جواد سخدری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: قرار است در قالب برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی علاوه بر شناسایی فرصتهای جدید شغلی و برنامهریزی برای آن، جهت تثبیت اشتغال در روستاها اقدام شود. در فاز اول این برنامه برای اشتغال حدود ۲۳ هزار و ۳۰۰، در فاز دوم ۲۳ هزار و ۸۰۰ و در فاز سوم هم برای ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر برنامهریزی ایجاد شغل شد.
مدیر مرکز تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر ۳ فاز از این طرح انجام شده است. براساس بررسیها سرانه سرمایهگذاری برای توسعه یک فرصت شغلی در روستاها به نرخ جاری سال ۱۳۹۸ به طور متوسط ۱۸۵ میلیون تومان است.
وی افزود: در این طرح قرار است که علاوه بر شناسایی فرصتهای جدید شغلی و برنامهریزی برای ایجاد آن، جهت تثبیت اشتغال در روستاها اقدام شود تا در قالب یک زیستبوم کسب و کار روستایی بتوان سازمانهای متعالی و موثر را در توسعه اشتغالزایی تبیین کرد و به نرخ بیکاری مطلوب در حوزه روستایی رسید.
سخدری خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اهدافی که در این فرایند برای آن برنامهریزی شده، رسیدن به مرحله کاهش نرخ بیکاری است. تلاش ما این است نرخ بیکاری از حدود ۲.۱۰ درصد در سال ۹۵، به حدود ۲.۵ درصد در سال ۱۴۰۰ برسد. برای اینکه بتوانیم به این نرخ مطلوب بیکاری برسیم، باید بتوانیم حدود ۱۱۸ هزار اشتغال جدید ایجاد کنیم. ضمن اینکه باید اشتغال موجود هم تثبیت شود. همچنین نرخ مشارکت در کار را باید از ۴۵ به حدود ۴۸ درصد در روستاها رساند. علاوه بر این لازم است میزان درآمد ثابت روستاها که در سال ۹۵ حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تومان به ازای هر نفر بود، به یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومن برسد.
انتهای پیام
نظرات