حمید صالحی در گفتوگو با ایسنا حمله پیشدستانه رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک کشور را از منظر حقوق بینالملل بررسی و اظهار کرد: اولا ما با یک رژیم به اسم اسرائیل روبهرو هستیم که از بدو تشکیل به هیچ قانون و ضابطهی بینالمللی پایبند نبوده و نیست؛ به NPT و پروتکل ۱۹۲۵ نپیوسته، معاهدات را دور میزند و انسانیت و حقوق بشر را زیر پا میگذارد. بنابراین حمله به کشورمان هم مثل بسیاری از جنایات دیگری که این رژیم در عمر ۷۸ ساله خود انجام داده، بر پایه هیچ اصول و قاعده بینالمللی قابل تفسیر نیست. دوم اینکه در واقعیت قوانین بینالمللی، حقوق بشر و معاهدات فقط زمانی ارزش و معنا دارند که در راستای منافع کشورهای دارای حق وتو یعنی آمریکا، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس باشد و الا هیچ کدام از موازین حقوقی ضمانت اجرا ندارد و جوهر روی کاغذ است.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم از بُعد حقوق بینالملل به جنایات رژیم بپردازیم صرفا صورت مسئله را پاک کردهایم، اضافه کرد: اگر میان ۱۹۶ کشور دنیا، ۱۹۵ کشور بگویند رژیم صهیونی جنایتکار است و در فلسطین، لبنان، سوریه، ایران و اقصی نقاط جهان بر اساس منشور سازمان ملل جنایت انجام داده، آمریکاییها پشتش میایستند و میگویند رژیم مطابق قانون از خودش دفاع کرده و بهترین کار را انجام داده است. از چنین نظامی که در آن آمریکا از حملات شدید به غزه، هدف قرار دادن زندان و مردم عادی در ایران، تهاجم شبانه به فرماندهان و تجاوز به خاک کشوری آن هم در اوج مذاکرات حمایت میکند، چگونه میتوان انتظار عمل به قوانین و تعهدات بینالملل داشت؟ وقتی تمام پروتکلها، معاهدات و موازین بینالمللی با منافع قدرتهای بزرگ تعریف میشود، چه نهادی میتواند رژیم را در قبال اعمال ضد حقوقیاش پاسخگو کند؟
این تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به عبرت رژیم صهیونیستی از تجربه حملات پیشدستانه به دیگر کشورها، اظهار کرد: این رژیم تا پیش از این چندین تجربه حملات پیشدستانه داشته و به نوعی در آنها موفق بودهاند. اما پس از وقایع ۷ اکتبر با وجودِ با خاک یکسان کردن غزه، استفاده از بمبهای ممنوعه در لبنان و پیچیدن طومار اسد در سوریه، به هدفش نرسید. صهیونیستها قصد داشتند پس از این کشورها، به ایران ضربه بزنند. طبق برنامه آنان، برآورد شده بود با زدن ۴۰۰ نفر از سران نظامی و سیاسی، اساتید دانشگاه، سازماندهی عوامل نفوذی، بروز نارضایتی و آشوب به پا کردن مردم و درنهایت انهدام زیرساختها، جمهوری اسلامی ساقط میشود. اما شکست خورد، چون هیچ شناختی نسبت به ایران نداشت و از پاسخ و واکنش سریع جمهوری اسلامی غافل بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: ما نسبت به حملات رژیم صهیونیستی از چند پتانسیل وجود رهبری، ملت ناسیونالیسم و سرآمد در مقابله با متجاوز، روحیه انتقام خون بهناحق ریخته شده مظلوم در ایرانیان و از همه مهمتر حمایت خداوند از جبهه حق برخوردار بودیم. قطعا آمریکاییها و اسرائیلیهای غاصب با تمام F۳۵، F۲۲، بمبهای سنگرشکن و سایر تجهیزاتشان در مقابل وعده صادق خدا عاجز هستند. زمانی که موشک ما از پایگاهها شلیک و وارد اردن میشد، پس از مانور در آسمان این کشور، در دریای مدیترانه توسط ناوهای آمریکایی تعقیب میشد و از سپر دفاعی-امنیتی چندلایه رژیم عبور میکرد و به قلب تلآویو میخورد. بنابراین علیرغم تصور صهیونیستها، با وجود عوامل گفتهشده ما استقلال، غرور، شجاعت و دفاع از حق را به نمایش گذاشتیم و تاریخساز شدیم.
صالحی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ۴۷ سال است که بانگ دفاع از مظلوم را سر داده است، گفت: تا به الان هیچ کس در مقابل رژیم جعلی اسرائیل نایستاده است جز ایران که نهایتا با پاسخهای قاطعانهاش آتشبس برقرار شد. با وجود اتفاقات اخیر، ما به بالغ بر ۴۰ درصد مؤلفههای قدرت دسترسی پیدا کردیم، اما تا زمانی که تمام مؤلفههای قدرت را نداشته باشیم، نمیتوان از دریافت غرامت و خسارت از آمریکا و رژیم صهیونیستی حرفی زد. باید دست به ماشه باشیم و به تجاوزات پاسخ محکم بدهیم که بتوانیم در مجامع بینالملل احقاق حق کنیم. بنابراین نخست باید این وضعیت آتشبس یعنی نه صلح و نه جنگ را پشت سر بگذاریم و اگر خیالمان راحت شد در حوزه دیپلماسی فعال شویم و در مجامع بینالمللی اقامه دعوی کنیم.
وی افزود: تا الان دستگاه دیپلماسیمان خیلی خوب پیش رفته و افکار جهانی را تحت تاثیر قرار داده است. الان مردم جهان با ما هستند و واقعا این تحولات شگرف در افکار جهانی محصول کوشش دستگاه دیپلماسی بوده است. از طرف دیگر نظامیانمان باید وارد عمل شوند، در این چند روزه آتشبس تجدید قوا کنند و تماما آماده و دست به ماشه در مقابل تجاوزات احتمالی ساماندهی شوند. این بازدارندگی فعلی ما وابسته به هیچ کشوری نیست که بعداً برایمان گربه برقصاند و بگوید موشک و مهمات نمیدهیم. متکی به اراده و ملت ایرانیم و خدا و رهبری در گذر از این پیچ و خمها با ما هستند.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به بیعملی و سیاسیکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به تعرض رژیم صهیونیستی و آمریکا به تمامیت ارضی کشور و به ویژه هدف قرار دادن تأسیسات هستهای، اظهار کرد:در چنین شرایطی چه توقعی میتوان از آژانس داشت، وقتی خودش زمینه این تجاوز را فراهم کرد. وقتی گروسی با مقامات تلآویو در ارتباط است چطور انتظار داشته باشیم منصفانه عمل کند. ما از گروسی استقبال و با او همکاری کردیم، در امور تأسیسات هستهای شفافسازی کردیم ولی متاسفانه ناجوانمردانه گزارشها را علیه ما استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات