• یکشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98052010043
  • منبع : نمایندگی قم

برخورد جدی با کسانی که حق‎آبه زیست‌محیطی را پمپاژ می‎کنند

برخورد جدی با کسانی که حق‎آبه زیست‌محیطی را پمپاژ می‎کنند

ایسنا/قم مدیر بهره ‎ برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ‎ ای استان قم از مقابله جدی با کسانی که با نصب موتور پمپ در کف رودخانه قمرود، حق آبه محیط زیستی استان را برداشت می ‎ کنند خبرداد .

محمد دانشور مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌‎‌ای قم در گفت وگو با ایسنا،  با اشاره به شناسایی 8 مورد نصب غیرمجاز موتور پمپ در رودخانه قمرود، گفت: با گذشت دو ماه از شروع  رهاسازی آب سد 15 خرداد که به منظور تأمین حقابه زیست محیطی و مبارزه با بحران ریزگردها انجام شد، شرکت آب منطقه ای قم در راستای اجرای قانون توزیع عادلانه آب و حفظ حقوق ذینفعان پایین دست و به منظور برخورد با بهره برداران غیرمجاز از آبهای سطحی با اخذ دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی نسبت به جمع آوری  پنج دستگاه موتور پمپ غیرمجاز از رودخانه قمرود اقدام کرد .

وی افزود: چهارصد هزار مترمکعب از منابع آب سطحی رودخانه قمرود طی دو ماه گذشته  توسط برخی از افراد بدون داشتن حقابه و به صورت پمپاژ مستقیم از رودخانه  برداشت شده بود که  با اقدام  گروه گشت و بازرسی آبهای سطحی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمد .

مدیر بهره ‎ برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ‎ ای قم یادآورشد: برداشت های غیرمجاز از رودخانه توسط گروه گشت و بازرسی منابع آب سطحی تحت کنترل و نظارت قرار داشته و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برای متخلف برگه اخطاریه صادر و در صورت عدم توجه متخلفان، پس از اخذ دستور قضایی و با همکاری نیروی انتظامی ، نسبت به برخورد با آنها اقدام می ‎ شود .

دانشور اظهارکرد: این بحث از 13 دی ماه گذشته انجام شد که برای رفع مشکل زیست محیطی نیازمند رهاسازی 40 میلیون متر مکعب حق آبه زیست محیطی و در بخش کشاورزی نیز نیازمند 5 میلیون متر مکعب حق آبه کشاورزی هستیم .

وی گفت: این میزان از حق آبه تعیین شد و رهاسازی فعلی آب نیز به همین نیت انجام شد ولی در حال حاضر به قول معروف هر کسی که توانست از این آب بهره برد و هدف اصلی که تامین نیاز زیست‌محیطی شامل تغذیه آب زیرزمینی و وجود دبی پایه و ایجاد یک خط به تالاب و جلوگیری از وقوع ریزگردها و آب رسانی به کویر تامین نشد .

وی اظهارکرد: مشکل این است که برداشت کشاورزی توسط حق آبه ‎ بران و انهار و مازادبر ها که حق آبه ندارند ولی آن را می ‎ گیرند باعث است که آب به انتهای مسیر هدف خود نرسد؛ در حدود 75 درصد از مصرف آب این رها سازی توسط شبکه انهار 21 گانه و 11 گانه برای حوزه میانی که پیش از شهر قم و درون شهر قم است انجام می ‎ شود .

مدیر بهره ‎ برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ‎ ای قم یادآورشد: 10 تا 20 درصد آب نیز مازاد برها استفاده شده است که حق ‎ آبه ‎ ای ندارند ولی آن را مصرف کرده ‎ اند و آبی که باید به بند جنگل و.. نرسیده است .

وی افزود: این درحالی است که این آب در انتها باید به بند جنگل و مراتعی که در مسیله هستند می رسید ولی عملا این کویری که نیازمند آب بود تا خشک و آهکی ‎ تر نشود از این آب بی بهره بودند .

دانشور اظهارکرد: برداشت از رودخانه باید از سردهنه نهر توسط حق آبه ‎ برها انجام شود ولی متاسفانه برخی با پمپاژ آب از وسط رودخانه به شکل غیر مجاز اقدام به برداشت آب می ‎ کنند که مشکلات بسیاری را برای استان ایجاد کرده است؛ از این روی با هماهنگی ‎ های انجام شده تا کنون 8 پمپ از حوزه میانی قمرود کشف و ضبط شده است و قطعا کار بیشتری در این زمینه باید انجام شود که در حال اقدام در همین زمینه هستیم.



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha