به نظر میرسد یک فکر جدید است، چون تاکنون خبری از اعلام نتایج کاوش پس از انجام بررسیهای باستانشناسی در یک محوطه تاریخی آنهم برای مردم منطقه نبوده است.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، در اقدامی نادر، تیم کاوش محوطهی «مانایی کانی زیرین» در محوطه زیویه در کردستان پس از انجام مطالعه و کاوشهای باستانشناسی در منطقه، قصد دارد در نشستی مردم منطقه را در جریان نتایج آن کاوش قرار دهند.
علی هژبری، سرپرست کارگاه میراث فرهنگی زیویه با اعلام این خبر به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا گفت: این کار را با هدف جا انداختن بیشتر اعتقاداتی مانند حفاظت بیشتر از محوطههای تاریخی و جلوگیری از حفاریهای غیرقانونی بین مردم انجام میدهیم.
او افزود: قصد داریم به مردم منطقه نشان دهیم هدف از کاوش در چنین محوطههای تاریخی بیشتر رو کردن گنجینههای اطلاعاتی از محوطه است، اطلاعاتی که در برخی موارد بسیار بیشتر از آثار به دست آمده اهمیت دارند.
این باستانشناس ادامه داد: معتقدم باید در حال حاضر باستان شناسی را به سمتی ببریم که مردم از آن بهرهی بیشتری ببرند، به همین دلیل تیم کاوش برای اطلاع مردم از روشها، برنامه و نتایج این کاوش و با هدف درک بهتر مردم از چرایی و لزوم حفاظت از آثار باستانی منطقه نشستی در دانشگاه آزاد اسلامی شهر سقز برگزار میکند.
وی با بیان این که کاوشهای باستانشناختی محوطه «مانایی کانی زیرین» در شعاع 20 کیلومتری زیویه در کردستان از 17مرداد به سرپرستی علی هژبری آغاز و تا 24 شهریور ادامه داد، افزود: این نشست با عنوان «میراث فرهنگی: چرا باید از میراث گذشتگانمان حمایت کنیم؟» چهارشنبه 11 شهریور از ساعت 10 تا 12 در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان سقز برگزار میشود.
در این نشست، علاوه بر سخنرانی هژبری دربارهی «استثنا در دوره ماناها – یافتههای جدید»، «دارچین پاشکه» استاد دانشگاه «گدانسک» لهستان تجربه لهستان در تخریب آثار باستانی توضیح میدهد. همچنین یوسف حسنزاده موزهدار بخش تاریخی موزهی ملی ایران؛ سیروان محمدی، مدیر داخلی پایگاه؛ سالار صالحیه، مدرس دانشگاه؛ نادر فرجی دارای دکتری باستانشناسی از میسور هند و محمد پروین، کارشناس میراث فرهنگی سقز سخنرانی میکنند.
انتهای پیام
نظرات