• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404041006421
  • خبرنگار : 71342

گله یک فعال تئاتر:

شوق نویسندگان خلاق‌مان را برای نوشتن نمایشنامه‌های دینی از بین برده‌ایم

شوق نویسندگان خلاق‌مان را برای نوشتن نمایشنامه‌های دینی از بین برده‌ایم
عکس مربوط به اجرای نمایش «پل» به نویسندگی و کارگردانی محمد رحمانیان است

رضا بهرامی که امروز نمایشنامه «غزل کفر» را در تئاتر شهر نمایشنامه‌خوانی می‌کند، از کم‌توجهی مدیران هنری برای نگارش متون خلاقه با موضوعات دینی انتقاد کرد.

این بازیگر و کارگردان تئاتر به ایسنا گفت: باور دینی در خون ما ایرانیان ریشه دارد. ما به عنوان انسان‌های ایرانی، پیشینه‌ای دینی داریم که به دوران باستان بازمی‌گردد و بر اساس اسنادی که از آن دوران وجود دارد، ایرانیان خداپرست بوده‌اند و همواره به شخصیت‌های دینی خود احترام گذاشته‌اند و این نگاه بعد از ورود اسلام به ایران نیز ادامه پیدا کرده تا به امروز ما رسیده است.

او ادامه داد: متاسفانه به دلیل بعضی مسئولیتی‌ها و عملکرد نادرست برخی از مدیران هنری، امروزه کمتر نویسنده‌ای تمایل دارد در زمینه متون دینی یا متون مربوط به دفاع مقدس نمایشنامه‌ای بنویسد.

بهرامی، معضل اصلی تئاترهای با موضوع دین را کمبود نمایشنامه‌های باکیفیت دانست و توضیح داد: در دهه‌های گذشته تعدادی از نمایشنامه‌نویسان ما نمایشنامه‌های ارزشمندی نوشته‌اند که ما همچنان از همان‌ها تغذیه می‌کنیم ولی در این مدت نمایشنامه‌های قابل توجه دیگری در این حوزه‌ها نوشته نشده است. همین موضوع سبب شده در این زمینه پیشرفتی نداشته باشیم.

او با تاکید بر ضرورت بروز نگاه‌های نو در زمینه نگارش نمایشنامه‌هایی با موضوع دین و شخصیت‌های دینی اضافه کرد: تا زمانی که زمینه را برای بروز نگاه‌های نو فراهم نکنیم، در تئاتر دینی دچار تکرار خواهیم شد. نمایشنامه‌نویسان ما شوقی برای نوشتن در این حوزه پیدا نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند در دیگر فضاها و حتی فضاهای غیر ایرانی دست به قلم شوند. از سوی دیگر تماشاگر هم نمی‌تواند بین آثار دینی که دچار تکرار شده و زندگی امروز خودش ارتباطی برقرار کند و همین مساله، سبب کم‌رغبتی تماشاگر به تماشای نمایش‌هایی می‌شود که موضوع دینی دارند.

بهرامی یادآوری کرد: هرچند تئاتر ما وارداتی است ولی در هر حال گونه‌هایی نمایشی و آیینی داشته‌ایم که بعضی از آنها مانند تعزیه، ریشه دینی دارند ولی در همین زمینه هم کم‌کاری کرده‌ایم و حتی نتوانسته‌ایم این آیین‌های نمایشی را به خوبی نگهداری کنیم و مورد استفاده قرار بدهیم. در حالیکه هنری مانند تعزیه که ترکیبی از تئاتر، موسیقی و ادبیات است، به خوبی می‌تواند زمینه را برای لذت دیداری و شنیداری تماشاگر فراهم کند اما متاسفانه به دلیل نبود فرهنگ‌سازی درست در این زمینه و خطاهای مدیریتی، به این وضعیت رسیده‌ایم که حتی مکانی ثابت برای اجرای تعزیه و دیگر گونه‌های نمایش‌های آیینی نداریم.

این کارگردان با اشاره به عملکرد درخشان مردم کشورمان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه افزود: در این ۱۲ روز نفس‌گیر اگر غریزه میهن‌دوستی ما نبود، ببینید به کجا می‌رسیدیم، در حال حاضر هم اگر هنرمندی درباره شخصیت‌های دینی کاری می‌کند، به دلیل غریزه ملی اوست که خداپرستی و عشق و احترام به شخصیت‌های دینی با آن آمیخته شده است.

به گزارش ایسنا، رضا بهرامی امروز، سه‌شنبه، دهم تیر ماه نمایشنامه «غزل کفر» نوشته امیر دژاکام را با نقش‌خوانی محمد هادی عطایی، رضا جهانگیری، کورش رخشنده‌پی، سهراب گل‌دره، ابوالفضل گودرزی، محمد حبیبی، ماهان حبیبی، امیرعلی نوری، محمد حسین جعفری، علیرضا صحبتی، فائزه نصرالله‌پور نمایشنامه‌خوانی می‌کند.

این جلسه ساعت ۱۹:۳۰ امروز در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام    

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha