داور رشته لحن پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان گفت: برخی شرکتکنندگان در پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان صوت زیبا و قابل قبولی دارند، اما نحوه انتقال از یک مقام به مقام دیگر را نمیدانند که برای رفع این مشکل باید در دورههای تخصصی مقامات قرآنی شرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) طه محمد عبدالوهاب، در گفتوگویی افزود: برگزاری دورههای فشرده آموزش صوت و لحن، مقامات قرآنی و تجوید برای شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات امری ضروری و مهم است، با این هدف که آنان با نحوه کاربرد صوت و لحن و انتقال از یک مقام قرآنی به مقام دیگر آشنا شوند.
وی افزود: در این دوره از رقابتها برخی شرکتکنندگان صوت زیبا و قابل قبولی دارند، اما آنها نحوه انتقال از یک مقام به مقام دیگر و همچنین نحوه استفاده درست از صوت و لحن را نمیدانند، بنابراین باید برای رفع این مشکل در دورههای تخصصی مقامات قرآنی شرکت کنند.
وی با ارزیابی سطح شرکتکنندگان گفت: در روز اول، تلاوتها نزدیک هم بود، اما در روز دوم، هم تلاوتهایی با سطح خوب و هم ضعیف داشتیم، در مرحله نهایی و پایان رقابتها صاحبان صوتهای زیبا مشخص خواهند شد.
داور رشته لحن پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان درباره سطح قرائت شرکتکنندگان غیر عربزبان گفت: من امیدوار بودم که سطح این گروه از شرکتکنندگان هم سطح با قاریان ایرانی باشد؛ اما این گونه نیست.
مدرس مصری صوت و لحن و مقامات قرآنی درباره تلاوتهای قاریان غیر ایرانی تصریح کرد: به نظر من قاری مصری شاخص بود و نماینده مصر در رشته حفظ نیز تلاوت خوبی ارائه داد، قاری ایرانی هم تلاوت خوبی داشت و به طور کل رقابتهایی بسیار نزدیکی در بین شرکتکنندگان حاکم است.
طه محمد عبدالوهاب با اشاره به نحوه عملکرد کمیته داوری، استاد عبایی را کارشناسی برجسته در برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برشمرد و گفت: استاد عبدالرسول عبایی، رئیس کمیته داوری این مسابقات را به نحوی داوری میکند که خدا راضی است، وی مسئولیتها را به شکل مناسبی تقسیم کرده است، مثلا در لحن سه داور، در صوت سه داور، در وقف و ابتدا دو نفر و تجوید دو نفر بر مسابقات نظارت دارند و در امتیازدهی هم اختلافی بین کمیته داوری وجود ندارد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره عملکرد کمیته برگزاری مسابقات نیز گفت: فعالیت این کمیته برای من بسیار خوشایند است، همه کار میکنند، دائم در حرکت و تکاپو هستند و برای انجام کارها تلاش و تفکر میکنند.
وی با اشاره به فعالیتهای قرآنی خود در مصر گفت: من قاریان زیادی را از کشورهای جهان تربیت کردهام و مکتب خاصی در قرائت دارم.
داور مصری مسابقات قرآن دانشجویان افزود: در بسیاری از مسابقات قرآن داخلی مصر، مسابقات قرآن شبکههای ماهوارهای و مسابقه قرآن یمن داوری کردهام و به مدت پنج سال نیز داور مرحله نهایی مسابقه قرآنی تلویزیونی «ان للمتقین مفازا» در شبکه جهانی «الکوثر» ایران بودهام.
پنجمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت دانشجویان مسلمان از 11 دی با حضور 72 شرکتکننده از 47 کشور در سالن همایشهای برج میلاد در تهران آغاز شده است و تا فردا، چهاردهم دی، ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات