این ترانهسرا در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت ترانه در سال ۹۸ و تاثیر وقایع اجتماعی بر آن اظهار کرد: من خیلی متوجه تغییر و تحولی نشدم. تغییر و تحول زمانی است که حس کنیم چیز بهتری را میبینیم یا گوش میکنیم. در ادبیات پیشرفتی نکردهایم؛ البته ممکن است چند ترانه خوب هم داشته باشیم، اما با یک گل بهار نمیشود.
او افزود: مهمتر از همه این است که اهل قلم هر کاری هم کنند، زورشان به مسئولان که نمیرسد، در حالی که تغییر و تحول باید از آنها نشات بگیرد. اهل قلم فقط میتوانند بنویسند، که هر آنچه را میتوانستند بنویسند تا کنون نوشتهاند. حالا هم که در خانه حبس شدهایم و دیگر وضعیتی نیست که از ترانه و موسیقی صحبت کنیم.
سراینده ترانه «زمستان» با صدای «افشین مقدم»، درباره وضعیت نقد ترانه نیز گفت: نقد همیشه آنطور که باید باشد نیست. نقد و نقادی خیلی مهم است؛ اما آیا کسانی که نقد میکنند خودشان متوجه آنچه نقد میکنند میشوند؟ وقتی میتوان کسی را نقد کرد که خود منتقد آن ایراد را نداشته باشد، اما اغلب کسانی که نقد میکنند خودشان یک خط ننوشتهاند. آدم باید درباره چیزی حرف بزند که از آن سر درمیآورد.
دبیری با بیان اینکه اغلب کسانی که ترانه نقد میکنند حرفهایی میزنند که در کتابها خواندهاند اظهار کرد: اما مسئله اینجا است که آیا خود منتقد ترانه را میشناسد و ترانه گفته است یا نه. درست است که منتقد نمیتواند ترانهسرا باشد، چون حرفه جداگانهای است، اما کسی که ترانه را نقد میکند باید قدرت درک آن را داشته باشد که متاسفانه فعلا اینطور نیست.
او در پایان با اشاره به اینکه موسیقی هم در وضعیت این روزها کاری نمیتواند بکند گفت: مردم به قدری ترس دارند و اتفاقات بدی افتاده است که حتی موسیقی هم این روزها کاری نمیتواند بکند. هر کسی باید خودش به خودش روحیه بدهد و باید از ماست که بر ماست را متوجه شود تا از خودش در برابر ویروس کرونا مراقبت کند.
انتهای پیام
نظرات