• جمعه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۰۴:۴۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94021106202
  • خبرنگار : 71461

/اعتکاف؛ هدیه‌ای الهی/

کفیل: انسان با اعتکاف، به آرامش می‌رسد

کفیل: انسان با اعتکاف، به آرامش می‌رسد

یک کارشناس مهدویت گفت: همه ما در این دنیای پر از هیجان و آشوب نیازمند یک خلوت معتکفانه هستیم، اگر نیازمند آرامش‌ هستیم در سه روز اعتکاف می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

یک کارشناس مهدویت گفت: همه ما در این دنیای پر از هیجان و آشوب نیازمند یک خلوت معتکفانه هستیم، اگر نیازمند آرامش‌ هستیم در سه روز اعتکاف می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق کفیل در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «عالَم، عالَم عبودیت و بندگی است و ما به دنیا آمده‌ایم برای خدا گفتن» اظهار کرد: خدا همه چیز را برای ما آفرید و ما را برای بندگی خود خلق کرد. ما برای اینکه بتوانیم به این بندگی دست پیدا کنیم باید برنامه‌ریزی داشته باشیم، هر چقدر برنامه‌ریزی ما دقیق‌تر باشد وصال سریع‌تر و بهتر کسب می‌شود و در نتیجه انسان پیروز می‌شود.

وی ادامه داد:‌ خداوند برای رسیدن انسان به آن وصال، قضاهای بسیار خوبی را برای بندگان ترسیم کرده و از طریق انبیای الهی به دست ما رسیده است. ما هرچقدر از این سفره‌های الهی بیشتر بهره‌مند شویم به خود کمک کرده‌ایم و باید کاری کنیم که سایرین هم از این معنویات بهره ببرند. یکی از سفره‌های الهی که همواره سبب کسب فیض می‌شود مراسم اعتکاف است. انسان هر چقدر در وصال و قرب الهی قرار نگیرد ضرر کرده است زمانی می‌رسد که انسان دوست دارد بتواند یک یا الله بیشتر بگوید.

این کارشناس مهدویت تصریح کرد: اعتکاف بستر خوبی است برای اینکه انسان از این معجون معنوی بهره‌مند شود، در قرآن آمده «واعتصموا بحبل الله جمیعا» یعنی وقتی به سمت من می‌آیید همه با هم بیایید. اعتکاف یک خلوت عمومی است یعنی هرکسی یک خلوتی می‌کند و جدا می‌شود و به نوعی به سمت خدا می‌رود، ولی خوبی اعتکاف این است که همه ‌با هم‌ می‌روند. سحر، افطار‌، نماز جماعت، قرائت قرآن همه با هم یکی هستند و در بهترین مکان و زمان گرد هم جمع می‌شوند تا به وصال الهی برسند.

کفیل افزود: حُسن اعتکاف این است که قرآن، نماز، استغفار، روزه، دعا، سحر و افطار همه را با هم دارد. ما می‌توانیم از این غذاهای معنوی بهره ببریم و به رشد برسیم. گام اولی که باید برداریم این است که اگر می‌خواهیم رشد کنیم باید معتکف شویم. ما با اعتکاف برای درک رمضان آماده می‌شویم و به لقاء الهی می‌رسیم.

وی گفت: اگر کسی طعم اعتکاف را چشیده باید آن را به سایرین نیز انتقال بدهد و کمک کند که افراد دیگر هم از این نعمت الهی بهره ببرند. اگر ما سعی کنیم که دیگران را برای رسیدن به لقای الهی کمک کنیم همه پیروز می‌شویم همه ما در این دنیای پر از هیجان و آشوب نیازمند یک خلوت معتکفانه هستیم. نیازمند یک مهمانی خاص و جداشدن از این جامعه پرآشوب، اگر نیازمند تمامی این آرامش‌ها هستیم در این سه روز می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

این کارشناس مهدویت گفت: تمام خانواده‌ها باید بدانند که فرزندان‌شان نیازمند این‌گونه عبادت‌ها هستند اگر این امر برای خانواده‌ها محرز شود همگی سعی می‌کنند که هم خود در این مراسم شرکت کنند و هم اینکه فرزندان‌شان را تشویق به حضور در اعتکاف کنند.

کفیل در ادامه گفت: تمام مدیران و کارمندان ادارات باید بدانند که اگر رشد اداری می‌خواهند باید مهم‌ترین دغدغه آن‌ها پیوند دائمی کارمندان با خدا باشد، وقتی مدیر ادارات ما این را بدانند مهم‌ترین دغدغه آن‌ها نماز اول وقت آن هم به جماعت می‌شود. اگر مدیر مدرسه‌ای بداند که نماز سبب رشد می‌شود سعی می‌کند که به سمت عبادت و نماز برود. برای اینکه به رشد و تعالی برسیم باید برای برنامه‌های معنوی برنامه‌ریزی کنیم.

وی گفت: ما باید بدانیم که هرچقدر پیوند مخلوق با خالق بیشتر باشد انسان‌ها راحت‌تر با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. نظام اداری ما وقتی رشد پیدا می‌کند که جنبه‌های معنوی در آن‌جا پررنگ شود و کمک کردن مدیران به حضور کارمندان در اعتکاف و یا به حضور معتکفین در مساجد سبب رشد جامعه می‌شود. مشکل ما در جامعه این است که فکر می‌کنیم نماز و طاعت و عبادت مانع کار است، در حالی‌که کاملا برعکس است و روی آوردن به اینها سبب می‌شود که انسان به رشد برسد.

این کارشناس مهدویت افزود: در اعتکاف انسان معتکف، با خدابودن را می‌چشد هم از نماز کمک می‌گیرد،‌ هم از روزه و هم از سایر مسائل عبادی. معتکفین تا جایی که می‌توانند به نمازهای شب و نماز سلمان اهمیت بدهند و آن را به جای بیاورند و اعتکاف یعنی اینکه بعد از چشیدن غذای الهی هرگز از آن جدا نشود و اعتکاف یعنی شروعِ بودن با خدا و شروعی که در شب قدر به اوج خود می‌رسد و اعتکاف یعنی بهره‌وری و مقدمه سازی برای ماه رمضان و شب قدر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha