به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانهای صدا و سیما، دکتر علی دارابی در کمیسیون خبر این جشنواره ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و سالروز میلاد امام هادی(ع) اظهار کرد: از تلاش و خدمات ارزنده مدیران اداره کل اخبار استانها که بیش از یک دهه با تواضع، فروتنی و وظیفهشناسی همراه بوده کمال تقدیر و تشکر را داریم.
وی افزود: همچنین از همکاران خوبم در معاونت سیاسی، خبرگزاری صدا و سیما، باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه خبر و سایر مراکزی که همکاری ارزندهای در این حوزه دارند هم قدردانی میکنیم.
معاون امور استانهای صدا و سیما با اشاره به اقتضائات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در رسانه و تاثیر آن بر جامعه خاطرنشان کرد: صدا و سیما باید همه سلایق و گرایشهای مختلف را در بر بگیرد و در واقع چند صدایی را تبلیغ کند.
وی ادامه داد: تضارب آراء و دیدگاههای مختلف زمینه رشد و پیشرفت کشور را فراهم میکند و رسانه ملی باید بسترساز این مسئله باشد.
دارابی با بیان اینکه سقف تحمل و مدارای سیاسی مسئولان و آستانه تحمل آنها باید به واسطه فعالیتهای صدا و سیما ارتقا یابد گفت: سکوت و خاموشی نخبگان و صاحبنظران، بزرگترین نشانه اعتراض است که باید به این مسئله هم توجه داشت و در واقع رسانه باید همه صداهایی که از درون نظام شنیده میشوند را در بر بگیرد.
معاون امور استانهای صدا و سیما با تأکید بر اینکه رسانه باید در سطح ملی و در استانها نیز از انحصار تعدادی از چهرههای محدود خارج شود عنوان کرد: اصل سخن این است که همه گروهها و افرادی که در داخل نظام هستند، باید در رسانه ملی دیده شوند.
وی تصریح کرد: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، صاحبنظران گوناگون، اهالی رسانه و اهل قلم، باید در کنار مقامات و مسئولان دولتی و اجرایی در رسانه حضور یابند.
دارابی تنوع چهرههای حاضر در رسانه ملی را شامل همه اقشار و گروهها اعم از زنان و جوانان دانست و گفت: مردم، صاحب تفکر، عقیده، شناخت و تشخیص هستند و دیدگاههای مختلف هم باید در رسانه ملی مطرح شود.
معاون امور استانهای صدا و سیما از مدیران کل و معاونان خبر مراکز استانها خواست به طور جدی این سیاست را در شبکهها اعمال کنند و در همین زمینه افزود: کشور به شدت نیاز به شنیدن همه صداها، دیده شدن همه چهرهها و بیان همه سلایق است، در واقع باید تنوع، تکثر و تعدد دیدگاهها را به رسمیت بشناسیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر افزایش همگراییها و کاهش واگراییها در رسانه ملی خاطرنشان کرد: برای این منظور باید مرز بین بیان واقعیت و سیاهنمایی را تمیز داد، اجازه نداریم چهره کشور را یأس آلود، تیره و تاریک و ناامیدانه نشان دهیم همانگونه که مجاز نیستیم فقط به بیان خوبیها بپردازیم و به اصطلاح، شرایط را گل و بلبل جلوه دهیم.
دارابی با بیان اینکه همه مذاهب، اقوام، نژادها، لهجهها و گویشها باید زیر چتر رسانه ملی قرار بگیرند گفت: لازم است این وحدت ملی روز به روز دامنهدارتر و گستره آن بیشتر شود.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما با اشاره به لزوم تبیین خدمات و کارنامه نظام اسلامی توسط رسانه ملی و شبکههای استانی بیان کرد: باورپذیری، عقلانی سخن گفتن و بیان مستدل در کنار پرهیز از اغراق و مبالغه، امری ضروری درباره این کارکرد رسانهای است همچنین باید از مصادره جناحی، شخصی یا سیاسی هم پرهیز شود.
وی ادامه داد: پیوند زدن خدمات نظام اسلامی به افزایش اعتماد و غرور ملی و پرهیز از بهرهگیری از عنصر شخصیت در اخبار به صورت افراطی یعنی چیزی که در شرایط کنونی دیده میشود هم امری حیاتی به شمار میرود.
دارابی با بیان اینکه افزایش اعتماد و رضایتمندی مخاطبان وظیفه صدا و سیماست گفت: برای تحقق این هدف، باید تصویری واقعی از ایران و جهان ارائه داد اما واقعیت این است که در شرایط کنونی، تصویری که برای مخاطبان ترسیم میشود چندان صحیح نیست؛ ایران یکپارچه گل و بلبل و جهان یکپارچه سیاهی و فساد که این مسئله را مخاطبان نمیپسندند.
معاون امور استانهای رسانه ملی نقد مشفقانه و دلسوزانه با هدف اصلاح امور را از دیگر کارکردهای صدا و سیما و بخشهای خبری رادیو و تلویزیون دانست و افزود: در این میان باید از تخریب، مچگیری و تسویه حسابهای شخصی یا سیاسی پرهیز کرد.
وی با اشاره به نقش سرعت عمل در انعکاس رخدادها و حوادث گوناگون در بخشهای خبری شبکههای استانی عنوان کرد: نباید خط قرمزهای سلیقهای بسازیم بلکه تا میتوانید باید قدرت ریسک را افزایش دهید و شجاعت بیان را در خود و کارکنان تقویت کنید.
دارابی صحت، سرعت و دقت را سه عامل اصلی اعتبار بخشهای خبری رسانه ملی دانست و تصریح کرد: همچنین باید قدرت تحلیل، آگاهی و بصیرت مخاطبان را نیز با برنامههای متنوع و هدفدار تقویت کرد.
معاون امور استانهای صدا و سیما در ادامه به اهمیت آموزش و افزایش مهارتهای حرفهای کارکنان بخشهای خبری پرداخت و گفت: مطالعه و مشاهده فیلمها و گزارشهای خوب در این زمینه تاثیرگذار است همچنین باید حوزه تخصصی کار هر یک از همکاران به دقت تعریف شود تا آنها در حوزه خود صاحب کرسی و صاحبنظر شوند.
وی خواستار طراحی چارچوبی حرفهای برای تقویت روحیه پرسشگری از مسئولان و مطالبهگری از آنها شد و خاطرنشان کرد: برای این منظور باید خلاقیت فردی و جمعی را ارتقا داد و به بررسی ایدهها و نظرات جدید پرداخت.
دارابی تولید برنامههای خبری ۶۰ ثانیهای را مورد توجه قرار داد و گفت: لازم است باکس خبری به زبان محلی در رادیو و تلویزیونهای استانی گنجانده شود.
معاون امور استانهای رسانه ملی اضافه کرد: میتوان مجلهای فرهنگی هنری شامل اخبار گوناگون در این حوزهها در سیمای استانها راهاندازی کرد یا اینکه باکسی مجزا در کنداکتور برای اینگونه اخبار در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه پخش زنده جلسات نمایندگان مردم در هر استان و جلسات شوراها هم میتواند در انتقال دقیق و سریع اخبار به مخاطبان استانی کمک کند گفت: توسعه دفاتر خبری از دیگر سیاستهایی است که باید از این پس مورد توجه قرار بگیرد.
گفتنی است پیش از سخنرانی دارابی، از فعالیتهای مجدانه سید داوود موسوی مدیرکل سابق اداره کل اخبار استان ها خبرگزاری صدا و سیما تقدیر شد.
تقدیر از برگزیدگان خبر استانها
در انتهای این جلسه و بر اساس اعلام هیأت داوران، مراکز و گزارشگران برگزیده بخشهای خبری استانها در بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز معرفی و تقدیر شدند.
به این ترتیب، روناک رحیمزاده سردبیر خبر رادیو مهاباد، خاطره تیموری خبرنگار رادیو گلستان، مریم ملکپور گوینده خبر رادیو مرکز اصفهان، مرتضی قندهاری سردبیر خبر تلویزیون سیمای مرکز گلستان، خالد بلوچزهی خبرنگار خبر تلویزیون سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، رحمتالله دهمرده گزارشگر خبر تلویزیون سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، صابر چهری گزارشگر خبر تلویزیون مرکز کرمانشاه، آذین خلجی گوینده خبر تلویزیون سیمای مرکز زنجان، شبنم جلیلیان گوینده خبر تلویزیون مرکز اصفهان، مهرداد نورمحمدی تصویربردار خبر تلویزیون مرکز ایلام، علیرضا نخعی تدوینگر خبر تلویزیون مرکز کرمان، فائزه گریست و امید خوشنظر از مراکز فارس و کهگیلوه و بویراحمد، یحیی اقبالی دبیر خبر مکتوب مرکز لرستان و محدی فتاحی دبیر گزارش مکتوب مرکز ایلام در بخش اصلی حائز رتبههای برتر شدند.
در بخش ویژه کمیسیون خبر این دوره از جشنواره هم مهدی محمودی از مرکز خوزستان، احد یگانی از مرکز آذربایجان شرقی، رامیار روحی از مرکز کردستان، کاظم دهقانی از مرکز یزد و سیده تکتم سیدی از مرکز سیستان و بلوچستان موفق شدند در بخشهای شعار سال، تولیدات خبرنگاران آزاد، باشگاه خبرنگاران جوان، ماه محرم و اردوهای جهادی و راهیان نور رتبههای برتر را به خو اختصاص دهند.
بخش جنبی کمیسیون خبر بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانهای صدا و سیما هم به حوزههای دفاع مقدس، بهداشت و سلامت و اقتصاد مقاومتی اختصاص داشت که در این بخشها نیز حسن جلالنژاد، مهدی کریمی، خدیجه تقیان، حسین ذوالعلی، مریم نعمتی، اعظم فریدون مقدم، ناصر اکبرپور و محبوبه آقانوری به ترتیب از مراکز همدان، زنجان، آبادان، کرمان، مهاباد، سمنان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری و قم به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.
معاون رییس صداوسیما اذعان کرد
در انتخابات سال ۷۶ و ۹۴ شبکههای اجتماعی به صداوسیما غلبه کردند
معاون امور استانهای صدا و سیما با بیان اینکه فضای مجازی مراکز باید قدرت اول این حوزه در سطح استانها باشد، گفت: تا جشنواره بعدی، همه مراکز باید جایگاه لازم را در این زمینه احراز کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانهای صدا و سیما، دکتر علی دارابی در کمیسیون فضای مجازی این جشنواره ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در حوزه فضای مجازی سازمان و مراکز استانی اظهار کرد: انتظارات از این حوزه بسیار زیاد است زیرا شرایط امروز این را اقتضاء میکند.
وی افزود: شبکههای اجتماعی و رسانههای مجازی در حقیقت دیگر فقط یک ابزار مجازی نیستند بلکه در متن قرار گرفتهاند.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه امروز این فضاها به عنوان یک ابررسانه در حال جلوهگری و نقشآفرینی هستند گفت: امروز به واسطه ابزارهای کوچک همچون تلفن همراه اما بر بستر اینترنت، دنیایی بزرگ در اختیار هر فرد قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حقیقت یک تلفن همراه هوشمند نقش یک ابزار بزرگ خبررسانی و چندرسانهای را دارد و روز به روز هم قیمت آنها کاهش مییابد و در دسترستر میشوند همچنین کاربری نرمافزارهای تلفن همراه نیز آسانتر شده و مجموعه این ابزارها به سمتی میرند که بشر را از سایر رسانهها بی نیاز کنند.
دارابی با اشاره به انتخابات سال ۱۳۷۶ که رسانههای مکتوب و مطبوعات بر صدا و سیما غلبه کردند، خاطرنشان کرد: در اسفند ۱۳۹۴ هم شاهد غلبه شبکههای اجتماعی بر صدا و سیما بودیم ولی امسال که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد رسانه ملی با حفظ مرجعیت خود پیروز میدان شد که این مسئله نشان میدهد اگر رسانه، دارای برنامه باشد میتواند همچنان مرجعیت خود را حفظ کند.
معاون امور استانهای صدا و سیما با اشاره به بایستههای مراکز در حوزه فضای مجازی عنوان کرد: لازم است این موارد توسط معاونت فضای مجازی استانها احصاء و ابلاغ شوند.
وی با تأکید بر وقوف به اهمیت کار فضای مجازی از سوی کارکنان این حوزه گفت: لازم است آموزشها به صورت مستمر باشند تا همواره به روز و مبتنی بر نیازهای کنونی فعالیت کنیم البته ذکر این نکته هم ضروری است که قرار نیست حوزه فضای مجازی رأسا کار جدیدی انجام دهد بلکه باید هماهنگ با بخشهای صدا، سیما، خبر و موسیقی استانها تولیدات مختلفی در قالبهای چند رسانهای برای انتشار در فضاهای مجازی داشته باشد.
دارابی با بیان اینکه تهیه پیوستهای فضای مجازی برای تولیدات مراکز ضروری است افزود: در واقع هر تهیهکننده و برنامهساز و همچنین مدیران باید از همان ابتدا بدانند که چه تولیداتی برای فضای مجازی خواهند داشت و چه تدبیری برای این مسئله اندیشیده شده است.
معاون امور استانهای صدا و سیما آرشیو را گنجینهای پایانناپذیر برای استفاده در حوزههای گوناگون از جمله فضای مجازی دانست و تصریح کرد: باید مانند غواصی که اعماق دریا را میکاود، در آرشیو به جستجو بپردازید و کارهای خوب قبلی را از طریق بازتولید بر اساس نیازهای روز در فضای مجازی به اشتراک بگذارید.
وی با تاکید بر پرهیز از رویکرد «همه چیز و هیچ چیز» گفت: همه تولیدات باید دارای گفتمان، رویکرد و منظومه فکری باشند، باید دانست آنچه در فضای مجازی منتشر میشود ناظر به کدام یک از خلأ های موجود است و چه پرسشهایی را پاسخ خواهد داد.
دارابی ادامه داد: برای تولیدات خوب، جذاب و حرفهای میتوان از مشارکت جریانهای غیر دولتی و سمنها استفاده کرد.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه حوزه فضای مجازی مراکز باید قدرت اول این حوزه در سطح استانها باشند گفت: تا جشنواره بعدی، همه مراکز باید جایگاه لازم را در این زمینه احراز کنند و تولیداتی در خور داشته باشد زیرا این مسئله جزو راهبردهای اصلی معاونت امور استانهاست.
وی تصریح کرد: هماهنگی، همدلی، تفاهم و وحدت باید سرلوحه کار حوزه فضای مجازی قرار بگیرد و این مسائل نیز با ابلاغیهها و بخشنامهها محقق نمیشود بلکه باید برادری و رفاقت را جایگزین کرد اما لازم است در قبال مسئولیتها، پاسخگو باشیم.
دارابی با بیان اینکه ردیف مستقل بودجهای برای فضای مجازی در سال ۹۶ در نظر گرفته شده است گفت: البته لازم است در مراکز از منابع استانی هم استفاده شود و با همراهی معاونت فضای مجازی، طرحی نو برای این منظور در انداخت.
معاون امور استانهای صدا و سیما خاطرنشان کرد: موسیقی، شعر، قطعات کوتاه نمایشی، طنز، مشاعره، لباسها و جشنهای محلی و قومی، آداب و رسوم محلی و مواردی از این دست در هر استان، محتوایی قابل ملاحظه براای فضای مجازی هستند.
تقدیر از برگزیدگان فضای مجازی استانها
در انتهای جلسه کمیسیون فضای مجازی، از استانهای برگزیده در این حوزه تقدیر شد.
بر این اساس مراکز کرمان، زنجان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و مهاباد موفق شدند به ترتیب در حوزههای بیشترین پیشرفت در وب سایت، تولیدات ویژه، پربازدیدترین وب سایت، شبکههای اجتماعی و اپلیکیشن و خلاقیت و تنوع فعالیت رتبههای نخست را به خود اختصاص دهند.
انتهای پیام
نظرات