رحمتالله رئوف حنان، در گفتوگو با ایسنا در توضیح علت ایجاد این واژه برای انجمنهای میراث فرهنگی گفت: افراد در دو بخش مردمی و دولتی در انجمنهای میراث فرهنگی در سراسر کشور فعالیت میکنند، میراث فرهنگی در برگزاری جلساتِ این انجمنها در استانها به مشکل برخورد کرد، چون ترکیب اعضا در مرکز استان که رئیس آن استاندار و دبیر مدیر کل میراث هر استان است و در سزح شهرستانها دبیری به فرمانداری میرسد، تشکیل میشود اما در زیرمجموعهی بخش ها و روستاها برای برگزاری این جلسات به مشکل برخوردیم، چون در بخشی مانند "فشافویه"، ۵۰ روستا وجود دارد، اگر قرار باشد در هر روستا یک انجمن با همین ترکیبات که در اساسنامه وجود دارد، شکل بگیرد، عملا همه دستگاههای اجرائی باید کار خود را تعطیل کرده و جلسات انجمن را برگزار کنند.
او با بیان اینکه عملا چنین کاری عملی نیست، ادامه داد: بنابراین تصمیم گرفتیم این مشکل را در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی به عنوان تنها مرجع اصلاح اساسنامه انجمنهای میراثفرهنگی پیشنهاد دهیم، در ادامه تصمیم گرفته شد تا آن اعضا با همان ترکیب که در ستاد در مرکز استانها حضور دارند و در استانها امکان حضورشان میسر نیست، با عنوان «میراث یاران» فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: بنابراین با در دستور کار قرار دادن واژه «میراث یاران»، این واژه برای استفاده در روستاها و دهستانها در دستور کار قرار گرفت، در واقع این افراد باید مورد وثوق مردمی محل در این مکانها باشند.
رئوف در ادامه با تاکید بر اینکه نقش انجمنهای میراثی اجرائی نیست، افزود: آنها نقش حمایتی دارند، یعنی سازمان و همه همکاران ما در سطوح مختلف سازمان در چهار چوب وظایف مقرر در قانون وظایف خود را انجام میدهند، اما این انجمنهای میراث فرهنگی با همان ترکیب استاندار و فرماندار و بخشدار، حامی میراث فرهنگی هستند تا وظایف خود را انجام دهند و رفتاِ این سازمان را تسهیل کنند.
وی همچنین با بیان اینکه انجمنهای میراث فرهنگی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، در حوزه معرفی آثار تاریخی در کل کشور، حضور فعال خواهند داشت، ادامه داد: تسهیلِ وظایف سازمان میراث فرهنگی را دستور کار این انجمنها قرار دارد.
به گفتهی وی، در روستاهای مختلف نیز افرادی که مورد وثوق و شناخته شده هستند، براساس ضوابطی که در کمیته حفاظت از میراث فرنگی پیش بینی میشود، جذب میشوند.
در همه کشور انجمنها فعال شدند در حوزه استان، شهرستان و بعضا بخشها، بخش روستا، مهمترین بخشهایی است که ما از انها دوریم انجا باید ممانعت کند از تخلفات علیه میراث فرهنگی.
به گفتهی رئوف، این تصمیم در جلسهی کارشناسی شورای عالی میراثفرهنگی به تصویب رسیده است و مصوبات این جلسه در نهایت در دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی و سپس در شورای عالی میراثفرهنگی که با حضور برخی وزرا و نمایندگان مجلس و رئیس سازمان میراث فرهنگی برگزار میشود، مطرح میشود.
در این جلسه همچنین بحث و تبادل نظر درباره بازبینی و بازنگری اساسنامه انجمنهای میراث فرهنگی، بررسی پیش نویس آیین نامه تشکیل و اداره دائمی توسعه گردشگری راه ابریشم، بررسی تصویب نامه نحوه ایجاد و فعالیت تشکل های حرفه ای صنعت گردشگری ایران و همچنین ایجاد کمیته های ملی تخصصی گردشگری مطرح شدند.
سومین کمیسیون فنی و حقوقی شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری، دوشنبه ۳۰ مهر ماه در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، با حضور نمایندگان تام الاختیار وزارتخانههای کشور، امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، آموزش و پرورش و نمایندگانی از سازمانهای برنامه و بودجه و صدا و سیما و همچنین معاونان تخصصی سازمانها در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات