به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ دوم پاسدار ابوالفضل اسلامی بیان کرد: اداره کل حفظ آار و نشر ارزش های دفاع مقدس از سوی سازمان مرکزی سالانه ابلاغ تدوین ۳۰ عنوان کتاب را در حوزه دفاع مقدس دارد. در همین راستا عملکرد لشکر ۱۰ سید الشهدا (ع) تدوین شده و هم اکنون در حال تیپ حبیب ابن مظاهر (ع) و دانشنامه دفاع مقدس هستیم که تدوین این دانشنامه کار بسیار دشواری است.
وی افزود: همچنین نخستین استانی در کشور هستیم که تدوین نقش نیروها را به صورت جداگانه در حال انجام هستیم. کار تدوین نقش نیروها در سطح ارتش، سپاه و ناجا (شهربانی، ژاندارمری و کمیته) انجام میشود که نقش آنها را در دوران دفاع مقدس تشریح میکنیم. البرز با توجه به اینکه یک استان نوپا در کشور است دارای زیرساختهای ضعیفی میباشد که در حد شهرستان است.
سردار اسلامی در ادامه به تدریس دو واحد درس آشنایی با دفاعمقدس در دانشگاههای استان البرز اشاره کرد و گفت: البرز پس از تهران بیشترین تعداد اساتید این درس را با ۱۴۶ نفر جذب کرده است. این اساتید در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کردهاند که فقط ۱۰ تا ۱۵ نفر از این اساتید، از یادگاران دوران دفاع مقدس نیستند که در حال تربیت هستند.
وی با بیان اینکه در حوزه تدوین نقش استان البرز در دوران هشت سال دفاع مقدس کار بزرگی را شروع کرده ایم، افزود: البرز در دوران دفاع مقدس لشکر ۱۰ سید الشهدا (ع)، تیپ حبیب بن مظاهر (ع) و فرماندهی تیپی در لشکر المهدی فارس را داشته و دو گردان از این تیپ لشکر متعلق به البرز بود. استان البرز در دوران دفاع مقدس فقط در قالب شهرستان کرج ۳۵۰ هزار نفری شرکت داشت در حالیکه شهدایش به ۵۲۰۰ نفر م رسد و بیش از ۱۵ هزار خانواده شهید در این استان زندگی میکنند که ۱۰ هزار نفر از آنها مهاجر هستند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان البرز با بیان اینکه تعداد شهدای البرز با تعدادی شهدای استانهای بزرگ رقابت میکند، گفت: آمار نشان دهنده این است که البرز و کرج در دوران دفاع مقدس از یک ویژگی خاصی برخوردار بودند. البرزی ها به غیر از حضور در جبههها نقش پشتیبانی غیر نیرویی و تدارکات بسیار قوی نیز به تمام نقاط و بین تمام یگانها داشتند.
انتهای پیام
نظرات