• سه‌شنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 98052914122
  • منبع : بوشهر

یک مدرس نهج البلاغه:

درباره غدیر کوتاهی شده است

درباره غدیر کوتاهی شده است
بازسازی واقعه غدیر خم

یک مدرس نهج‌البلاغه معتقد است که درباره غدیر کوتاهی شده است، او می‌گوید: پیام غدیر بر روی زمین مانده و درباره آن کوتاهی شده است.

سیده امیمه اردبیلی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: امیرالمومنین از همان ابتدا ارجحیت و افضلیت‌هایی نسبت به صحابه داشته‌اند، ۱۲۴ هزار پیغمبر که مبعوث می‌شوند به قوم خود می‌گفتند ما آخرین پیغمبر نیستیم و پیغمبری می‌آید که آخرین پیغمبر، آیینش آخرین آیین و کتابش آخرین کتاب است.

وی ادامه داد: وقتی که پیغمبر مبعوث می شود اولین کاری که می کند این است که حکومت تشکیل می دهد چون می‌خواست مردم فرهنگ زندگی کردن زیر سایه امام عادل را یاد بگیرند، هنگامی که رسول الله به معراج می رود از رسولان الهی و انبیا سوال می‌کند شما برای چه مبعوث شدید؟ همه در جواب می‌گویند ما بر محور توحید الهی و رسالت شما و ولایت مولا امیرالمومنین مبعوث شدیم. 

این مدرس نهج‌البلاغه ادامه می‌دهد: پیغمبر دغدغه‌اش این بود که مردم فرهنگ زندگی کردن زیر سایه امام عادل را برای سعادتمند شدن یاد بگیرند. از رسول‌الله و به ترتیب امیرالمومنین تا امام یازدهم، یازده نور برای ما انسان ها فرستاده شده اما دوازدهمین نور را نمی یینیم، چرا؟ چون ما هنوز فرهنگ زندگی کردن زیر سایه امام عادل را یاد نگرفتیم. رسول الله بارها و بارها امیرالمومنین را معرفی می‌کرد و اینکه چقدر افضلیت ها نسبت به صحابه دیگر دارد. 

اردبیلی اظهار کرد: در دعای ندبه می خوانیم، سَدَّ الْأَبْوَابَ إِلَّا بَابَه... داستان این است زمانی که پیغمبر مسجدالنبی را می سازند عده ای از اصحاب بنی هاشم خانه هایشان را به گونه ای درست می کنند که درب آن داخل مسجد باز می‌شد و روز نهم ذی الحجه این آیه نازل می شود که پیغمبر همه درهای خانه اصحاب به سمت مسجد بسته شود و فقط در خانه خودت و امیرالمومنین باز باشد. صحابه ناراحت شدند و گله کردند که حضرت علی (ع) فرمودند این امر خداست، و خداوند می‌خواهد افضلیت امیرالمومنین را برساند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر ابلاغ آیه برائت در ماه ذی الحجه است، پس از فتح مکه وقتی که آیات اول سوره برائت نازل می شود که برائت مِن الله... می گویند این آیات را چه کسی می خواهد در مکه بخواند؟ بعد پیشنهاد دادند که ابوبکر این آیات را بخواند، چرا ابوبکر؟ چون ابوبکر که در جنگ ها شرکت می‌کرده هیچ کسی از او زخمی برنداشته، یعنی مشرکان مکه از او کینه‌ای به دل ندارند. جبرییل بر پیغمبر نازل می شود که ای پیغمبر یا خودت باید این آیات را برسانی یا کسی از اهل خودت، که بلافاصله رسول خدا امیرالمومنین را برای ابلاغ این آیات معرفی می کند و می گوید بین راه به ابوبکر هم بگو تا برگردد.

این مدرس نهج البلاغه افزود: حضرت علی علیه السلام سه روز در مکه مانده و آیات سوره برائت را برای کسانی که آنجا بودند می‌خواند و خودش هم فرمایش می‌کند که وقتی این آیات را می‌خواندم هیچ کسی در مکه نبود مگر آنکه دوست داشت من را تکه تکه کند که این مربوط میشد به حسادتی که نسبت به امیرالمومنین داشتند.

سیده امیمه اردبیلی تصریح کرد: در ماه ذی الحجه همچنین حدیث ثقلین معرفی می شود که می‌گوید ای مردم من دو چیز گرانبها را بین شما می‌گذارم که یکی قرآن است و دیگری اهل بیت و عترت من. و آیات دیگری نیز درباره شأن و منزلت امیرالمومنین نازل شده است، در مورد سپردن امانت به حضرت علی (ع)؛ همین‌طور که رسول الله حج خود را تمام می‌کند و برمی‌گردد جبرییل نازل می‌شود که پیغمبر امانتی‌هایی که در دست توست باید به امیرالمومنین بسپاری و اینها دوباره ارجحیت امیرالمومنین را می رساند که میراث پیغمبران به وصی ایشان و میراث رسول الله به امیرالمومنین می رسد.

وی یادآور شد: در سیزدهم ماه ذی الحجه و آخرین روزی که پیغمبر از شهر مکه اعمالش را تمام می‌کند و از مکه عازم مدینه می شود خداوند برای مومنین امیر و فرمانده کل معرفی می‌کند که جبرییل نازل می شود و به حضرت علی علیه السلام لقب امیرالمومنین می دهد و فرمایش می کند "السلام علیک یاامیرالمومنین" و ما هم می گوییم فقط حیدر امیرالمومنین است.

این نهج البلاغه پژوه بیان کرد: پس از نزول آیه محبت به پیغمبر که می گوید همه باید نسبت به امیرالمومنین محبت داشته باشند و رسول الله دعا می کنند که محبت علی (ع) در دل مومنین جا بشود و حضرت امیر در نهج البلاغه فرمایش می کنند اگر با شمشیرم بر بینی مومنی بزنم که مرا دشمن بدارد چنین کاری نمی کند.

اردبیلی اظهار کرد: و در آخر روز شانزدهم ذی الحجه آیه تبلیغ نازل می شود، که حضرت محمد (ص) فرمایش می کنند از مکه که حرکت کردم تا به محل غدیرخم برسم سه بار جبرییل بر من نازل شد که "بِسم الله الرَُحمن الرَحیم یا ایُّها الرَسولِ بَلِّغ ما اُنزِل عَلیک مَن ربِّ الدّین..." پیغمبر برسان به آن چیزی که ماموری. پیغمبر فرمایش می‌کند جبرییل از خداوند بخواه تا من را از این ماموریت معاف کند، من اصحاب و کسانی که در اطرافم هستند را می‌شناسم. و جبرییل مجددا روز هفدهم نازل شده و می‌گوید اگر پیام را نرسانی مثل اینکه در این ۲۳ سال اصلا هیچ کاری نکردی و اعمالت خراب می‌شود مگر اینکه امیرالمومنین را معرفی کنی. گفتی و مردم دست از بت پرستی برداشتند نماز خواندن و روزه، حج و همه را یاد گرفتند، و این آخرین را باید انجام دهی. دوباره رسول الله فرمایش می کند که جبرییل از خداوند بخواه تا من را از این امر معاف کند. 

وی افزود: بعد از آن جبرییل روز هجدهم ذی الحجه (امروز) بر پیغمبر نازل می شود که تو ناراحت نباش و پیام را برسان و ما شما را از شر بعضی مردم شرور حفظ می کنیم. و رسول الله فرمان می‌دهند که همه جمع شوید و آنهایی که رفتند برگردند و آنها که نرسیده اند به ما برسند. امر مهمی قرار است اتفاق بیفتد، و ۱۲۰ هزار نفر می آیند و جمع می شوند. 

مدرس نهج البلاغه عنوان کرد: خطبه غدیر بسیار جالب است و همه مراحل در آن هست، فرمایش می‌کند "مَن کنت مولاه فهذا علی مولاه..." هر که من مولای اویم از این به بعد علی مولای اوست. قسمتی از خطبه غدیر هم که خیلی ارزشمند است این که سفارش می‌کند مردم علی را برتر بشمارید. بر چه چیزی؟ علی را در علم برتر بدانید. حضرت محمد (ص) فرمایش می کند هیچ علمی نیست مگر اینکه خداوند همه علم را به من (پیغمبر) داد و من هم کل آن را به امیرالمومنین دادم. استناد این موضوع به آیه ۱۲ سوره یاسین است که می‌گوید ما همه علم را در امام مبین جمع کردیم، به دنبال امیرالمومنین بروید که معلم و استاد همه علوم است... یعنی علمی نیست مگر اینکه خداوند آن را به امیرالمومنین علی داده است.

سیده امیمه اردبیلی گفت: با این وجود می‌بینیم که از همان موقع پیام غدیر هنوز بر روی زمین است. پیغمبر در بین ۱۲۰ هزار نفر علی را معرفی کرد و بارها و بارها هم قبل از آن معرفی کرده بود. اما ۷۰ روز نگذشته بود و هنوز پیکر نازنین حضرت محمّد بر روی زمین بود که خلیفه تعیین کردند و هنوز هم پیام غدیر روی زمین است و برداشته نشده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم که با کمک خدا و مدد امیرالمومنین مردم به دنبال نهج البلاغه و گسترش آن رفته و با مظلومیت امیرالمومنین آشنا شوند. ان‌شاءالله که ما بتوانیم پیام رسان غدیر باشیم، همان‌طور که رسول الله فرمایش می کند پیام غدیر را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند، و این برای خوشبختی خودمان است. 

این مدرس نهج البلاغه می‌گوید: امیرالمومنین در نهج البلاغه فرمایش می‌کند ای مردم از من بپرسید تا در بین شما هستم، من راه های سعادت را می دانم و به راه‌های آسمان آشناترم، من شما را به سعادت می رسانم. حالا که امیرالمومنین در بین ما نیست چگونه از او بپرسیم؟ با رجوع کردن به کتاب شریف نهج البلاغه امیرالمومنین. 

اردبیلی معتقد است که درباره غدیر کوتاهی شده و با تلاش دشمنان دانا و دوستان ناباب پیام غدیر روی زمین مانده، یعنی دشمن تلاش کرد که فکر مردم را از امیرالمومنین جدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha