• یکشنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۸۶ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8601-04682
  • خبرنگار : 71342

در پي به تعويق افتادن بازسازي تئاتر شهر؛ اهالي تئاتر خواستار مشخص شدن برنامه‌هاي بزرگترين مجموعه‌ي تئاتري ايران شدند

در پي به تعويق افتادن بازسازي تئاتر شهر؛
 اهالي تئاتر خواستار مشخص شدن برنامه‌هاي بزرگترين مجموعه‌ي تئاتري ايران شدند

تعدادي از اهالي تئاتر با تغيير برنامه‌ي بازسازي مجموعه‌ي تئاتر شهر خواستار مشخص شدن وضعيت اجراهاي اين مجموعه‌ي نمايشي شدند.

پري صابري درباره‌ي مشخص نبودن برنامه‌هاي تئاتر در نيمه‌ي اول امسال به خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در حال حاضر تئاتر را بسيار بي‌رمق، بي‌جان و غم‌انگيز مي‌بينم و گويي بعد از يك دوره‌ي درخشان، تئاتر ما دچار ركودي چند ساله شده است.

وي با اشاره به برنامه تعميرات تئاتر شهر ادامه داد: تعمير يك سالن نبايد منجر به تعطيلي يك پديده‌ي هنري شود و نمي‌توان به خاطر تعميرات، فعاليتهاي تئاتر كشور را چندين ماه متوقف كرد.

صابري ادامه داد: اين روزها نوعي بلاتكليفي در برنامه‌هاي تئاتر وجود دارد و مسوولان امر هم يا دلايل آن را نمي‌دانند يا نيازي به توضيح دادن در اين‌باره بر خود احساس نمي‌كنند.

اين كارگردان تئاتر متذكر شد: باعث خوشوقتي است كه فردي مانند بهروز غريب‌پور، مدير بازسازي تئاتر شهر مي‌شود ،اما انجام اين كار نيازمند امكاناتي است كه تا فراهم نشود كاري از پيش نمي‌رود.

مائده طهماسبي كه به همراه فرهاد آييش از سال گذشته در انتظار گرفتن سالن به سر مي‌برند، به ايسنا گفت: هيچ خبري از وضعيت اجراي نمايش خود نداريم و در حالي كه همه چيز براي اجراي نمايش ما آماده است، هم‌چنان منتظر پاسخ مسوولان اداره كل هنرهاي نمايشي هستيم.

وي ادامه مي‌دهد: از وضعيت كنوني تئاتر بي‌اطلاعيم و گويي حتي خود مسوولان هم تكليف برنامه‌ها را نمي‌دانند تا بتوانند تكليف هنرمندان را روشن كنند.

به اعتقاد اين بازيگر تئاتر، در حال حاضر نوعي سياست روز به روز بر امور تئاتر حاكميت دارد و در سايه همين سياست روزانه است كه هنرمندان تئاتر هر لحظه بايد منتظر اعلام برنامه‌هاي جديد باشند.

طهماسبي با تاكيد بر لزوم مشخص شدن سياست‌گذاري‌هاي تئاتري گفت: با اين‌كه حدود دو سال از تغييرات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي‌گذرد هنوز تدابير و سياست‌گذاري‌هاي اين وزارتخانه درباره‌ي تئاتر مشخص نشده است و متاسفانه در طول اين مدت به جاي اين‌كه حركت رو به رشدي در تئاتر داشته باشيم شاهد ايستايي تئاتر بوده‌ايم.

امير جعفري بازيگر تئاتر هم كه سال گذشته اعلام كرده بود تمام تمركز خود را در سال 86 بر تئاتر مي‌گذارد، به ايسنا گفت: هيچ گروهي تكليف خود را نمي‌داند و در اين حالت بلاتكليفي، همه بايد منتظر بمانيم تا تكليفمان روشن شود.

اما نادر برهاني مرند، نمايشنامه‌نويس و كارگردان تئاتر نيز با اشاره به وضعيت نامعلوم برنامه‌هاي تئاتر شهر، گفت: با توجه به شرايط خطرناك و رو به تهديد مجموعه‌ي بزرگ تئاتر شهر، حتي اگر شش ماه هم صرف بازسازي و مرمت آن شود و هيچ نمايشي در اين مدت به صحنه نرود، ارزش دارد.

وي اضافه كرد: اگر برنامه‌ي بازسازي و مرمت مجموعه‌ي تئاتر شهر يك برنامه‌ي هدفدار، منجسم و با چشم‌انداز بلند مدت باشد كه كار كارشناسي بر روي آن انجام شده، اتفاقات غير قابل پيش‌بيني و توقف در مسير آن قابل قبول است، اما اگر اين برنامه مثل خيلي از آزمون و خطاهاي مركز هنرهاي نمايشي باشد، جاي تحليل و بررسي دارد، چون لطمه‌ي آن به بدنه تئاتر كشور وارد مي‌شود.

كارگردان نمايش مرگ فروشنده، معتقد است: كه تعطيلي و ركورد تئاتر شهر در جهت سالم سازي و نظم دادن به آن ارزش يك ركورد چند ماهه و اجرا نشدن نمايشها در اين مدت را دارد و از طرفي اقدامي در جهت تمركز زدايي از بزرگترين مجموعه‌ي تئاتري نيز محسوب مي‌شود و فرصت را براي خودنمايي ديگر سالنهاي نمايشي فراهم مي كند.

منيژه محامدي، كارگردان با سابقه‌ي تئاتر نيز معتقد است كه به تاخير افتادن تعميرات و بازسازي مجموعه‌ي تئاتر شهر وقفه در اجراي عمومي گروه‌هاي نمايشي در نيمسال اول، تنها مربوط به مركز هنرهاي نمايشي نيست.

وي در اين رابطه، گفت: قبلا قرار بود تعميرات تئاتر شهر به صورت فشرده آغاز شود و به همين دليل وضعيت اجراي گروه‌هاي نمايشي را به بعد از خرداد موكول كردند ولي امروز كه به دليل مشكلات مختلف اين مسئله با تاخير صورت مي‌گيرد، بايد منتظر بود كه چه اتفاقي مي‌افتد.

محامدي خاطرنشان كرد: اگر شوراي انتخاب متون و مسوولان مركز تا ارديبهشت وضعيت اجراهاي اين مجموعه را مشخص كردند، اتفاق خوبي است ولي از الان نمي‌توان تحليلي بر عملكرد آنها ارائه داد چون هنوز هيچ چيز شفاف نيست و در اين ميان فقط مركز مقصر ندارد.

محمد يعقوبي، نمايشنامه‌نويس و كارگردان تئاتر نيز با اعتقاد بر اشتباه بودن طرح تعطيلي كلي اجراهاي تئاتر شهر و انجام تعميرات،‌گفت: اين طرح از ابتدا هم تفكر اشتباهي بود، چون بزرگترين و اصلي‌ترين فعاليتهاي تئاتري تهران در تئاتر شهر متمركز است، پس تعطيلي چند ماهه‌ي آن به سود هيچ كس نيست.

وي ادامه داد: در حال حاضر و به دلايل مختلف،‌تعميرات و بازسازي اين مجموعه به تعويق افتاده است و مسوولان مربوطه بالاخره به اين نتيجه درست رسيدند كه اجراها و كار بازسازي همزمان با هم انجام شود. كارگردان نمايش "ماه در آب" ، بي‌برنامگي را يكي از نتايج اين دير كرد دانست و افزود: قطعا با اين تغيير برنامه‌ها، مجموعه‌ي تئاتر شهر با يك بي‌برنامگي مواجه مي‌شود، چون براي متقاضيان اجرا در اين ماهها هيچ فراخوان و آيين نامه‌اي منتشر نشده است و از طرفي قرار است شوراي انتخاب متون كارها را مورد گزينش قرار دهند كه معلوم نيست اين گروه بر اساس كدام تقاضا اين كار را انجام خواهد داد.

يعقوبي تصريح كرد: با اين شرايط قطعا در چند ماهه‌ي اخير شاهد اجراي نمايش توسط كساني هستيم كه از قبل در جريان اين اتفاق بوده‌اند و مثل هميشه خود را براي اجرا آماده كرده‌اند و وقتي هم كه صحبت از چگونگي انتخاب اين گروه‌ها مي‌شود، جوابهاي مختلفي را از سوي مسوولان خواهيم شنيد، در حالي كه در سال گذشته حداقل بر اساس وفراخواني كه اعلام شده بود، اكثر گروه‌ها وضعيت خود را براي اجرادر طول سال مي‌دانستند.

نويسنده‌ي نمايشنامه‌ي «گلهاي شمعداني» در پايان،‌ گفت: در اين شرايط خيلي نبايد نگران ركود و خالي ماندن سالنهاي تئاتر شهر بود، چون همواره افرادي كه از اين بي‌برنامگي‌ها اطلاع داشته باشند وجود دارد ولي مشكل اصلي عدم اطلاع‌رساني صحيح، پنهان كردن اطلاعات و دسترسي عده‌ي محدودي به اين اطلاعات و سوء استفاده از آن است، كه اين مسئله‌ همان مشكل هميشگي است كه سالها است در كشور ما در حال انجام است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha