• دوشنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98082717472
  • خبرنگار : 50042

برگزاری جشنواره فرهنگی «فرآوری رُب ازگیل»/ فعالیت ۱۵۰ کارگاه  دوشاب پزی در گیلان

برگزاری جشنواره فرهنگی «فرآوری رُب ازگیل»/ فعالیت ۱۵۰ کارگاه  دوشاب پزی در گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از برگزاری اولین جشنواره فرهنگی «فرآوری رُب ازگیل» در روز پنجشنبه ۳۰ آبان در بخش لوندویل آستارا خبر داد.

شهرود امیرانتخابی در گفت وگو با ایسنا، از برگزاری اولین جشنواره فرهنگی «فرآوری رُب ازگیل» در آستارا خبر داد و اظهار کرد: اولین جشنواره فرهنگی «فرآوری رُب ازگیل» با نمایش زنده مراحل فرآوری، موسیقی سنتی، مسابقه محلی و برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در آستارا برگزار می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان افزود: رُب ازگیل از میوه درخت ازگیل وحشی جنگل‌های استان گیلان به‌دست می‌آید که در تهیه انواع غذاهای محلی استفاده می شود، این جشنواره ساعت ۱۵ روز پنجشنبه، ۳۰ آبان در بخش لوندویل آستارا برگزار می شود.

ثبت میراث ناملموس «اربادوشاب گیلان» 

وی همچنین از ثبت میراث ناملموس «اربادوشاب گیلان» در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و گفت: پرونده میراث ناملموس طرز تهیه اربادوشاب گیلان تهیه و با ارسال آن به شورای ثبت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به زودی در فهرست آثار ملی کشور ثبت خواهد شد.

امیرانتخابی تصریح کرد: در راستای پاسداشت رسوم و سنت دیرینه مناطق مختلف گیلان، تهیه پرونده و ثبت ملی اربادوشاب که پخت آن در شهرستان های آستارا، تالش، رضوانشهر، ماسال، فومن، شفت، لاهیجان، لنگرود، رودسر و املش رواج دارد، در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ۱۵۰ کارگاه های دوشاب پزی در گیلان فعال است که با ۱۰ تن دوشاب گیری به ارزش ۵ میلیارد ریال نقش موثری بر اقتصاد مناطق روستایی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد: ثبت ملی اربادوشاب زمینه ای برای تولید و معرفی بیشتر این ماده ارزشمند غذایی به مردم و گردشگران است و نسبت به چاپ بروشورهای تبلیغاتی و برگزاری جشنواره های مختلف با اولویت شناساندن اربادوشاب به گردشگران داخل و خارج از استان اقدام می شود.

به گزارش ایسنا؛ اربا دوشاب شیرینی مفید و طبیعی جنگل های استان گیلان است که از فرآوری میوه درخت خرمالوی جنگلی بدست می آید و طی سال های اخیر میل به پختن اربا دوشاب فزونی گرفته و بار دیگر کوره های دوشاب پزی در روستاها روشن شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha