• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 93070905556
  • خبرنگار : 71451

اردستانی از ضرورت بازاندیشی در حوزه دفاع‌مقدس سخن گفت

اردستانی از ضرورت بازاندیشی در حوزه دفاع‌مقدس سخن گفت

آیین رونمایی از چهار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس با حضور جمعی از نویسندگان و پژوهشگران این حوزه در نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس برگزار شد.

آیین رونمایی از چهار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس با حضور جمعی از نویسندگان و پژوهشگران این حوزه در نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر حسین اردستانی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در این مراسم در سخنانی با اشاره به تاریخچه‌ای از این مرکز یادآور شد: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس پس از گذشت نزدیک به سه دهه از جنگ همچنان درباره ابعاد و موضوعات تاریخی این حادثه بزرگ معاصر و جهان به بحث و پژوهش می‌پردازد. این مرکز سی و سه سال پیش یعنی پیش از عملیات فتح المبین با حضور راویان در کنار فرماندهان جنگ آغاز به کار کرد تا به ثبت وقایع مرتبط با جنگ بپردازد. با توجه به آنچه که راویان ما از آن دوران ثبت و ضبط کرده‌اند اکنون تحقیقات میدانی وسیعی بر روی آنچه از نوشته‌ها در اختیار داریم انجام می‌دهیم و در این راستا هیچ گاه مرکز ما از سنت رفتاری و نظری خودش عدول نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین کار و ویژگی در حوزه دفاع مقدس بازاندیشی آن است. ما باید با توجه به مستندات و آثاری که به چاپ می‌رسانیم‌ به این امر جامه عمل بپوشانیم و یکی از ویژگی‌های ما عدم تخطی سنت نگاری راویان ما در جنگ است.

اردستانی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: امروز از چهار اثر حوزه دفاع مقدس رونمایی می‌کنیم و در همین هفته نیز چند اثر زیر چاپ داریم و احتمالا تا آخر سال نیز 20 اثر دیگر از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بیرون بیاید که بستگی به فعالیت‌های مدیران ما دارد. در میان این کتاب‌ها همواره کار پژوهشی انجام می‌دهیم و یکی از دلایلی که باعث می‌شود فرایند چاپ آن طول بکشد همین مساله است.

اردستانی به کتاب‌های «اطلس خوزستان در جنگ تحمیلی عراق و ایران» اشاره کرد و گفت: این کتاب فرآیندی هفت ساله را برای چاپ داشت و نظارت آن را امیر دریابان علی شمخانی فرمانده وقت سپاه خوزستان و دبیر شورای عالی امنیت ملی برعهده دارد. این کتاب به بیان تاریخی از خوزستان پرداخته است. کتاب دیگر «نظریه جنگ عادلانه» نام دارد که کار نگارش آن بیش از سه سال طول کشید و به جنبه‌های اخلاقی و نظری جنگ دراندیشه سیاسی غرب و امام خمینی می‌پردازد. سومین کتاب هم «همسفر» نام دارد که به زندگی نامه سید محمود موسوی یکی از راویان ما که کارگر ذوب‌آهن بود‌، پرداخته است. آخرین کتاب هم «فرماندهان صدام» است که در 416 صفحه در دو بخش 40صفحه مقدمه و 5 گفت وگو با ژنرال‌های عراقی پرداخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha