی در هر اتفاق هنری، مخصوصا بینالمللی روی هنرهای تجسمی اثر مثبتی دارد.
او افزود: وقتی آثار هنری هنرمندان ایرانی، با قیمت بالایی در جهان به فروش می رود به بازار هنر داخل ایران هم کمک می کند. البته من ترجیح میدهم این حراجی در ایران انجام شود.
گلستان در پاسخ به این سوال که نقش دلالهای هنری را در این حراجی چگونه ارزیابی میکنید، اظهار کرد: در همه جای دنیا، مانند ایران دلالهای هنری آثار هنرمندان را به حراجیها معرفی میکنند، متاسفانه دلالی در ایران با معنی بدی جا افتاده است. من؛ خودم یعنی لیلی گلستان را به عنوان یک دلال هنری میشناسم . کار من این است که هنرمندان و آثارشان را معرفی کرده و بابت این کار زحمت میکشم و معتقدم که حق من است که در برابر این زحمت، اجری بگیرم.
او اظهار کرد: آیا کسی که زحمت معرفی هنرمندان و آثارشان را میکشد نباید اجری بگیرد؟ من فکر می کنم هیچ هنرمندی هم با این موضوع مشکل ندارد. چون اساسا وظیفهی یک هنرمند نیست که بخواهد آثارش را معرفی کند. هنرمند وظیفه دارد اثر هنری، تولید کند و تجارت اثر هنری با گالری دار و یا دلال هنری است.
گلستان در پاسخ به این پرسش که چقدر برگزاری این حراجیها را در اعمال سلیقهی خارجی برآثار ایرانی، موثر میداند اظهار کرد: این موضوع دیگر به خود هنرمند بر میگردد که به خاطر فروش آثارش از خارج از مرزهای کشور یا حتی بازدید کنندگان گالریهای داخلی، اثر تولید میکند یا در تولید آثارش، سلیقه و فرهنگ خودش را به کار میبرد؟ من فکر می کنم که یک هنرمند باید خط مشی و سلیقه خودش را در خلق آثار هنریاش به کار گیرد.
انتهای پیام
نظرات