• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404022417487
  • منبع : جمعیت هلال احمر

لزوم ارتقاء کیفی مراکز درمانی خارج از کشور با بهره‌مندی از فناوری‌های نوین

لزوم ارتقاء کیفی مراکز درمانی خارج از کشور با بهره‌مندی از فناوری‌های نوین

رئیس جمعیت هلال احمر بر ارتقای جایگاه بین‌المللی خدمات درمانی، هوشمندسازی فرآیندها و تقویت تعاملات منطقه‌ای در حوزه سلامت تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، پیر حسین کولیوند در نشست با روسای مراکز درمانی این جمعیت در خارج از کشور، گفت: ارتقای سطح کیفی خدمات درمانی در مراکز درمانی هلال احمر در خارج از کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. مراکز درمانی جمعیت هلال احمر در خارج از کشور باید نمایانگر توانمندی‌های نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران باشند و از نظر منابع انسانی، زیرساخت، تجهیزات و فناوری، در سطحی بالاتر از استانداردهای معمول فعالیت کنند.

کولیوند ضمن تأکید بر اینکه مراکز درمانی هلال احمر در خارج از کشور باید توان رقابت با سایر مراکز درمانی را داشته باشند، افزود: خدمات ارائه‌شده باید به گونه‌ای باشد که این مراکز، نمایشگاهی از دستاوردها و تولیدات داخلی به‌ویژه تولیدات هلال احمر در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و فناوری‌های نوین به شمار روند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به آغاز صادرات داروهای تولید داخل، از ارسال نخستین محموله دارویی جمهوری اسلامی ایران به یکی از مراکز درمانی خبر داد و خواستار پیگیری برای توسعه این اقدام در سایر مراکز شد.

وی استفاده از فناوری‌های نوین و نرم‌افزارهای تخصصی برای ثبت، پایش و ارائه خدمات سلامت را از الزامات توسعه مراکز درمانی دانست و گفت: دیگر زمان استفاده از روش‌های سنتی گذشته است و باید از ظرفیت هوش مصنوعی، نرم‌افزارهای ثبت پایش و ارائه خدمات سلامت بهره برد.

کولیوند با اشاره به اهمیت توسعه خدمات سلامت‌محور، بر گسترش اردوهای سلامت، برنامه‌های جهادی و رسیدگی ویژه به مناطق کم‌برخوردار تأکید کرد و افزود: نگاه مردم مناطق محروم به دست توانای کادر درمانی هلال احمر است و باید با تمام توان در این زمینه فعالیت کرد.

وی همچنین از روسای مراکز خواست برای تقویت تاب‌آوری اقتصادی و خودگردانی مراکز، برنامه‌ریزی دقیق داشته باشند و افزود: نگاه ما کسب درآمد از این مراکز نیست، بلکه هدف آن است که این مراکز بتوانند با حفظ کیفیت خدمات، هزینه‌های خود را مدیریت کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر تعامل با سفارتخانه‌ها، نهادهای مردمی، خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد در کشورهای محل فعالیت، گفت: دیپلماسی سلامت ابزاری کارآمد و مؤثر برای افزایش سرمایه اجتماعی و اعتمادسازی در عرصه بین‌الملل است و باید از تمام ظرفیت‌ها برای تحقق آن بهره گرفت و حتی می‌توان شبکه خیرین را در این مناطق راه اندازی کرد.

وی خواستار توسعه همکاری‌های آموزشی و پژوهشی با دانشگاه‌های علوم پزشکی داخل کشور و مراکز علمی‌کشورهای میزبان شد و گفت: با استفاده از قراردادهای چندجانبه می‌توان زمینه آموزش نیروهای تخصصی مانند پرستار، تکنسین بیهوشی، آزمایشگاه و دیگر کادر درمانی را فراهم کرد و سطح دانش و مهارت‌ها را ارتقاء داد.

رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر اهمیت حضور فعال در کنگره‌ها و همایش‌های علمی در کشورهای محل فعالیت مراکز درمانی، گفت: این حضور می‌تواند به صورت حضوری یا مجازی باشد و زمینه بهره‌مندی از دانش متخصصان داخلی را نیز فراهم کند. همچنین امکان دعوت از پزشکان متخصص ایرانی برای اعزام به مراکز درمانی خارج از کشور، با هماهنگی‌های لازم، وجود دارد.

وی خواستار تقویت همکاری‌ها با وزارت بهداشت کشورهای میزبان، جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر و همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و افزود: می‌توان با تنظیم قراردادهای سه‌جانبه میان جمعیت هلال احمر، وزارت بهداشت و دانشگاه‌های کشور میزبان، دوره‌های آموزشی برای تربیت پرستار، تکنسین بیهوشی، آزمایشگاه و سایر نیروهای درمانی برگزار کرد. این اقدام نقش مهمی در ارتقای مهارت‌ها و انتقال دانش فنی خواهد داشت.

کولیوند همچنین به موضوع تاب‌آوری مالی و پایداری ساختار اقتصادی مراکز درمانی خارج از کشور پرداخت و اظهار داشت: هدف ما کسب درآمد از این مراکز نیست، اما باید به سمت خودگردانی حرکت کنیم. مدیریت صحیح هزینه‌ها بدون کاهش کیفیت خدمات، اصل مهمی در اداره این مراکز است.

 رئیس جمعیت هلال احمر بهره‌مندی از فناوری‌های نوین مانند نرم‌افزارهای ثبت و پایش خدمات سلامت، پرونده الکترونیک، و هوش مصنوعی را ضروری دانست و تصریح کرد: امروزه ابزارهایی در اختیار داریم که می‌توانند نوار قلب، سی‌تی‌اسکن و دیگر تصاویر پزشکی را تفسیر کنند. استفاده از این فناوری‌ها موجب افزایش دقت، سرعت و کیفیت خدمات می‌شود.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ وی همچنین بر حذف فرآیندهای کاغذی، راه‌اندازی کامل سیستم‌های دیجیتال و دریافت بازخورد بیماران تأکید کرد و افزود: با استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توان هم نظارت مؤثرتر داشت و هم رضایت‌مندی بیماران را افزایش داد. این مسیر، یکی از مهم‌ترین زمینه‌های پیشرفت و توسعه مراکز درمانی ما در خارج از کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha