مهدي نادري: بودجه ساخت «بدرود بغداد» بهاندازه پول سيگار «شونپن» است تماشاگران فراتر از سياست به يك داستان انساني نگاه كنند
«مهدي نادري»، كارگردان فيلم «بدرود بغداد» به خبرگزاري «رويتر» گفت كه فيلمش در شرايط سخت و با بودجه اندك ساخته شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «مهدي نادري»، كارگردان جوان ايراني كه فيلم «بدرود بغداد» او به نمايندگي از سينماي ايران در جوايز اسكار 2011 حضور خواهد داشت، در يكي از كافيشاپهاي تهران به گفتوگو با خبرنگار «رويتر» نشست.
رويتر در ابتداي گزارش خود درباره «بدرود بغداد» آورده است: «فيلمي كه نشان ميدهد يك سرباز مضطرب آمريكايي در عراق چگونه طي يك حمله شبانه تصادفا دختر 11 سالهاي را ميكشد، شايد از نظر هر آمريكايي برنده احتمالي اسكار نباشد.»
در ادامه مطلب آمده است: «اين حقيقت كه يك ايراني اين فيلم را نوشته و كارگرداني كرده ميتواند آن را جنجالآميزتر كند. اما به هرحال «بدرود بغداد» نماينده ايران در جوايز اسكار است.»
مهدي نادري در ابتداي گفتوگو گفت: «برخي تصور ميكنند به من پول هنگفتي ازسوي مسئولان پرداخت شده تا اين فيلم را بسازم. اما اين نشان ميدهد كه آنها فيلم را نديدهاند.»
نادري با بيان اينكه «بدرود بغداد» يك فيلم تبليغي نيست گفت: «بودجه اين فيلم بسيار كم بود. بطوريكه ميتوان آن را با پولي كه شون پن براي خريد سيگار ميپردازد يا نيكول كيدمن براي بخشي از آرايش خود هزينه ميكند، مقايسه كرد.»
«بدرود بغداد» داستان يك سرباز آمريكايي ـ لهستاني بهنام دانيل است كه به عضويت ارتش درميآيد، اما پس از آنكه همرزماش دختر نوجواني را ناخواسته در خانهاش به گلوله ميبندد، هردو پايگاه نگهبانيشان را ترك كرده و به بيابان ميروند...
اين كارگردان 37 ساله با اشاره به اينكه نميخواهد فيلماش بهعنوان يك ابزار جنگ نرم عليه غرب تصور شود گفت: «از تماشاگران ميخواهم تا به فراتر از سياست، به يك داستان انساني نگاه كنند كه طرف آمريكايي و عراقي ميتوانند دوست يكديگر باشند، حتي در شرايط بغرنج.»
وي در ادامه مصاحبهاش يادآور شد: «شش سال طول كشيد تا مجوز ساخت فيلم را گرفتم و فيلمنامه را 18بار تغيير داديم تا مورد قبول واقع شود. قصد من اين است كه نشان دهم چگونه يك كارگردان ايراني ميتواند بدون حمايت مالي و كمتر از دو ماه اين فيلم را بسازد.»
نادري از اينكه توانسته فيلماش را به پايان برساند احساس غرور ميكند و آن را درخواستي براي صلح ميداند. هرچند وي معتقد است اگر ماركوپولو زنده بود و در روزگار كنوني قصد داشت سفرهايش را آغاز كند، هرگز موفق نميشد و پيش از رسيدن به بغداد كشته ميشد.
«بدرود بغداد» يكي از 65 فيلم معرفيشده به بخش بهترين فيلم غيرانگليسي هشتادوسومين دوره جوايز اسكار است كه از ميان آنها فقط پنج فيلم در روز 25 ژانويه بهعنوان نامزدهاي نهايي معرفي خواهند شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات