غلامرضا فرجی در گفتوگویی با ایسنا درباره بعضی اظهارنظرها مبنی بر تلاشهایی برای جلوگیری از اکران یکسری فیلم خاص یا اکران پیش از موعد آنها و فیلمسوزی در این مقطع زمانی بیان کرد: چرخه اکران کاملا روشن است و شرایطی هم که برای اکران همه فیلمها تعیین میشود، کاملا شفاف است و صنوف میدانند فیلمها در چه مدت و چطور اکران میشوند.
او افزود: اکران نشدن یک فیلم بر اساس نظامنامه اکران هیچ ارتباطی به شورای صنفی نمایش (کارگروه اکران) ندارد و وظیفه شورا و کارگروه کاملا مشخص است که همان نظارت بر امور نمایش فیلمها و تنظیم چرخه اکران است؛ به همین دلیل برخی مباحثی که مطرح میشود بیشتر برای حاشیه سازی و تبلیغ است در حالی که شرایط برای همه یکسان است و ما نمیتوانیم دخالتی در قراردادها داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه هر قراردادی براساس مدت زمان و تاریخش در شورا ثبت میشود، ادامه داد: شورای صنفی نمایش موظف است براساسی قانون نظامنامه که به ما اعلام شده و صنوف هم در جریان آن هستند عمل کند. هر فیلمی به فراخور ظرفیت و پتانسیلی که دارد اکران میشود و هیچ کس نمیتواند جلودار فیلمی باشد که میفروشد چون این مردم هستند که انتخاب میکنند در گیشه برای چه فیلمی پول دهند و شورا نمیتواند دخالت کند.
فرجی یاداور شد: در حال حاضر اکران آزاد نداریم و یکی دو فیلمی هم که اکران شدند در قالب اکران صبح دآنشاموزی بودند با این حال خیلی اوقات پیشبینیها برای میزان فروش یک فیلم برعکس شده و اینها هیچ کدام دست شورا نیست. بنابراین با توجه به برخی اعتراضها و صحبتهای مطرح شده باید تاکید کرد که شورای صنفی نمایش نمیتواند فیلمی را برای اکران یک فیلم دیگر نگه دارد و آن زمانی هم یک سینمادار تصمیم به تعویض فیلمی میگیرد به شورا ارتباطی ندارد چون قطعا وقتی یک فیلم فروش خوبی داشته باشد به راحتی تعویض نمیشود.
وی با تاکید براینکه «آیین نامه به ما اجازه نمیدهد مانع اکران فیلمی شویم» درباره تعداد سرگروههای سینمایی هم گفت: در شرایط فعلی که گروه آزاد برای اکران فیلمها نداریم، تعداد هفت سرگروه مناسب است و البته باید این تعداد سرگروه که از ابتدای سال وجود داشته تا آخر سال به همین شکل ادامه داشته باشد چون شرایط برای همه باید برابر باشد.
انتهای پیام
نظرات