سخنگوی وزارت ارشاد تأکید کرد، «زمینه، بستر و ارادهای را در مجلس برای استیضاح آقای جنتی نمیبینیم و معتقدیم، اکثریت نمایندگان مجلس به انجام این کار رضایت نخواهند داد.»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین نوشآبادی - سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - دربارهی آخرین وضعیت مطرح شدن درخواست استیضاح وزیر ارشاد توسط برخی نمایندگان مجلس که چند هفتهی پیش رسانهای شد، گفت: اولین نکته این است که ما حرکتی را که مطابق با موازین قانونی باشد، تخطئه نمیکنیم؛ اما بر این نکته تأکید داریم که وزارت ارشاد همیشه و در هر حال پاسخگو بوده است و فکر میکنیم برای پاسخ به پرسشها میتوان از ابزارهای دیگر استفاده کرد، چراکه طبق آمار، ما بارها و بارها با مجلس تعامل داشتهایم.
او با تأکید بر اینکه مجلس ارادهای بر استیضاح وزیر ارشاد ندارد، اظهار کرد: ما زمینه، بستر و ارادهای را در مجلس برای استیضاح آقای جنتی - وزیر ارشاد - نمیبینیم و معتقدیم اکثریت مجلس به انجام این کار رضایت نخواهند داد، اما اگر این مسأله جدی شود، باز هم آمادهی پاسخگویی هستیم، چراکه استیضاح و سوال، ابزارهای قانونی هستند.
وی سپس تصریح کرد: ما در یک سال و چندماه اخیر بارها به مجلس رفته و به سوالات مختلف پاسخ دادهایم. ضمن آنکه تأکید داریم وزارت ارشاد هیچ وقت از مجلس و نمایندگان برای سوالها یا استفاده از ابزارهای قانونی دلگیر و عصبانی نخواهد شد؛ ولی بارها درخواست کردهایم که با یک روحیهی تعاملی میتوان کارها را راحتتر انجام داد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ارشاد با اعتقاد به اینکه برخی فقط دنبال هوچیگری رسانهای هستند، اظهار کرد: گاهی برخی اشخاص که نسبت به بعضی مسائل ناآگاه هستند، نکاتی را مطرح میکنند که صحت ندارد یا گاهی هوچیگریهای رسانهای انجام میشود که به نظر ما بیشتر رنگ و بوی سیاسی دارد؛ اما با تمام این احوال اگر نمایندگان مجلس در هر مقطعی طبق قانون بخواهند از ابزارهای مختلف قانونی استفاده کنند، ما این را حق آنها میدانیم.
به گزارش ایسنا، حسین نوشآبادی همچنین در بخشی از سخنانش و هنگامی که به تعامل وزارت ارشاد با مجلس رسیده بود، با اشاره به آمار و ارقام، گفت: تا کنون بیش از 250 ملاقات عمومی یا فردی بین وزیر ارشاد و معاونان او با نمایندگان مجلس انجام شده که 130 مورد آن فقط به شخص وزیر مربوط بوده است.
وی ادامه داد: 36 بار شخص وزیر در فراکسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی برای تغییر سیاستها یا توضیح دادن دربارهی ابهامات حضور یافته است. ضمن آنکه از ابتدای دولت یازدهم به بیش از هفتهزار نامه مربوط به مطالبات نمایندگان مجلس از وزارت ارشاد، رسیدگی و پاسخ داده شده و نمایندگان 50 سوال از وزیر پرسیده و پاسخ گرفتهاند.
چرا وزارت ارشاد به سخنگوی رسمی نیاز داشت؟
به گزارش ایسنا، نوشآبادی در نخستین نشست رسانهای خود همچنین دربارهی دلیل تعیین سخنگو برای وزارت ارشاد که اتفاقی بدیع است، بیان کرد: قرار است از این به بعد علاوه بر آنچه وظیفه رسمیام در معاونت پارلمانی و حقوقی است، برای توضیح دربارهی ابهامات، سیاستها، جهتگیریها و ... در وزارت ارشاد بهطور رسمی و مستمر در خدمت رسانهها باشم.
وی ادامه داد: از میان دهها دستگاه رسمی و غیررسمی که مستقیم و غیرمستقیم در حوزهی فرهنگ فعالیت میکنند، وزارت ارشاد شناختهشدهترین و پاسخگوترین دستگاهی است که زیر ذرهبین نقد قرار دارد. ما در عین حال که خودمان را پاسخگوی این مطالبات و ابهامات میدانیم، تأکید داریم که در برابر ملت نیز پاسخگو هستیم.
نوشآبادی با تأکید بر اینکه وزارت ارشاد براساس خطوط قرمز خود حرکت میکند، اظهار کرد: وزارت ارشاد دستگاه فرهنگی و رسمی کشور است که براساس قوانین موجود انجام وظیفه میکند که در رأس آنها، سیاستهای بالادستی، سیاستهای ابلاغی و دیدگاههای مقام معظم رهبری قرار دارد که خطوط قرمز را برای حوزهی فرهنگ تبیین میکند و ما خود را ملزم به توجه به آن میدانیم.
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین اهداف و سیاستهای این وزارتخانه را برشمرد و تأکید کرد که نهادی با این گستردگی فعالیت نیازمند اطلاعرسانی دقیق است.
وی با اشاره به تخریبهایی که نسبت به وزارت ارشاد در ماههای گذشته انجام شده است، گفت: بهنظر میرسد یکی از دلایل تخریبها و سیاهنماییها در حوزهی فرهنگ، نبود اطلاعرسانی درست است. تجربه نشان میدهد که عدم انعکاس بهموقع اخبار، زمینهی ایجاد سوءظن و بستر بیاعتمادی و نگرانی را در جامعه فراهم کرده است و بهانه را برای افراد مغرض آماده میکند. وزارت ارشاد با درک این واقعیت تصمیم به معرفی سخنگو گرفت.
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین تأکید کرد: البته معرفی سخنگو به این معنی نیست که معاونان وزارت ارشاد و همچنین شخص وزیر دربارهی مسائل مختلف با خبرنگاران گفتوگو نخواهند کرد.
آمار و ارقامی از معاونتهای وزارت ارشاد
او در ادامهی سخنانش، به آمار و ارقام موجود در معاونتهای مختلف وزارت ارشاد در دولت یازدهم اشاره کرد و در ابتدا دربارهی معاونت فرهنگی گفت: در ششماه ابتدای سال 93 سههزار عنوان کتاب به تعداد 500هزار جلد و با ارزش تقریبی سههزار میلیارد ریال، از ناشران مختلف خریده و در کتابخانههای سطح کشور توزیع شده است.
وی ادامه داد: در نمایشگاه کتاب سال 92 بیش از 120هزار عنوان کتاب توسط 1400 ناشر شرکت داشت که بیش از 500 ناشر از شهرستانها بودند. ضمن آنکه در حوزه ممیزی کتاب 21 نفر از متخصصان که صلاحیتشان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تأیید رسیده است، بهعنوان اعضای هیئت نظارت بر نشر انتخاب و نظارت قبل از چاپ را انجام میدهند.
سخنگوی وزارت ارشاد دربارهی آمار و ارقام حوزهی سینمایی نیز توضیح داد: از ابتدای دولت یازدهم 122 فیلم، موفق به دریافت پروانه ساخت و 98 فیلم موفق به دریافت پروانه نمایش شدهاند که از این میان 10 فیلم در نوبت اکران قرار دارند. در این حوزه، دیجیتالی کردن سالنهای سینما، اختصاص سینما کارت و ترغیب مردم برای به سینما رفتن، برگزاری باشکوه جشنوارهی فیلم فجر و انتخاب فیلمهای فاخری مانند «چ»، «شیار 143» و «رستاخیز» از جمله اقدامات حوزه سینما بوده است.
سخنگوی وزارت ارشاد دربارهی اقدامات معاونت هنری نیز گفت: سیاست بازسازی اعتماد صنوف مختلف، تلاش برای تمرکززدایی، تلاش برای گسترش فعالیت هنرمندان، ارتباط با رایزنان فرهنگی خارج از کشور، مشارکت دادن هنرمندان در برنامههای خارجی، تأمین بودجه برای احیای ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک و برگزاری جشنوارههای فجر از جمله جشنوارههای تجسمی، موسیقی و ... از جمله برنامههای این معاونت بوده است.
نوشآبادی دربارهی آمار و ارقام معاونت مطبوعاتی هم توضیح داد: در حوزهی مطبوعات در این مدت مجوز انتشار و آغاز به کار هشت روزنامه، 104 هفتهنامه و دو هفتهنامه، 533 فصلنامه و دو فصلنامه، 231 پایگاه اطلاعرسانی و سه خبرگزاری صادر شده و هیئت نظارت بر مطبوعات و رسانهها 35 جلسه داشته است.
وی همچنین دربارهی معاونت قرآنی، گفت: در معاونت قرآن و عترت، 75 محفل انس، 120 نشست تخصصی قرآنی، مراسم تجلیل از خادمهای قرآن، همایش کاتبان وحی، برگزاری فیلمهای قرآنی، کمک به یکهزار موسسهی فرهنگی قرآنی از جمله برنامهها بوده است.
سخنگوی وزارت ارشاد در بخش پایانی سخنانش دربارهی فعالیت موسسهی هنرمندان پیشکسوت در دولت یازدهم، اظهار کرد: پرداخت کمکهزینه مستمر ماهانه به هنرمندان پیشکسوت، پرداخت وامهای قرضالحسنه و بلاعوض و ودیعه مسکن، برگزاری مراسم مختلف برای تعزیز هنرمندان، برگزاری جشنهای تولد برای هنرمندان پیشکسوت برای اولینبار که نقش زیادی در انبساط خاطر آنها داشته است، تولید فیلمهای مستند از پیشکسوتان هنرمند، اختصاص کمکهزینههای پزشکی از جمله برنامههای موسسهی هنرمندان پیشکسوت بوده است.
انتهای پیام
نظرات