یک استاد دانشگاه با بیان اینکه «کرامت در تمام مراحل زندگی انسان به چشم میخورد» گفت: خداوند موجودات را در ردههای مختلف خلق کرده، ولی در مورد هیچ یک از موجودات تعبیر ویژه کرامت را به کار نبرده چراکه خداوند خود کریم و انسان را با کرامت خلق کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین راستگو در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «کرامت در قرآن، دنیا، آخرت و حتی در لفظ ملائک عنوان شده است» اظهار کرد: خداوند حتی قرآن را با عنوان کریم آفریده و یکی از القاب پیامبر(ص) کریم است که تمام اینها از واژه کرامت گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به آیه «و لقد کرمنا بنی آدم» تصریح کرد: خداوند انسان را با کرامت آفریده و در دریا و خشکی به او مجال رفت و آمد داده و اینها همگی نشان از این امر است که خداوند انسان را بر بسیاری از مخلوقات فضیلت و برتری والایی داده و نباید جسم و نفسش را در گرو پادشاهان و حکام و ظواهر فریبنده دنیا و ظلم قرار دهد.
راستگو در ادامه گفت: امام حسین (ع) همواره این شعار و رفتار را در زندگی خود داشته که هیچ کس به ذلت انسان راضی نیست و حتی بعد از شهادت امام اسرایی که به شام و کوفه رفتند هیچ گاه از کرامت و بزرگی خود پایین نیامدهاند و این از سخن حضرت زینب با آن همه سختی که دید ولی فرمودند «جز زیبایی چیزی ندیدهام» کاملا قابل درک است زیرا آنان از خاندان با عزت و کرامت هستند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه «زمانی که یاران بیوفا هنوز امام حسین (ع) را ترک نکرده بودند، امام به راحتی میتوانست دشمن را شکست دهد ولی جنگی که نکرد هیچ، حتی به بهترین نحو رفتار کرد» گفت: در روز عاشورا بر عکس این را میبینیم که لشگر کفر حتی ذرهای از کرامت انسانی محافظت نکردند در حالی که امام نشان داده بود هرگز برای جنگ نیامده بلکه هدفش دفاع از حق و آزادی بود.
وی با اشاره به مهمترین نقش کرامت افزود: مهمترین نقشی که کرامت دارد نگهداری انسان از اسارت به دنیا، مال، نفس و امثال اینها است انسان وقتی خود را در مقابل خداوند ببیند هیچ گاه نمیتواند قطرهای کوچک در مقابل اقیانوسی عظیم به گناه آلوده شود.
راستگو در پایان گفت: اگر ما از امام حسین (ع) درس آزادگی بگیریم زندگی ما نورانی و صحیح میشود، زیرا آزاده زندگی کردن بر کرامت انسانی میافزاید.
انتهای پیام
نظرات