جشنواره فجر

  • جمعه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403111914469
  • خبرنگار : 71625

گفت‌وگوی ایسنا با سرپرست گروه «ستاره قطبی»:

یک جهانگردی زنانه در تهران / تالار وحدت ساعت مناسب به کنسرت بانوان بدهد

یک جهانگردی زنانه در تهران / تالار وحدت ساعت مناسب به کنسرت بانوان بدهد
عکس تزئینی است.

بهاره ایلچی تغییر ساعت کنسرت بانوان در جشنواره موسیقی فجر را اتفاقی مثبت می‌خواند و ابراز امیدواری می‌کند که طی سال هم تالار وحدت همین گونه عمل کند.

بهاره ایلچی _ سرپرست گروه موسیقی بانوان «ستاره قطبی» _ که قرار است در چهلمین دوره از جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به همراه گروهش حضور داشته باشد، طی گفت‌وگویی با ایسنا درباره اجرای پیش روی گروه «ستاره قطبی» در جشنواره نکاتی را بیان کرد؛ همچنین به صحبت درباره تأثیر بهبود سانس‌های گروه بانوان در جشنواره موسیقی فجر پرداخت.

در ادامه مشروح  این گفت‌وگو را می‌خوانید:

ـ پیش از هر چیزی درباره اجرای پیش روی گروه «ستاره قطبی» در جشنواره موسیقی فجر، توضیحی داشته باشید.

سبک کلی گروه «ستاره قطبی» این است که با چند خواننده و به زبان‌های مختلف اجرا می‌کنیم. درحقیقت ما در ۶۰ تا ۹۰ دقیقه، یک تور جهانگردی خواهیم داشت؛ به صورتی که از پنج قاره مختلف قطعاتی را به زبان‌های خارجی مانند فارسی، هنری، عربی، انگلیسی، فرانسه و گویش‌های ایرانی مانند لری، کردی، ترکی، جنوبی و ... انتخاب کرده‌ایم.

در این گروه با خواننده‌های بسیار توانمند و نوازنده‌هایی کار می‌کنیم که تحصیلات موسیقی دارند و در هنرستان موسیقی تحصیل کرده‌اند، همچنین بسیاری از آنها در حال حاضر اساتید دانشگاه هستند.

ـ رپرتوار به چه صورت خواهد بود و چه قطعاتی نواخته می‌شود؟

در قطعات فارسی احتمالا جزو محدود گروه‌های بانوانی هستیم که سعی کرده‌ایم از قطعات خودمان استفاده کنیم؛ باوجود اینکه امکان انتشار عمومی این آثار را نداریم. با این حال مخاطبان ما آنقدر برایمان ارزشمند هستند که قطعات اجرایی فارسی را مخصوص گروه خودمان انتخاب می‌کنیم. قطعاتی مانند «باور کن»، «دلخوشی»، «آروم آروم» که مخصوص گروه خودمان هستند.

قطعات محلی که انتخاب می‌کنیم، آثاری هستند مانند «مینا خانم»، «بارو بارو»، «حالا بی‌قرارم» و خیلی از قطعاتی که به گوش مردم آشنا هستند و می‌توانند با آنها ارتباط برقرار کنند.

ـ سالی که گذشت به لحاظ اجرای صحنه‌ای برای گروه شما چگونه بود؟

تنها مسئله ما این است که سالن‌های بیشتری در اختیار گروه‌های بانوان قرار داده شود؛ در حال حاضر در سالن‌های اجرای کنسرت محدودیت وجود دارد و اگر اینگونه نباشد، می‌توانیم تعداد کنسرت‌هایمان را بالا ببریم.

سال گذشته به لحاظ اجرایی خوب بود اما گروه «ستاره قطبی» این پتانسیل را دارد که بتواند اجراهای بیشتری را هم داشته باشد. در سال ۱۴۰۳ به جز تهران توانستیم به بندرعباس برویم و آنجا هم کنسرت داشته باشیم. همچنین موفق شدیم مجوز اجرا در جزیره کیش را هم بگیریم و امیدوارم بتوانیم در همه شهرهای ایران برای بانوان کنسرت برگزار کنیم.

ـ چه شد که در این دوره از جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا کردید؟

جشنواره شرایط را به گونه‌ای فراهم می‌کند که قیمت بلیت برای اقشار مختلف مردم ارزان‌تر است و راحت‌تر می‌توانند بلیت تهیه‌کنند؛ به همین جهت در جشنواره حضور پیدا می‌کنیم تا مردم بیشتری به کنسرتمان بیایند و با کار گروه ما آشنا شوند.

ـ در چهلمین دوره از جشنواره موسیقی فجر، ساعت کنسرت بانوان را از ساعت دو بعدازظهر، به چهار و هفت عصر تغییر داده‌اند. نظر شما درباره این امر چیست؟ آیا این اتفاق تغییر مثبتی برای کنسرت‌های بانوان است؟

این اتفاق خیلی عالی است؛ همچنین از تالار وحدت هم درخواست داریم که ساعت‌های درستی را به اجرای بانوان اختصاص دهند.

بعضی از خانم‌ها شرایط ویژه‌ای دارند؛ چون باید به فرزندان خود و بسیاری از مسائل و وظایف دیگری که برعهده دارند رسیدگی کنند. به عنوان مثال زمانی که یک کنسرت ساعت دو بعدازظهر برگزار می‌شود، ممکن است خانمی به علت مسئولیت تهیه غذا در منزل، امکان حضور در کنسرت ما را از دست بدهد. حال بهتر است زمان برگزاری کنسرت بانوان به گونه‌ای باشد که با خیال راحت به تفریح خود برسند. زمانی که ساعت برگزاری کنسرت حداقل در عصر باشد، راحت‌تر می‌توانند خود را به کنسرت برسانند، همچنین افراد بیشتری از کنسرت استقبال خواهند کرد.

ـ چه باید کرد تا بخش بانوان در جشنواره پررونق‌تر برگزار شود؟

از سال ۹۰ که فعالیت خود را با گروه «ستاره قطبی» شروع کردیم، بانوان جایی در جشنواره نداشتند. اولین باری که در جشنواره حضور پیدا کردیم، جشنواره رقابتی بود و بانوان هم در هر بخشی که فعالیت می‌کردند، می‌توانستند رقابت کنند که این بخش اکنون حذف شده است.

امیدوارم بتوانیم در بخش رقابتی هم در هر ژانری بخش رقابتی را داشته باشیم.

ما همچنان تلاش می‌کنیم که بتوانیم هر روز بیشتر و بهتر در کنار مردم باشیم. رسالت کوچکی برعهده داریم که بتوانیم فرهنگسازی کنیم و تلاش می‌کنیم این کار را به خوبی انجام دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha