• دوشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96080100357
  • خبرنگار : 71461

پیش‌بینیِ حضور پررنگ بانوان در اربعین/ موکب‌های تخصصیِ در کربلا و نجف

پیش‌بینیِ حضور پررنگ بانوان در اربعین/ موکب‌های تخصصیِ در کربلا و نجف

معاون حوزه بانوان کمیته فرهنگی-آموزشی ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه درصدد ایجاد الگویی مناسب برای جامعه بانوان هستیم، گفت: بانوان زیادی در مراسم پیاده‌روی اربعین حضور دارند و رسالت ما بسترسازی برای افزایش شعور بانوان و مردم نسبت به اهل بیت (ع) و پیاده‌روی اربعین است.

به گزارش ایسنا، لاله افتخاری روز دوشنبه (یکم آبان‌ماه) در نشست خبری تشریح برنامه‌های حوزه‌های بانوان در حماسه پیاده‌روی اربعین حسینی با بیان اینکه بانوان زیادی برای پیاده‌روی اربعین به این مراسم مشرف می‌شوند و رسالت مهم ما بسترسازی برای افزایش شعور مردم نسبت به اهل بیت (ع) است، اظهار کرد:‌ بانوان ما در تمام عرصه‌های انقلاب ایران نقشی بسیار ارزنده و چشمگیر داشته‌اند، بر همین اساس باید برای فعالیت‌ها و حرکت‌های آن‌ها برنامه‌ریزی‌های مناسبی داشته باشیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته بعثه مقام معظم رهبری به نقش بانوان در حرکت اربعین اشاره ویژه‌ای داشتند. هدف ما از گسترش فرهنگ اربعین در میان بانوان، جهانی‌سازیِ آن است. زنان ما باید همرنگ حضرت زینب (س) حرکت کنند و بر همین اساس ما چهار کمیته برای بانوان در پیاده‌روی اربعین در نظر گرفته‌ایم که سه کمیته آن امنیتی و یک کمیته آن فرهنگی و آموزشی است که به تولید مباحث و محتواهایی در راستای پیاده‌روی اربعین می‌پردازد.

معاون حوزه بانوان کمیته فرهنگی-آموزشی ستاد مرکزی اربعین خاطر نشان کرد: ما در ستاد و معاونت مرکزی اربعین یک معاونت هماهنگی و اجرای برنامه‌ریزی ایجاد کرده‌ایم که در ذیل آن گروه‌های استانی، رسانه‌ها، شهدا، خانواده‌های شهدا و... قرار دارند تا از طریق آن‌ها بتوانیم در راستای مفاهیم ارزشمند اربعین و عاشورا برنامه‌هایی را داشته باشیم. پیام کربلا پیام شهادت است و ما می‌خواهیم این پیام را به گوش مردم جهان برسانیم. از دیگر برنامه‌های ما در این کمیته‌ها و معاونت‌های اجرایی و هماهنگی بحث قرائت و آموزش قرآن است که بسترسازی اربعین را از طریق قرآن بالا ببریم. بر همین اساس گروه قرآنی از نخبگان برجسته‌ای را در پیاده‌روی اربعین داریم.

افتخاری خاطرنشان کرد: مهمترین هدف ما این است که تعداد قابل توجهی از مردم در این مراسم حضور داشته باشند، اما حضور آن‌ها علاوه‌بر شور، باید دارای شعور نیز باشد و برای این اقدام و فعالیت باید بسترسازی فراهم شود. گسترش اربعین در کل دنیا از طریق جامعه بانوان امکان‌پذیر است و بر همین اساس ما نشست‌های علمی و تخصصی زیادی را از روزهای گذشته آغاز کرده‌ایم و تا پایان سفر و پس از آن نیز ادامه دارد. تا از این طریق بتوانیم سبک زندگی زینبی و قرآنی را در بین بانوان جامعه ترویج بدهیم و در حدود ۳۰ مبلغ و تعدادی از اساتید و خادمان قرآنی را به مراسم پیاده‌روی اربعین اعزام می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در سال گذشته نماهنگی با عنوان «ما رایت الا جمیلا» داشتیم که این نماهنگ برگرفته از شعار حضرت زینب (س) بود و تأثیر بسیار زیادی را در بین افراد جامعه داشت. امسال نیز یک نماهنگی برای پیشبرد اهداف خود داریم و تعاملات علمی و بین‌المللی با قرآنیان عراق داشته‌ایم. ما امسال از مبدأ بانوان را اعزام نمی‌کنیم ولی سعی داریم که از موکب‌های بین راهی بهره ببریم تا بانوان شرکت‌کننده در مراسم پیاده‌روی اربعین بتوانند از برنامه‌های علمی و فرهنگی بهره ببرند و اساتید زیادی از دانشگاه‌های مختلف برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند.

معاون حوزه بانوان کمیته فرهنگی-آموزشی ستاد مرکزی اربعین یادآور شد: ما امسال سه موکب به صورت تخصصی برای بانوان در کربلا و نجف راه‌اندازی کرده‌ایم که دو موکب آن در کربلا و یک موکب در نجف است و دستگاه‌های زیادی در این عرصه فعال هستند چرا که حضور بانوان در مراسم اربعین رو به افزایش است. ما خیلی تأکید نداریم که بانوان در این مراسم حضور داشته باشند اما بر این امر تأکید داریم که زندگی بانوان و افراد جامعه ما زینبی و حسینی‌وار شود و بر همین اساس برنامه‌های علمی و آموزشی زیادی داریم.

افتخاری در ادامه با اشاره به توصیه‌های برای حضور بانوان در مراسم پیاده‌روی اربعین گفت: از جمله توصیه‌های ما به بانوان این است که؛ بانوان از حرکت فردی پرهیز کنند، حتی‌الامکان با خانواده بروند و یا اگر با خانواده نرفتند هم با دوستان شرکت کنند. طبق اعلام مراجع، چند روز قبل و چند روز بعد از اربعین هم می‌توانیم زیارت کنیم. واجب نیست که بانوان تا روز اربعین در کربلا بمانند، چرا که موجب ایجاد مشکل جمعیتی می‌شود.

وی ادامه داد: بحث ویزا داشتن نیز امر مهمی است. بانوان بدون ویزا به مرزها نروند و حتی فرزندان خود را هم بدون ویزا نبرند و از این کار پرهیز کنند. بانوان ما به وظایف خودشان نسبت به خانواده‌شان توجه داشته باشند و آن‌ها را در اولویت قرار دهند. بانوان بار سنگین و اضافه نداشته باشند، چرا که در پیاده‌روی اذیت می‌شوند. بانوان هم سبک‌بار و هم سبک‌بال باشند و از اطرافیان‌شان حلالیت بطلند تا باری بر دوش‌شان نباشد.

معاون حوزه بانوان کمیته فرهنگی-آموزشی ستاد مرکزی اربعین بیان کرد: اربعین یک پیاده‌روی مردمی است و ما باید به میهمان‌نوازی مردم عراق احترام بگذاریم. دشمنان ما دل خوشی از این وحدت و همدلی مردم مسلمان با یکدیگر ندارند و گاها در مورد برخی مسائلی همچون هزینه‌ها، وقت، خدمات و... سخنانی به گزاف می‌گویند. آن‌ها از این مانور که مقدمه‌ساز ظهور است دل خوشی ندارند و ما باید به برنامه‌های آن‌ها که در نقش دوست ظاهر می‌شوند ولی دشمن هستند، توجه کنیم.

در ادامه فرزانه معاون هماهنگی و اجرایی معاونت کمیته فرهنگی-آموزشی ستاد مرکزی اربعین گفت: یکی از اهداف انقلاب ما جهانی سازی آن بوده است و پیاده‌روی اربعین یکی از شرایط و راه‌هایی است که ما می‌توانیم برای این امر فعالیت و اقداماتی داشته باشیم چرا که در این مراسم شور و عشق و تجلی و دلدادگی زائران حسینی کاملا مشهود است. ما با حضور خود در این پیاده‌روی پرچم اسلام را به احتزاز درمی‌آوریم.

وی خاطر نشان کرد: ما باید برای این شور حسینی برنامه‌ای داشته باشیم که تبدیل به شعور شود و این شعور در زندگی روزمره ما ماندگار شود. حضرت زینب (س) در عرصه دفاع از ولایت و روح امام شناسی همواره فعال بودند و ما برای این مسئله یک گفتمان‌سازی داشته‌ایم و بر همین اساس ۲۱ مرکز علمی آموزشی تلاش کرده‌اند که در راستای این فلسفه‌ای که حضرت زینب (س) سرآمد آن بود برنامه‌ریزی داشته باشند. تاکنون ۱۰ نشست در عره فعالیت‌های اربعین برگزار شده که در روزهای آینده نیز نشست‌های بیشتری برگزار می‌شود.

فرزانه یادآور شد: اینکه فرهیختگان دور هم جمع می‌شوند تا ابعاد زندگی حضرت زینب (س) را مورد بررسی قرار بدهند یک فرآیند بسیار ارزشمند است. ما باید کاری کنیم که اربعین یک نقطه عطفی در زندگی ما شود. ماحصل نشست‌هایی که در اینجا برگزار می‌کنیم سه نشست در کربلا است که در آن نشست‌ها افرادی ارائه مقالاتی دارند و ابعادی همچون نقش زنان در جهانی سازی اربعین، اربعین و روش‌های موثر تبلیغ، اربعین و جامعه مهدوی، بررسی شاخصه‌های زن تراز انقلاب اسلامی، زن و خانواده تراز انقلاب اسلامی و... مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

او خاطر نشان کرد: اعتقاد ما این است که زیارت باید همراه با تلاوت قرآن باشد و بر همین اساس موکب‌هایی برای تلاوت قرآن راه‌اندازی کرده‌ایم اما به جهت رعایت حدود و مسائل شرعی تلاوت قرآن فردی برای بانوان در مسیر نداریم و تلاوت‌ها به صورت همخوانی و جمع‌خوانی برگزار می‌شود که این برنامه مورد استقبال و توجه زیادی قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha