• شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95022515187
  • خبرنگار : 71191

«خلیج‌فارس»، فراتر از یک نام و دریا

«خلیج‌فارس»، فراتر از یک نام و دریا

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: خلیج‌فارس برای ایرانیان فراتر از یک نام و یک دریاست.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: خلیج‌فارس برای ایرانیان فراتر از یک نام و یک دریاست.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، سعید پورعلی گفت: از زمان ایجاد موج جدید تحریف نام خلیج فارس توسط برخی کشورهای منطقه و نهادها، دانشگاه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در حدود سال 1384، روز 10 اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی خلیج فارس تعیین شد و به تبع، جهاد دانشگاهی دبیرخانه همایش ملی خلیج فارس را با شعار «پاسداشت هویت تاریخی خلیج فارس» راه‌اندازی کرد که در نتیجه آن 10 دوره همایش با تاکید به موضوع مزیت‌های اقتصادی، سیاسی، گردشگری و اجتماعی خلیج فارس برگزار شد.

او ضرورت برگزاری این همایش در 10 دوره از سوی مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی را در این دانست که خلیج فارس برای ایرانیان فراتر از یک نام و یک دریا است و افزود: سواحل و جزیره‌های ایرانی خلیج فارس همیشه آینه فرهنگ و تمدن ایران زمین بوده است. همچنین در هر گوشه از این آب و خاک آیین‌هایی دیده می‌شود که ریشه در تمدن کهن ایران دارند.

دبیر این همایش با بیان این‌که استادان، دانشجویان، دانش‌پژوهان و علاقه‌مندان و صاحب‌نظران رشته‌هایی چون گردشگری، جغرافیای سیاسی، علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، تاریخ، باستان‌شناسی و مردم شناسی به عنوان اعضای کمیته‌های علمی و داوری نسبت به داوری و ارزیابی مقالات اقدام کردند، درباره عملکرد این دبیرخانه گفت: تعداد کل مقالات واصله به دبیرخانه 208 مقاله و تعداد کل نویسندگان مقالات واصله به دبیرخانه: 322 نفر بود. همچنین ۲۸ نفر اعضای کمیته علمی و ۱۴ نفر اعضای کمیته داوران را تشکیل دادند.

«پورعلی» با بیان اینکه 30 مقاله از 153 مقاله تایید شده، در کتاب مجموعه مقالات برای چاپ در کتاب انتخاب شدند، افزود: 10 مقاله برای چاپ در فصلنامه مطالعات علمی _ فرهنگی انتخاب شدند، همچنین 113 مقاله برای ارایه در قالب پوستر انتخاب شده‌اند.

وی گفت: در این دوره از همایش، 5 محور اصلی "فرهنگ، هنر و معماری"، "گردشگری"، "ابعاد سیاسی، راهبردی"، "تاریخ شناسی"، "جغرافیا و محیط زیست" مورد نظر بوده و مقالات تخصصی با این محورها پذیرش شده است.

به گفته وی، در محور سیاسی و ژئوپلیتیکی خلیج فارس 41.74 درصد، در محور گردشگری خلیج فارس 21.74 درصد، در محور تاریخ، فرهنگ و اجتماع خلیج فارس 19.13 درصد، در محور حقوقی و محیطزیست خلیج‌فارس 7.83 درصد و در محور هنر و معماری و سایر 9.56 درصد مقاله به دبیرخانه همایش ارایه شده است.

او در ادامه بزرگترین فایده برگزاری این همایش را خارج کردن مطالعات حوزه خلیج فارس از مهجوریت دانست و ادامه داد: برگزاری این همایش باعث توجه بسیاری از پژوهشگران و علاقه‌مندان به این نقطه جغرافیایی کشور است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه با بیان برخی موارد تاکید کرد: تحلیل محتوای گرایش‌های موضوعی مقالات واصله نشان می‌دهد که موضوعات ذیل بیشترین استقبال را از سوی نویسندگان داشته و پژوهشگران این موضوعات را مدنظر داشته‌اند.

وی این موضوعات را شامل «نام خلیج فارس در اسناد، مکاتبات، قراردادها و سایر مدارک سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی»، «گردشگری دریایی منطقه خلیج فارس و نتایج فرهنگی و سیاسی حاصل از آن»٬ «مطالعه تطبیقی توسعه صنعت گردشگری در شمال و جنوب حوزه خلیج فارس»، «بازاریابی و تبلیغات در جهت توسعه گردشگری ملی و بین‌المللی در حوزه خلیج فارس»، «بررسی و معرفی اسناد سیاسی و حقوقی با موضوع نام خلیج‌فارس در معاهدات و مکاتبات بین‌المللی»، «بررسی عوامل درونی و بیرونی همگرایی و واگرایی ساز در کشورهای خلیج فارس»٬ «بررسی سیر تحولات سیاسی و اجتماعی در کشورهای حاشیه خلیج فارس»٬ «سیر تاریخی مداخلات کشورهای بیگانه در خلیج فارس؛ علل، ریشه‌ها»٬ «بررسی حکومت‌های باستانی و تاریخی در منطقه خلیج فارس»٬ «بررسی و معرفی اسناد، مدارک و نقشه‌های تاریخی جزایر و بنادر خلیج فارس»٬ «بررسی و معرفی نتایج حفریات باستان شناسی حوزه خلیج فارس»٬ «نقد و بررسی دیدگاه‌های مستشرقان و پژوهشگران جهانی درباره نام تاریخی خلیج فارس»٬ «بررسی جغرافیای تاریخی خلیج فارس در آثار جغرافیدانان و کارتوگرافان»٬ «بررسی راهکارهای همکاری‌های بین المللی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای کاهش خطرات زیست محیطی موجود در خلیج فارس»٬ «بررسی توسعه ساخت و سازهای بی رویه حاشیه خلیج فارس و تأثیر آن بر تغییر نظام اکولوژیک منطقه» و «تأثیر جهانی شدن بر تحولات فرهنگی و اجتماعی مردم کشورهای منطقه خلیج فارس» بیان کرد.

پورعلی ادامه داد: از سوی دیگر به نظر می‌آید که برخی موضوعات مانند «بررسی اسناد عربی و غیر فارسی‌زبان با موضوع نام خلیج فارس»و «معرفی مراکز آرشیوی و اسنادی مطرح جهان با موضوع نام خلیج فارس» نیازمند توجه بیشتر از سوی علاقه‌مندان و پژوهشگران هست که کمتر به آن پرداخته می‌شود و دارای خلا هستند و ضروری است تا در همایش‌های آیند این موضوعات نیز به شکل ویژه موردتوجه قرار گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha