• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1404043119592
  • خبرنگار : 71635

حضور سرزده رییس‌جمهور در مراسم شهدای فرهنگ/ فرش قرمزی که برای دشمن پهن نشد!

حضور سرزده رییس‌جمهور در مراسم شهدای فرهنگ/ فرش قرمزی که برای دشمن پهن نشد!

وزیر فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه دشمن در حمله به ایران دچار خطای محاسباتی شد، ضمن تشریح ابعاد این خطا، گفت: فکر می‌کردند مردم با وجود انتقاداتی که دارند برای آنها فرش قرمز پهن می‌کنند اما غافل بودند که تاریخ ایران حماسه است و حتی با وجود نقدها آماده مصالحه با دشمن نیستند.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی در ویژه‌برنامه ملی «تا ابد، ایران»؛ پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه جنگ با رژیم صهیونیستی که صبح امروز ـ سه‌شنبه ـ ۳۱ تیرماه در تالار وحدت برگزار شد، با یاد شهدای ایران زمین گفت: مقام‌ معظم رهبری اشاره درستی کردند که دشمن گرفتار خطای محاسباتی شد و یکی از حوزه‌هایی که دشمن و رژیم‌ صهیونیستی نسبت به آن خطای محاسباتی پیدا کرد این بود که درک درستی از ایران نداشت و این خطای محاسباتی در این ۱۲ روز خود را نشان داد. تصور می‌کردند تا اتفاقی بیفتد، فرش قرمز مقابل آنها گشوده خواهد شد، دقیقا همان خطایی که صدام‌ نیز به آن دچار شد اما نه صدام‌ ‌و نه رژیم صهیونیستی ایران را نشناختند. 

وزیر ارشاد: دشمن به خطا فکر می‌کرد مردم برایش فرش قرمز پهن می‌کنند!

او افزود: همبستگی مردم در این چند روز نشان داد که چگونه مردم ایران در ادیان و مذاهب، سلایق مختلف ‌و اقوام‌ مختلف و … در محور ایران کنار هم قرار گرفتند و در این میان اصحاب فرهنگ‌ و هنر و رسانه نیز جایگاه قابل توجهی داشتند و به تمام معنا پای کار بودند و من به این‌ افتخار می‌کنم‌ که چنین درک درستی از لحظات پر مخاطره تاریخ ایران دارند. 

وزیر فرهنگ درباره خطای محاسباتی دشمن، توضیح داد: نکته نخست آن بود که جغرافیای ایران را خوب نمی‌شناسند. ایران در چهارراه تاریخی قرار داشته و دارد و این موقعیت در طول هزاران سال سبب شده است که ایران، آوردگاه هجوم‌های فراوان از نقاط مختلف باشد. این موقعیت جغرافیایی یک‌ فرصت و ویژگی‌ ملی برای مردم ایران فراهم‌ کرده است که آن هم یک آماده باش دفاعی مداوم است. ایران غافلگیر نمی‌شود، ما در طول هزاران سال مهاجم نبودیم، اما وقتی به این سرزمین حمله شده است سدهای پولادین شکل می‌گرفته‌ و جامعه ایرانی در یک‌ آمادگی دفاعی فرار دارد. این استراتژی دفاعی در طول تاریخ به موقعیت جغرافیایی ایران برمی‌گردد که دشمنان ما آن را درک‌ نمی‌کنند.

وزیر ارشاد: دشمن به خطا فکر می‌کرد مردم برایش فرش قرمز پهن می‌کنند!

صالحی با بیان اینکه دشمن‌ حتی تاریخ ایران را هم کم می‌شناسد، اظهار کرد: تاریخ ایران ابعاد مختلفی دارد. کشور ما از هزاران سال تاریخ مستمر و ممتد تمدنی برخوردار است و این عمق تاریخی ریشه‌های پیوسته و عمیق ایجاد کرده است. ما یک‌ کشور بی‌شناسنامه نیستیم. ما در طول هزاران سال ریشه‌هایمان به اعماق تاریخ بشریت تنیده است. دشمن وقتی با چنین جامعه‌ای مواجه می‌شود درک نمی‌کند که با یک تبر این درخت تنومند نمی‌افتد. تاریخ ایران چه در بخش اسطوره و چه در واقعیت، ترکیبی از حماسه‌های پهلوانی و عرفانی است. تاریخ ایران حماسه است و ترکیبی از حماسه‌های عرفانی و پهلوانی است.

او افزود: در دفاع مقدس دیدم‌ که چگونه حماسه پهلوانی با حماسه عرفانی مخلوط بود و این ترکیب یک قدرت خارق‌العاده ایجاد می‌کند. ملت ایران ملتی با تاریخ حماسه است و این ملت را نمی‌شود به زمین زد. خم‌ می‌شوند اما به زمین نمی‌خورند.

نکته‌ی سوم، که دشمن از آن غفلت کرد، نادیده گرفتن ویژگی‌های جامعه معاصر ایران بود. بخشی از دشمنان تنها آن چیزی را دیدند که در خیابان‌ها و میادین یا در برخی پیمایش‌ها به چشم می‌آمد؛ این‌که مردم از برخی مسائل ناراضی‌اند، یا نگران‌اند، یا حتی ناامید هستند و همین مشاهداتِ سطحی آن‌ها را به این توهم انداخت که ملت ایران ممکن است راه را برای دشمن باز کند و حتی به آنها خوش‌آمد بگوید. اما آنچه دشمن ندید، لایه‌های عمیق‌تری از جامعه ایران بود. 

او در این زمینه به «پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان» که وزارت فرهنگ متولی آن است اشاره کرد و گفت: پیمایشی که تاکنون در چند موج انجام شده و موج چهارم آن در سال ۱۴۰۲، یعنی پس از وقایع و التهابات سال ۱۴۰۱ و در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی کشور، اجرا شد. در این پیمایش، گرچه برخی گزاره‌ها به ناامیدی، نگرانی و اضطراب مردم اشاره داشت، اما وقتی از مردم پرسیده شد که «چقدر با این گزاره موافقید که من به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنم؟»، پاسخ‌ها شگفت‌انگیز بود.

او افزود: ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان گفتند که به میزان زیاد یا خیلی زیاد به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند. از این میان، ۵۳.۳ درصد پاسخ «زیاد» و ۲۹.۷ درصد پاسخ «خیلی زیاد» داده‌اند. یعنی حدود دو سوم این جامعه، با قدرت و قوت، به هویت ایرانی خود می‌بالند. این همان جامعه‌ای است که دشمن آن را نشناخت. دشمن گمان کرد که اگر ۹۰ درصد پاسخ‌ها در یک پیمایش نشانه‌ی نگرانی یا نقد یا حتی ناامیدی باشد، معنایش این است که مردم آماده‌اند با دشمن مصالحه کنند یا سکوت پیشه کنند، اما این‌گونه نشد.

صالحی گفت: این دوازده روز، فرصتی بود برای شناخت دقیق‌تر خودمان؛ شناخت دارایی‌های پنهان‌مان، همراهی‌ها و همدلی‌هایمان. بیایید قدر این فرصت را بدانیم.

حضور سرزده رییس جمهور در مراسم 

از نکات قابل توجه این مراسم حضور ناگهانی مسعود پزشکیان - ریاست جمهوری - در این مراسم و تقدیر از خانواده شهدا بود. رئیس جمهور با اهدای پرچم از این افراد تقدیر کرد.

وزیر ارشاد: دشمن به خطا فکر می‌کرد مردم برایش فرش قرمز پهن می‌کنند!

در این زمینه بخوانید:

ویژه‌برنامه ملی «تا ابد، ایران»

پزشکیان: ادعای ساخت بمب اتم دروغ است

همچنین سردار قاسم قریشی ـ جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین ـ در بخشی از مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت. او در سخنان خود تاکید کرد این دفاع ۱۲ روزه تا ابد در تاریخ ماندگار خواهد شد. 

اجرای این مراسم بر عهده سعید بیابانکی بود که در بخش‌های مختلفی از آن، اقدام به اجرای شعرهای مختلفی کرد. 

پخش کلیپی از واکنش هنرمندان و مردم به تجاوز رژیم‌ صهیونیستی به خاک ایران از نکات قابل توجه این مراسم بود. در این کلیپ همچنین تصاویری از خانه‌ها و محل کار برخی هنرمندان که در جریان این ۱۲ روز آسیب دیده بود به نمایش درآمد. 

در میانه مراسم‌ نیز قطعات مختلفی از جمله «ای ایران» و … توسط گروه ارکستر اجرا شد.

همچنین فاطمه سهراب‌زاده ـ شاعر یکی از سروده‌های خود با عنوان «ایران‌بانو» را خواند.

وزیر ارشاد: دشمن به خطا فکر می‌کرد مردم برایش فرش قرمز پهن می‌کنند!

در بخشی دیگر نیز اردشیر رستمی ـ بازیگر ـ درباره دوستان‌ دوران کودکی‌اش که به شهادت رسیده‌اند متنی خواند و تاکید کرد باید ابعاد انسانی زندگی شهدا را نمایان‌ کنیم. 

همچنین «مهدی چوبدار» فرزند ۱۲ ساله شهید چوبدار نیز متنی برای حضار خواند.
در این مراسم خانواده شهدای جامعه فرهنگ، هنر و رسانه بر سن حاضر شدند و برخی از آنها سخنانی درباره شهید خود به زبان آوردند.

این مراسم با حضور هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و معاونان و مسئولان وزارت فرهنگ برگزار شد.

به دنبال روایت‌های سینمایی از جنگ ۱۲ روزه هستیم

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی در حاشیه این مراسم درباره تمهیدی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای روزهای پساجنگ اندیشیده است،‌ اظهار کرد: باوجود محدود بودن زمان از پایان آتش‌بس یا توقف مخاصمه، مجموعه‌های مختلف فرهنگی، هنری و رسانه‌ای به‌طور جدی درگیر مسئله روایتگری شده‌اند؛ باید روایت درست شکل بگیرد. این روایت‌گری در حوزه‌های متنوعی در حال پیگیری است؛ چه در عرصه تصویر و سینما و چه در سایر قالب‌هایی که می‌توانند نقش تصویب‌کننده، تبیین‌کننده و روایت‌گر دقیق این رخداد باشند.

او افزود: بی‌تردید، ارائه روایتی صحیح و جذاب از این دفاع مقدس ۱۲ روزه مورد توجه جدی است. امید ما این است که روایت‌های خوبی از این ۱۲ روز، چه در جشنواره فجر، چه پیش از آن و چه در بستر خود جشنواره، ارائه شود. این موضوع به دغدغه اصلی فعالان فرهنگی و هنری تبدیل شده است. هنرمندان در همان ایام ۱۲ روزه با انگیزه‌ای خودجوش به میدان آمدند. 

وزیر ارشاد: دشمن به خطا فکر می‌کرد مردم برایش فرش قرمز پهن می‌کنند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره رسیدگی به مشکلات هنرمندان خسارت دیده، گفت: ارزیابی‌ها در حال انجام است و موضوع به‌طور جدی در حال پیگیری است. بخشی از آن به حوزه وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازمی‌گردد که طبیعتاً ما آن را دنبال می‌کنیم. بخش دیگری از این موضوع در سطح کلان‌تر دولت مطرح است و به‌صورت عمومی در حال پیگیری و بررسی است. بازسازی‌های اصلی‌تر و زیرساختی در همان چهارچوب و نگاه کلان دولت در حال انجام است. اما مسائل میان‌مدت و فوری‌تر، در حوزه مسئولیت وزارت فرهنگ قرار دارد و ما متناسب با وظایف‌ خود، در حال اقدام و برنامه‌ریزی برای آن‌ها هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha